Doporučte zahradního architekta z Německa

6453
19.7.15 13:48

neznáte nějakého perfektního zahradního arch.-německo?!!

Absolutně mi došla trpělivost s českými zahradními architekty. Napadla mě varianta objednat si zahr. arch z německa. I vůči kontaktům na firmy na vzrostlé keře, stromy je to dle mého názoru dobrá cesta.
německy ale nemám šajn a proto se pochopitelně nemůžu zorientovat v nabídce
Prosím, pokud někdo žijete v německu a máte kontakt na opravdu kvalitního zahr. architekta budu ráda.
Nechci tzv. formální, předměstský styl (který v ČR převládá a zdejší zahr. architekti jiný neumí)
požaduji styl středomořský/historický.
Díky moc za případné typy, odkazy na stránky německých/rakouských/holandských architektů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
19.7.15 15:35

@Mišmiš a nezkoušela jsi kontaktovat někoho z Lednice?
a ty chceš středomořský styl se skladbou rostlin vhodných do klimatických podmínek ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.7.15 15:57

@Malaga nezkousela, neznam, podivam se, ale radeji uz nic neocekavam.
Neumim konkretne popsat co chci, neni na to „sablona“ ale nejblize je tomu prave stredomorsky styl s prvky historickeho - kdyz to hodne zkratim tak: bohate, barevne hodici se ke klasicke historicke vile, ktera ma uzasny prostor hektarove zahrady, vcetne svahu, zakouti, altanku…dala by se udelat tak nadherna zahrada a hodlam do ni hodne investovat. Bohuzel v CR neexistuje zahr. Architekt, ktery by si s tim prostorem adekvatne poradil. A ze jich tu bylo. Kdyz dokonce dojde na navrh tak tragedie. :nevim: skoncila jsem tu, fakt, neni mozna. Jsou dveste let za opice a a na jejich ostruvky vysypane kurou a sem tam kámen jsem alergicka. Projela jsem snad vsechny ceske zahr.arch weby a vsude ta stejna satelitni pisnicka
U zahradniku historickych (asi i pripad Lednice) je problem zase uniformity a stylu, ktery je sice ok, ale fakt nenadchne, proste zahrada u zamku.
Chci vic. Chci uaaaa efekt, chci aby byl vyuzit potencial krasneho mista. Chci originalni zahradu, ktera bude proste krasna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.7.15 16:03

Docela mě to zajímá, tak když někoho seženeš a budeš spokojená, mohla bys mi prosím, dát vědět?
Jinak tedy jak jsi to popsala v úvodním příspěvku - představovala bych si to jako italský styl zahrady, tudíž hodně kámen (zídky), vodní prvky, figurální sochy a drobné stavby (patio),ladění barevnosti - celá škála zelené + bílá barva, doplněno stříhanými keři.
Jinak z toho Německa bere vzrostlé stromy hodně místních firem.Asi bych byla i schopná zjistit dodavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.7.15 16:20

@Malaga jo jo vzorstle stromy a kere sehnat neni problem. Neni kupodivu ani takovy problem sehnat zahradniky jako takove - na udrzbu, realizaci…ale sehnat nekoho kdo to vyprojektuje je proste nemozne!!! Jsem uz fakt nastvana. S poslednim architektem jsem travila ve vedru pul dne venku, basnil jak je to uzasne misto a jak se „vyradi“ a posle projekt…nic. Fakt nic. Ani po tom, co jsem jako potencialni velky klient dvakrat urgovala tak neposlal pro jistotu nic. Nechapu to. Stejny pripad se opakoval 3× a u dalsich to pro zmenu byla katastrofa - viz satelitni formalni uprava - pro me des
A to byli architekti na doporuceni, renomovani, nekteri drazi, nekteri ne, zkousela jsem fakt vsechno. Jen jeden uznal na ferovku, ze na to nema..
Jsem na mob, poslala bych nejake fotky co ne, co ano. Jak pises, treba velke kamenne kvetinace, tvarovane stalozelene rady s bohatym podrostem ruznych trvalek, hodne ruznych doplnku, vyuzit svah na terasy, cestu k altanku ze „zeleneho tunelu“ zni to blbe, nevim jak to popsat, asi rozumis…
Dam vedet kdyz bych nahodou nekoho sehnala. Potrebuji uz to nutne resit, realizace by mela probehnout na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.7.15 16:35

@Mišmiš rozumím, ale upřímně si myslím, že tohle do podzimu nestihneš…
Jak to popisuješ, tak by to asi měla být fakt pecka, ale spíš se na tom bude muset podílet víc lidí (na návrhu)…
Několikrát jsem byla na „poznávačce“ anglických zahrad. Zahradnictví tam má dlouholetou tradici a jsou v tomto fakt mistři, možná bych té Anglii dala přednost před tím Německem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.7.15 16:49

@Malaga to me taky napadlo, ale anglie je klimaticky uz fakt jinde a „bojim“ se aby to pak nebyl moc anglicky park - tihnu spis k tomu jihu a vila je taky spise typem do tepla (i barvou fasady) nez na kamennou " studenou" anglii.
ale mas pravdu, kouknu i do anglie, tam se alespon zorientuji - jazyk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.7.15 17:03

@Mišmiš proč si tu zahradu nenavrhneš sama, když ti nikdo nevyhovuje?
Není na tom nic těžkého a realizaci ti udělá jakákoliv zahradnická firma.
Ovšem těžko dosáhneš čistě středomořského stylu neb většina rostlin ze středomoří nesnáší naše ledové zimy. Čechy jsou teplotně v zéně 5 a Středomoří v zéně 9-10, takže rostliny musí pčedevším prosperovat v našem pásmu, doporučuju domácí keře a stromy, doplnít se dá středomořskými rostlinami v nádobách, které ovšem musíš mít možnost přezimovat ve skleníku nebo v zimní zahradě. Tím se dá docílit toho stylu, který si představuješ.

• Citovat
  • Upravit
6453
19.7.15 17:17

Protože to je přesně to co nechci - nejsem zahradní architekt, ani nerozeznám jednu kytku od druhé, „jen“ vím co se mi líbí a jaký styl chci. když to budu navrhovat sama, dopadne to blbě, pozemek je velký, musí být nějaká návaznost, jednotný styl a ne, že se mi líbí někde něco a někam to plácnu..tak to opravdu nejde a s výsledkem bych nebyla spokojená.
Do letošního roku jsem myslela, že na to jsou právě zahradní architekti, že na to studují, vzdělávají se a umí to - mě pak přece má stačit má představa a pár nápadů, které bych třeba chtěla zrealizovat a oni to umě zahrnuli do celkové koncepce…
zahradní styly nejsou přesně definované a zrovna styl, který se mi líbí není možné přesně zaškatulkovat. samozřejmě to není o tom, že chci středomořské rostliny v mé zahradě a strašně se divím, že nikdo není schopen mi vyjít vstříc..tak opravdu ne.
Je nepřeberné množství rostlin, které tu mohou být, ale je evidentně problém je vyprojektovat tak aby to bylo tak hezké jak chci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.7.15 17:55

Jak ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
19.7.15 17:57

Jak opravdu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.7.15 18:04
@Mišmiš píše:
Jak ano

Jj, nic "problémového - stříhané buxusy, hortenzie a nějaký cotoneaster (skalník), doplnila bych to břečtanem plazícím se po zdi…

Edit: koukám, že na 2. obr je i ten břečťan… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.7.15 18:09

Jinak ta varianta jak ne, se mi taky nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
20.7.15 11:35

http://www.arabellalennoxboyd.com/…oliveto.html tohle architektonické studio asi navrhuje něco podobného co si asi přeješ. Stačí si tam nahoře v liště rozklikat návrhy zahrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
20.7.15 17:17

@Flora111 díky MOC!!! to je přesně ono ;) opravdu díky! :kytka: jdu je hned kontaktovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí