Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Známá ma dceru (15) a ta byla na oslavě narozenin. Prý se tam všichni opili (frisca, jeltzin, pivo, vodka), kouřili (cigarety, vodárnu a trávu). Tak kde to jsme?
Patnáctky si vykračují městem s cigárem, kluci se baví o tom, jak se ožrali. O slovníku: pi**, vole,.. ani nemluvím. Úplně se bojím toho, až bude má dcera dospělá.
Abych jim, ale nekřivdila a hrála si na Máří Magdalénu. V 16ti jsem vypadala na 19 a dost jsem toho využívala :X chodila po barech, kouřila (ikdyž ne moc), pila. Nebyla jsem problémová, ale tohle jsem dělala. Teď to vidím jako blbost a zbytečnost.
Skoro bych řekla, že to zažila většina z nás… takže o čem je debata?
Jak je ta dnešní mládež zkažená? ![]()
Nemáme náhodou na tyhle řeči čas do důchodu? ![]()
My jsme s partou taky popíjeli a kouřili už tak cca od 15-16… Neříkám že pořád (bylo to o víkendu, na chalupě), ale často
. Koupili jsme si ve 4 krabici vína a měli o zábavu postaráno celej večer
Ale s cigaretou jsme si teda nevykračovali, spíš jsme se dost schovávali, aby nás někdo z vesnice neviděl…
Nijak se za to nestydím, byla to sranda a žádný alkoholici z nás nevyrostli…
Co chceš slyšet, když jsi byla stejná
![]()
Ani já nebyla o moc lepší
![]()
Já byla to samý
Dneska nekouřím ani nepiju.A ráda na ty blbiny zavzpomínám ![]()
eManzelkaAmama píše:
Známá ma dceru (15) a ta byla na oslavě narozenin. Prý se tam všichni opili (frisca, jeltzin, pivo, vodka), kouřili (cigarety, vodárnu a trávu). Tak kde to jsme?
Patnáctky si vykračují městem s cigárem, kluci se baví o tom, jak se ožrali. O slovníku: pi**, vole,.. ani nemluvím. Úplně se bojím toho, až bude má dcera dospělá.
Abych jim, ale nekřivdila a hrála si na Máří Magdalénu. V 16ti jsem vypadala na 19 a dost jsem toho využívala :X chodila po barech, kouřila (ikdyž ne moc), pila. Nebyla jsem problémová, ale tohle jsem dělala. Teď to vidím jako blbost a zbytečnost.
Vidíš a oni si to za pár let budou říkat taky. Nebyli jsme jiní!
BohunkaP píše:
Skoro bych řekla, že to zažila většina z nás… takže o čem je debata?Jak je ta dnešní mládež zkažená?
Nemáme náhodou na tyhle řeči čas do důchodu?
No, mě přijde přehnané, že se děcka opijou do němoty.
Jasně, prošly jsme si tím snad všichni, ale nechci, aby tím prošly i moje holky
no já začala od 13 -14 let
.
nevidim na tom nic špatného v dnešní době v 15letech si přece nebudou hrát na dětském hřišti ![]()
eManzelkaAmama píše:BohunkaP píše:
Skoro bych řekla, že to zažila většina z nás… takže o čem je debata?Jak je ta dnešní mládež zkažená?
Ale pravděpodobně projdou…
To tak vždycky bylo a myslím, že bude…Pokud teda nebude prohibice ![]()
eManzelkaAmama píše:BohunkaP píše:
Projdou si tím, stejně jako Ty… a čím víc jim v tom budeš bránit, tím to bude horší. ![]()
.....a nezbývá nic jiného, než se s tím pomalu začít smiřovat.
.
taky jsem to tajne delala.ale kdyz jsem to jednou spatne spocitala a prisla dom ozrala nasledoval spravedlivy trest
takze je mi jasne ze decka taky budou zkouset ruzne lumparny ale kdyz na to prijdu urcite to neprejdu jen tak
ja jen doufam ze holky budou chytre po me a nespusti se uplne spatnym smerem
žirafííí píše:no já začala od 13 -14 let
.
nevidim na tom nic špatného v dnešní době v 15letech si přece nebudou hrát na dětském hřišti
Já taky ve 13-ti
Poprvé sem se opila u babičky o prázdninách u kamaráda v garáži, kde se popíjelo, povídalo a hrálo na kytaru…Všichni byli starší než já a pěkně mě tím vínemm prolívali
![]()
Ja byla uplne stejna.Myslim ze tim si projde kazda-dy .
ja se nad tim smeju.
Nebyl jsem lepší. A to jsem základní i střední školu končil na samé jedničky.
A pak se v tom vyznejte, řekla sestřička z Básníků… ![]()