Nezaměstnaná, těhotná - co teď?

9
16.1.15 14:12

nezaměstnaná, těhotná co teď?

Zdravím, zjistila jsem, že jsem neplánovaně těhotná. Je mi 21 let s přítelem jsme spolu téměř 2 roky, ale nebydlíme spolu, je to tak, že jsem bud u nich nebo on u nás - víc je on u nás. Bohužel na vlastní podnájem nemáme finance. Já jsem ještě ani pořádně nebyla v práci, po škole jsem měla HPP na dobu určitou a od října 2014 jsem na ÚP.
Vubec netuším kde s mimčem budeme, přítel se k nám přestěhovat natrvalo nechce(ani nevím zda by to bylo možné) a u nich není místo. Přítel je OSVČ, ale splácí bance auto a další dluhy, co si musel pujčit, aby rozjel podnikání.
Ted se nám mimi vubec nehodí, ale potrat striktně odmítám.
Jsou Nějaké příspěvky od státu?

A ted další problém jak to mám říct rodičům? Musím nějak opatrně, protože od nich budu potřebovat velkou pomoc. Přítelovi rodiče už to vědí a postavili se k tomu tak, že od nich žádnou pomoc čekat nemáme, že prý to nezvládneme a mám to dát pryč… Přítel mě má rád a nechá rozhodnutí na mě, ale sám řekl, že peníze nemá a neví jak to vyřeší, když si to nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4214
16.1.15 14:14

@Reba77 Je ti 21,nechala bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.1.15 14:17

Dát dítě k adopci by mu zajistilo šanci na slušný život. Na dávky, příspěvky a dle všeho ani na přítele nespoléhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
16.1.15 14:17

Do této šílené situace bych dítě přivést nechtěla. Pro mě by přidala v úvahu jediná volba, a to potrat.

• Citovat
  • Upravit
4918
16.1.15 14:18

Porodné a přídavky, rodičák, ale záleží na příjmech, nic víc podle mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.1.15 14:21

Interupce a co nejdřív. Jsi mladá, zkus se zeptat na názor gynekologa, jestli tvoje tělo to zvládne. Na dítě máte čas. Zkus nemyslet na sebe, přítele a rodinu, ale na to dítě. Lepší je rodina, kde máma a táta jsou v pohodě než denně řešit finanční a existenční stránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.1.15 14:22
@Krasavicaa píše:
Do této šílené situace bych dítě přivést nechtěla. Pro mě by přidala v úvahu jediná volba, a to potrat.

Osobně bych zvážila možnost zméněnou @hanka.br. - adopci.

@Reba77 Jako od státu toho moc nečekej - jistě dostaneš porodné a rodičovský příspěvek na 4 roky. Pak možná nějaký přídavky na děti, ale to tě asi moc nevytrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
16.1.15 14:22

To jí tady některé navrhujete potrat? 8o Zakladatelka, ale ho ale jasně odmítá, dítě si chce nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
16.1.15 14:24

Šla bych na potrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
16.1.15 14:24

Ve 21 letech, bych si miminko nechala. Rodiče ti snad pomůžou a když se příteli rozjede podnikání, bude to zas o něco lepší :-)

Postoj přítelových rodičů je bohužel dost smutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
16.1.15 14:25

Na interupci bych nešla z důvodu strachu z dalšího otěhotnění obzvlášť pokud by mě bylo 21.
Jediná možnost dítě donosit a dát k adopci.
Názor přítelovo rodičů opravdu nechápu něřekla bych kdyby ti bylo 15-16, ale takhle.
Jak je starý přítel.
Nedá mě to nezaptat se jak to bylo s ochranou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85423
16.1.15 14:25

Pokud to neni provokace, coz asi je (novacek 1 prispevek), tak adopce bude nejlepsi pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
16.1.15 14:26

@Janiiska Tak to se omlouvám. Pokud odmítáš potrat, tak hlavu vzhůru, postav se tomu čelem, skoč si na sociálku a tam se na vše zeptej. Od státu toho moc nečekej, pokud máš trvalé bydliště u rodičů. Tady je spousta lidí, co vnímá rodičovství jinak, ne jen jako dar z nebes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
16.1.15 14:26

@Reba77 situaci ti nezavidim, nicméně jsem na tom podobne, jen tedy zatím nečekam, ale musím…
Dítě si nechej, od státu je rodicak a snad i otec ditete si da rict a nějak finance zajistí. Držím pesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.1.15 14:27
@DidierK píše:
Zkus nemyslet na sebe, přítele a rodinu, ale na to dítě.

Ale ona není bezdomovkyně a otec dítěte podniká a nefetuje. Šance, že budou mít víc peněž než dítě bude mít větší nároky (školka, škola) je celkem slušná. Takže bych na to dítě myslela víc než že je teď jedině na zabití…

@Reba77 Rodičům to řekni co nejdřív a rovnou jim předlož plán, jak se sama přičiníš, aby nebylo spíš jejich než tvoje. Jak a kdy si najdeš brigádu/práci, jestli máš od koho a za co nejmíň sehnat výbavičku etc. Snaž se. Pokud je pro tebe potrat nemyslitelný, musíš se ale otáčet. Hodně. Není to sranda.
Hodně štěstí. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky