Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@jkra píše:
auto a dovolena:).
Ja koupila synovi byt, to az se dozvi ex, to bude legrace kopec..
Naseho tatku by j.blo ![]()
@PaníKadrnožková je, to me mrzi. Ale ono to má svoje výhody. Já čekala třetí sama, ale otec byl, to jo, ale byla jsem uz sama. Otec byl jeden pro všechny tři.
Ježišikriste
NIKDY v životě - ani za cenu své osobní důstojnosti
bych nezbavila své dítě práva na to mít hmotné zajištění pro své dítě!!
prostě sis ho fakt neudělala sama!! byli jste na to dva!!
proč mu to darovat!??
normálně bych ho do RL uvedla a ať se ON soudí jak chce a platí si jaké chce testy
hele, nikdy nevíš, do jaké situace se v životě dostaneš, můžeš onemocnět vážně (nedej bože) atd. a dítě by strádalo a bylo celý život závislé jen na tobě!!
no ANI HOW.NO !! prostě je otec, tak je otec.. to dítě má právo na oba rodiče, minimálně hmotně!!
nerozhoduješ opravdu už jen sama za sebe a svou hrdost…
@PaníKadrnožková píše:
Jj, ale prvni dite tatku ma (tam je zase te akce prehrsel) a druhe teda asi netak se ted budu angazovat v otazkach rodnych listu a otcovskych prav
Drzim palce.
Devcata, kdykoli nas prvni tatka klukovi neco zakazal nebo jinak naskodil a ja se dovolavala spravedlnosti, tak mi ze vsech stran znelo: ale otec ma sva práva, my mu nebudeme nic říkat atd. Ale o povinnostech nic. Ted se nam druhy tatka nejak neozyva, natoz aby se mnou chodil po doktorech (blokujou se mi zada a jine libustky), nezaplatil mi zatim ani korunu (u dr. davam pravidelne v prumeru 500), a nejake zapisy nic, natoz ze by mi prispel na trosky vybavicky (vetsinu budu mit po prvnim). Takze ja -vycvicena stridavkou a prakticky zadupana prvnim tatkou- respektuju veskera prava a moc se tesim, jak se druhy tatka ujme jejich vykonu. A jestli se mu nebude chtit, tak heureka- muzu dat dítě do skolky, aniz bych musela dojizdet kazdy den 80 km? Jupiiiii
budu moci dite videt, kdy budu chtit? Huraaa! Nebude me nikdo odhanet od dítěte, nebude mi ho strihat a tetovat cizi paní? Huraaa. Nebude mu nikdo vykladat, ze ho maminka opustila? No, nebude to zas tak špatné
![]()
@PaníKadrnožková píše:
Devcata, kdykoli nas prvni tatka klukovi neco zakazal nebo jinak naskodil a ja se dovolavala spravedlnosti, tak mi ze vsech stran znelo: ale otec ma sva práva, my mu nebudeme nic říkat atd. Ale o povinnostech nic. Ted se nam druhy tatka nejak neozyva, natoz aby se mnou chodil po doktorech (blokujou se mi zada a jine libustky), nezaplatil mi zatim ani korunu (u dr. davam pravidelne v prumeru 500), a nejake zapisy nic, natoz ze by mi prispel na trosky vybavicky (vetsinu budu mit po prvnim). Takze ja -vycvicena stridavkou a prakticky zadupana prvnim tatkou- respektuju veskera prava a moc se tesim, jak se druhy tatka ujme jejich vykonu. A jestli se mu nebude chtit, tak heureka- muzu dat dítě do skolky, aniz bych musela dojizdet kazdy den 80 km? Jupiiiiibudu moci dite videt, kdy budu chtit? Huraaa! Nebude me nikdo odhanet od dítěte, nebude mi ho strihat a tetovat cizi paní? Huraaa. Nebude mu nikdo vykladat, ze ho maminka opustila? No, nebude to zas tak špatné
![]()
Tyjo, skolka 80 km? Boze.
@PaníKadrnožková Věřím, že to zvládneš, i kdyby se stalo, že otec č. 2 nakonec nebude
. Já jsem za sebe zatím fakt spokojená, že tyto věci, které řešíš s 1. chlapem, řešit nemusím, u nás by býval byl problém evidentně u všeho počínaje očkováním, nicméně taky se to neprojevilo hned a tu křišťálovou kouli jsem nikde na netu nenašla
. Dítě sice má právo na oba rodiče, ale vynutitelnost je mizerná, a nutit někoho, kdo o to nestojí, ke kontaktu s dítětem, to je tak na psychické problémy toho dítěte v budoucnu, přece vycítí, že ten rodič o něho zájem nemá a je to jen povinnost
. Ono se pořád píše, jak donutit toho rodiče se starat, že to má zajistit stát a vynutitelnost, ale na to, jak vnímá to dítě, že je třeba s otcem, který nemá zájem a který si to jen musí nějak odtrpět, se už skoro nikdo nekouká
. Případně pak druhý extrém jako tebou popsané naschvály
. Jsem proti tomu bránit otci ve styku s dítětem, pokud zájem má, nezapsat ho do RL, pokud se zapsat chce, nedomlouvat se, pokud je zájem, ale nevidím přínos v tom si ten kontakt vynutit soudem jen kvůli nějakým pár kačkám a nějakému „právu dítěte na otce a otce na dítě“
. To dítě má hlavně právo na klidné dětství, ideálně s oběma rodiči, ale pokud to nevyjde, tak aspoň v mezích možností na klid, ne nějaké tahanice a soudy a nucení toho, který nechce. Navíc přece to, že otec není zapsaný po porodu, neznamená, že se tam nemůže nechat dobrovolně i bez soudů po dohodě s matkou zapsat kdykoli v budoucnu, takže argumentace, že matka může onemocnět a dítě skončí v děcáku, to je už celkem extrém. A spoléhat na to, že takový vynucený otec by se postaral a to dítě do děcáku stejně nedal, nebo že by po něm něco zdědilo, je podle mě naivní.
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková Věřím, že to zvládneš, i kdyby se stalo, že otec č. 2 nakonec nebude. Já jsem za sebe zatím fakt spokojená, že tyto věci, které řešíš s 1. chlapem, řešit nemusím, u nás by býval byl problém evidentně u všeho počínaje očkováním, nicméně taky se to neprojevilo hned a tu křišťálovou kouli jsem nikde na netu nenašla
. Dítě sice má právo na oba rodiče, ale vynutitelnost je mizerná, a nutit někoho, kdo o to nestojí, ke kontaktu s dítětem, to je tak na psychické problémy toho dítěte v budoucnu, přece vycítí, že ten rodič o něho zájem nemá a je to jen povinnost
. Ono se pořád píše, jak donutit toho rodiče se starat, že to má zajistit stát a vynutitelnost, ale na to, jak vnímá to dítě, že je třeba s otcem, který nemá zájem a který si to jen musí nějak odtrpět, se už skoro nikdo nekouká
. Případně pak druhý extrém jako tebou popsané naschvály
. Jsem proti tomu bránit otci ve styku s dítětem, pokud zájem má, nezapsat ho do RL, pokud se zapsat chce, nedomlouvat se, pokud je zájem, ale nevidím přínos v tom si ten kontakt vynutit soudem jen kvůli nějakým pár kačkám a nějakému „právu dítěte na otce a otce na dítě“
. To dítě má hlavně právo na klidné dětství, ideálně s oběma rodiči, ale pokud to nevyjde, tak aspoň v mezích možností na klid, ne nějaké tahanice a soudy a nucení toho, který nechce. Navíc přece to, že otec není zapsaný po porodu, neznamená, že se tam nemůže nechat dobrovolně i bez soudů po dohodě s matkou zapsat kdykoli v budoucnu, takže argumentace, že matka může onemocnět a dítě skončí v děcáku, to je už celkem extrém. A spoléhat na to, že takový vynucený otec by se postaral a to dítě do děcáku stejně nedal, nebo že by po něm něco zdědilo, je podle mě naivní.
BEZVA
a kolik jsi viděla matek samoživitelek na pokraji bídy, že měli suché rohlíky a děcka neměly v životě nové bundy ani boty a hlavně že bio-otec je třeba podnikatel nebo celkem za vodou
občas mám případy těchto „hrdých matek“ na stole..
a jak by byly rády za každý litr, co by jim od bio-otce přišel…
Ruze, naprosty spuhlas. Diky ostatnim za podporu, Tulipane, hodne stesti. Fakt muze byt hůř ![]()
@Lucy75 píše:
BEZVA
a kolik jsi viděla matek samoživitelek na pokraji bídy, že měli suché rohlíky a děcka neměly v životě nové bundy ani boty a hlavně že bio-otec je třeba podnikatel nebo celkem za vodou
Já o koze, ty o voze ![]()
@Lucy75 píše:
BEZVA
Tohle chce opravdu rozumně zvážit, jestli je to zapsání k užitku anebo ke škodě.
Pokud je ženská fin, zajištěná a má oporu ve své rodině, tak by dohady s biootcem mohly opravdu jen znepříjemňovat život a to i dítěti.
Může pak dělat naschvály, navádět ji proti ní, musí být souhlas na cokoliv u doktora a ve finále se může soudit a vysoudit pár kaček.
A pokud nemá o dítě zájem, tak bych mu ho tam nikdy nenutila násilím.
Růže to napsala rozumně a správně a je pravda, jak píše, že pokud otec bude jevit zájem, může se kdykoliv zapsat atd.
Opravdu volit cestu menšího zla…
Jj, ale prvni dite tatku ma (tam je zase te akce prehrsel) a druhe teda asi ne
tak se ted budu angazovat v otazkach rodnych listu a otcovskych prav