Nezletilí chodí pařit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9622
12.4.11 21:20
Jana206 píše:
radú, samozdřejmě, že se může chytit špatné party i dítě ze slušné, dobré rodiny. Ale pokud mám s dítětem normální vztah, trávím s ním čas, mluvím s ním a zajímám se o jeho problémy, tak mám velkou šanci, téměř stoprocentní, že nějaké signály podchytím. Zvlášť, když o případných problémech přemýšlím dopředu, znám prostředí školy, kam dítě chodí, učitele, jeho kamarády, vím, jak tráví volný čas a nárazově kontroluju(důvěřuj ale prověřuj).
Tím neříkám, že se nám to nemůže stát,ale udělám všechno proto, aby se nestalo.A mmch, mezi těmi, co se chytli špatné party, je velká část dětí z rodin, které jsou takzvaně „na úrovni“, v popředí koníčky a zájmy, kroužky, mají dost peněz..Právě proto, že jsou rodiče často velmi pracovně vytíženi, na děti nemají osobní čas, hlavně, že jim mohou zaplatit x kroužků a myslí si, jak je o dítě postaráno. Tím netvrdím, že se to stane vždy v podobných rodinách.

To taky není pravda, mamka s náma trávila spoustu času a byla vždycky připravená s náma všechno probrat…Ale když chce holt dítě experimentovat…No nevim, přeju hodně štěstí…a případně pevné nervy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
12.4.11 21:21

tak já nevím, jestli nakonec nebudu své dceři připadat, že jsem si nic neužila :)
pařit sem chodila, alkohol pila od 16, to jo, nedávno sme s kámoškou vzpomínaly, jaký to bylo… ale nekouřila jsem nikdy (ani trávu, ani cigarety), prostě jsem nechtěla… a panna sem byla skoro do 20 :D ale zas s klukama sem se scházela, tak aspoň to :D Taky vše nebylo ideální, ale nebylo to až tak hrozný, jestli bude po mě, ještě si budu moct gratulovat :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
12.4.11 21:23

Já se třeba žádné party nechytla, vystačily jsme si s kamarádkou. :mrgreen: Chodily jsme na disko, popíjeli, kouřili, hulili… prostě „puberťácká“ pohodička.
Rodiče byli trapní a když se mě ptali, jak bylo a tak, tak jsem měla depku.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.4.11 21:26

Puberťáci chodí pařit? No to snad ne :lol: :lol: :lol:

Já jsem byla velmi slušný puberťák, diskotéky mě nebavily (byla jsem v životě celkem 3× - ta hudba je hrozná), nedržela jsem nikdy „povinné pátky“ v báru, nikde jsem za bučkem nepokuřovala (cigaretu jsem v puse v životě neměla), ale po sboru nebo na nějakém výjezdu jsem si v pohodě dala, když kolovala flaška, víno, na pivo jsme chodili… Pak jsme vždycky v hospodě zpívali ty sborové vícehlasné písně :lol: :lol: :lol: Jednou jsme si se spolužákem objednali absinth (to byl celkem hukot) a párkrát jsem měla doutník :lol:

Takže ani slušným se to nevyhne, je to naprosto normální… Ve 14 jsem si našla o 2 roky staršího kluka, takže chaty s meruňkou a podobné akce probíhaly běžně.

A to jsem byla fakt z těch slušných, vlastně jsem ani nezapadala moc ve třídě, jak jsem byla slušná :lol: :lol: :lol: To bych řekla, že teď jsem slušná mnohem méně :lol:

Jestli můžu soudit, vyrostl ze mě poměrně slušný a inteligentní člověk, vdala jsem se, dítě mám, zaměstnání taky… Tak to asi tak nic hrozného nebylo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.4.11 21:28

Co se týče budoucí puberty mých dětí, říkám si, že pokud půjde jenom o nějaké popíjení, tak je to ještě super - to existujou horší věci, které by mohly dělat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.4.11 21:29
Jana206 píše:
radú, samozdřejmě, že se může chytit špatné party i dítě ze slušné, dobré rodiny. Ale pokud mám s dítětem normální vztah, trávím s ním čas, mluvím s ním a zajímám se o jeho problémy, tak mám velkou šanci, téměř stoprocentní, že nějaké signály podchytím. Zvlášť, když o případných problémech přemýšlím dopředu, znám prostředí školy, kam dítě chodí, učitele, jeho kamarády, vím, jak tráví volný čas a nárazově kontroluju(důvěřuj ale prověřuj).
Tím neříkám, že se nám to nemůže stát,ale udělám všechno proto, aby se nestalo.A mmch, mezi těmi, co se chytli špatné party, je velká část dětí z rodin, které jsou takzvaně „na úrovni“, v popředí koníčky a zájmy, kroužky, mají dost peněz..Právě proto, že jsou rodiče často velmi pracovně vytíženi, na děti nemají osobní čas, hlavně, že jim mohou zaplatit x kroužků a myslí si, jak je o dítě postaráno. Tím netvrdím, že se to stane vždy v podobných rodinách.

Jani jasně, To všechno je z velké části pravda. Ale zas na druhou stranu zrovna tenhle otec oněch fajn dcerušek děla možné i nemožné, aby měl holky tzv. pod palcem a stejně mu to bylo k prdu. Penězma nijak extra neoplývá, času měl na ně taky dost. Ale průšvih byl teda ten, že holkám umřela máma. V době, kdy potřebovaly poradit a podpořit od ženské, tak se jim šikla sousedka, která je otočila proti otci…

Ale moc bych si přála, aby to někomu vyšlo a dokázal pubertu svých dětí ukočírovat tak, jak si nalajnoval. I já se o to budu snažit. Ale zároveň se budu snažit připravit se na horší variantu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
12.4.11 21:29
Lizbeth píše:
Nikdy jsem nekouřila ani extrémě nechlastala, ale jinak musím konstatovat, že mládež je čím dál tím STEJNÁ..A ono to funguje asi i naopak - TA DNEŠNÍ MLÁDEŽ - dřív to říkali jen důchodci a najednou už to říkají i třicítky.. :roll: :roll: no kde to jsme??? :mrgreen:

Né stejná, ale horší : :-( . Jako nevím, jaké máte zkušenosti vy, ale já si pamatuji, že jsme např. z učitelů měli velký respekt. Ono, ještě učitelé v tý době znamenali něco. Dnes tomu už asi tak není. Mě stačí, co mi vyprávějí moji známí (učitelé), jak se s nimi děti baví. Nedávno byl dokonce o tom v TV pořad. Učitelé tam vyprávěli, že jim někdy rodiče vyhrožují, když dávají jejim dětem pětky. Nejvíc to dělají tzv. zbohatlíci. Říkali tam taky, jak přímo , ve třídě 3 14 letí kluci znásilnili učitelku. Já mám hrůzu z toho, až půjdou moje holky do školy. Docela bych byla pro zavedení uniformy, páč vidím u své 11 leté neteře, jak je kolikrát neštastná, že se ji holky smějí, že nosí nemoderní a neznačkové věci. Já vím, že se toto říká v každé době, ale já mám opravdu obavu z dnešní doby, kdy je mládež daleko agresivnější, drzejší. Já nevím, možná jsem už hodně stará a staromodní a proto to vidím jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.11 21:31

Jasně, vím, že tohle bylo, je a bude. Popíjela jsem na oslavách. Nárazově vykouřila klidně 10 cigaret. V 16ti jsem se opila, že mě musely kamarádky křísit. Ale tohle bylo jen na jó akcích. Žádné chlastačky každej pátek se nekonaly.
Jasně, tohle je normální (i když - normální je relativní pojem) , ale normální mi nepřijde chodit každý pátek do baru se opít až do němoty a denně vyhulit krabku cigaret. Je rozdíl mezi puberťáckým blbnutím a hloupostí.

Příspěvek upraven 12.04.11 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
12.4.11 21:32

Vy me desite 8-o Ja si donedavna myslela, ze to zas az tak normalni neni, zacit chlastat a hulit v 15… :think: Ja teda v tech letech zila hlavne pro sport, vetsinu volneho casu zabraly treninky vseho mozneho, takze jsem asi zila v nejake jine realite, diskoteky me absolutne nebraly, to az na vysoke. Poprve jsem se opila v 18 a cigarety se pridaly v 19…
Ze by strach ze zakona? Sex od povolenych 15 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.4.11 21:35
karinka píše:
Lizbeth píše:
Nikdy jsem nekouřila ani extrémě nechlastala, ale jinak musím konstatovat, že mládež je čím dál tím STEJNÁ..A ono to funguje asi i naopak - TA DNEŠNÍ MLÁDEŽ - dřív to říkali jen důchodci a najednou už to říkají i třicítky.. :roll: :roll: no kde to jsme??? :mrgreen:
Né stejná, ale horší : :-( . Jako nevím, jaké máte zkušenosti vy, ale já si pamatuji, že jsme např. z učitelů měli velký respekt. Ono, ještě učitelé v tý době znamenali něco. Dnes tomu už asi tak není. Mě stačí, co mi vyprávějí moji známí (učitelé), jak se s nimi děti baví. Nedávno byl dokonce o tom v TV pořad. Učitelé tam vyprávěli, že jim někdy rodiče vyhrožují, když dávají jejim dětem pětky. Nejvíc to dělají tzv. zbohatlíci. Říkali tam taky, jak přímo , ve třídě 3 14 letí kluci znásilnili učitelku. Já mám hrůzu z toho, až půjdou moje holky do školy. Docela bych byla pro zavedení uniformy, páč vidím u své 11 leté neteře, jak je kolikrát neštastná, že se ji holky smějí, že nosí nemoderní a neznačkové věci. Já vím, že se toto říká v každé době, ale já mám opravdu obavu z dnešní doby, kdy je mládež daleko agresivnější, drzejší. Já nevím, možná jsem už hodně stará a staromodní a proto to vidím jinak.

No tohle je pravda, ale ta diskuze byla o popíjení kolem toho patnáctého roku, to je pořád stejné…Jinak sou dneska děcka mnooohem horší než to bývalo. Mně je 23, už když já sem byla na gymplu, tak se mamka divila, že jako můžeme s učitelem tak diskutovat a třeba s ním i nesouhlasit, ale to bylo tak asi všechno. Manžel je učitel a co občas říká, že se dělo :zed: no děs! Někteří rodičové tahají do školy právníky, protože jejich miláček nemá jedničku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.4.11 21:35

Byla sem mnohem mnohem horší.V 16 jsme místo alkoholu a kouření šnupali kokain a i horší věci.Budu ráda když bude mé dítě aspon jen kouřit a pít a když jeho životní kroky pujdou jiným směrem než ty naše v 15.
Nezabránim tomu,nezastřelim ho za to,ale aspon mu mohu říci že to byla blbost,ale víc je už jen na něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
12.4.11 21:37
eManzelkaAmama píše:
Jasně, vím, že tohle bylo, je a bude. Popíjela jsem na oslavách. Kouřila klidně cigaretku denně. V 16ti jsem se opila, že mě musely kamarádky křísit.
Jasně, tohle je normální, ale normální mi nepřijde chodit každý pátek do baru se opít až do němoty a denně vyhulit krabku cigaret. Je rozdíl mezi puberťáckým blbnutím a hloupostí.

Tak pokud by mi to dovolili rodiče, trajdat někde do rána, tak bych možná byla taky taková. :nevim:
Ale já ještě nějaký respekt z rodičů, učitelů apod, měla. Dělala jsem ramena, ale když jsem měla být doma ve 23hod, tak jsem byla, to, že jsem během té doby kouřila a pila víno, to je jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.4.11 21:37
Kamča.dalmatinka píše:
Byla sem mnohem mnohem horší.V 16 jsme místo alkoholu a kouření šnupali kokain a i horší věci.Budu ráda když bude mé dítě aspon jen kouřit a pít a když jeho životní kroky pujdou jiným směrem než ty naše v 15.
Nezabránim tomu,nezastřelim ho za to,ale aspon mu mohu říci že to byla blbost,ale víc je už jen na něm

No to by mě zajímalo, jestli je lepší dítěti o našich excesech neříkat nebo jestli jim to říct a doufat, že nám to jednou neomlátí o hlavu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
12.4.11 21:39

Mám děti 20 a 17 let a můžu vám z vlastní zkušenosti říct, že ovlivnit se tenhle problém jen částečně..... Po přechodu na střední školu jsou v určitém období pátky nabo soboty jasný...... Nikdo mi nepřišel domů opilý, dodržovaly se stanovené hodiny příchodu domů a to mi stačilo.......nejsem tak stará, abych si nepamatovala na sebe v tomhle věku. :lol:

• Citovat
  • Upravit
18305
12.4.11 21:42

No jedna věc je na současné době pozitivní, že vaše děti díky demokratickému politickému systému nemůžou být považované za „protistátní živly“, pokud se nedají k neonacistům nebo tak něco..... Já jsem bohužel měl v papírech něco takového, jako že jsem ze státně nespolehlivé rodiny, děda strávil padesáté roky v uranovém lágru a podle onoho zmíněného posudku na mě měli všichni pedagogové dávat zvýšený pozor… Ale většina z nich na to dlabala. (Sorry za OT.)

Takže zaplaťpámbu za obyčejné pivo a cigarety, hlavně když vaše děti nechtějí rozvracet tento stát… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová