Nezvedá hlavičku kvůli váze?

28.7.16 12:39

Nezveda hlavicku kvuli vaze?

Dobry den maminky. Moje mala ma 2 mesice. Dnes jsme byli u doktora a vazi 5,5kg 62cm. Doktor rikal ze ockovani dava az ve 3 mesici, ale pry jen jestli mala bude pri paseni koniku zvedat hlavu. Jenze to ona nedela. Davam ji na konika asi od jejich 2 tydnu a to se krasne snazila, ale ted ji dam na bricho ona otoci hlavu na bok a rve jak tur. Jak ji mam primet aby hlavicku zvedala? Je mozne ze ji to nejde kvuli tomu ze tolik vazi a meri? Lezi mi od rana v hlave. Mam pocit ze jsem treba neco zanedbala :,( Diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoy
1495
28.7.16 12:45

Pokud se ti něco nezdá, tak buď se poraď s dr. nebo pokud máte někde poblíž dětské fyzioterapeuty tak tam. Někde chtějí doporučení od dr., někde se na dítě podívají a pokud je něco v nepořádku, tak doporučí, aby sis sehnala žádanku a rehabilitace šla na pojišťovnu.

Záleží taky na tom, aby měla motivaci tu hlavičku zvedat (něco zajímavého na prohlížení, hračka, tvůj obličej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
28.7.16 12:47

Zkuste dávat na bříško častěji, nechat ji chvíli a pak zase přetočit na záda. Hodně dětí má rádo, když se třeba z bříška dívají z kočárku ven. Pokud by nepásla koníky, poslali by Vás na rehabilitace, kde by ji odborně posoudili a připadně navhli cvičení- nejčastěji Vojtovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
28.7.16 13:08

My jsme malého naučili past koníky až kolem čtvrtého měsíce díky rehabilitačními balónu, pred tím taky nechtel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
28.7.16 13:10

Syn taky chvíli zvedání hlavičky bojkotoval a na bříšku se mu vůbec nelíbilo. Pak jsem přišla na to, že mu to jde líp na gauči, když já si sednu před něj na zem a mluvím na něho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.7.16 13:31

@Irena.Hlovcová
Syn mi nechtěl zvedat hlavu, ale byl váhově průměrný. Na bříško jsem dávala hned od návratu z porodnice a hodně ho nosila dle metody E. Kiedroňové.
Museli jsme třikrát k fyzioterapeutce, která mi ukázala, jak ho ze zad otočit na bříško.
Nakonec byl hrozně rychle na kolenou a chodil v deseti měsících.
Takže fyzioterapii nic nepokazíš a může jen pomoct. Řekla bych si o žádanku doktorce a zeptala se, jestli je pozadu nebo má ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.7.16 16:09

Zkuste ji dat na bříško, nozicky ji přidržte aby je měla u sebe a zadeček aby nezvedala :) Hlavičku pak začne zvedat sama od sebe :) Taky byla moje malá lenoška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.16 16:34
@Ivka89 píše:
Zkuste ji dat na bříško, nozicky ji přidržte aby je měla u sebe a zadeček aby nezvedala :) Hlavičku pak začne zvedat sama od sebe :) Taky byla moje malá lenoška :)

To od dneska zkousim, ale breci..az je mi ji lito. Budem zkouset a snad to bude ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.7.16 16:47

@Irena.Hlovcová Ono to půjde :) Nám to taky trvalo déle :) A mohla jsem kolem ní šaškovat a mávat hračkama jak jsem chtěla :nevim: Tak ať se vám zadaří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
28.7.16 20:10

To bude v pohodě.. Náš malej začal zvedat hlavičku až ve 3.měsíci. Předtím jenom brečel a brečel.. Tak jsem ho dávala na bříško několikrát denně aspoň na minutku a časem si zvyknul, zesílil, a teď „pase“ hrozně rád.
Tak vydrž :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85494
28.7.16 22:42

@Irena.Hlovcová s ockovanim bych nespechala a klidne zacala az po ukoncenem 6.mesici veku.

A muzes s nim cvicit na gymnastickem mici, video najdes na youtube, dcera diky tonu zacala zvedat hlavicku pekne po 2 dnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí