Nezvládám své tříleté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31136
16.6.23 12:27

Zakladatelko, mas uplne normalni trilete dite :hug:. Ted to jenom nejak psychicky zvladnout. Obcasne ujeti nervu je relativne v poradku (tady uplne nemyslim, ze byt na dite 100% casu pozitivne naladena, enonuno, chapava je nejdokonalejsi cesta - muj osobni nazor je, ze i rodic ma narok byt clovek, a ne nutne nejaka nadpozemska bytost). Neni v poradku, kdyz je to moc casto. Neni v poradku, pokud diteti nevysvetlis, proc jsi bouchla.

Komentare ve stylu „jak ti mohlo usnout dite v jidelni zidlicce“ poustej jednim uchem tam, druhym ven, nic konstruktivniho neprinaseji.

Snad konstruktivni komentar ode me:
1. jak uz tu zaznelo PREDCHAZET
2. res pouze zasadni a nebezpecne udalosti - shodi sourozence - spatne - ale tady nevidim vhodne uziti „nasili za nasili“, vycura se na podlahu - to uz neni tak spatne, budiz, mohl by po tom nekdo uklouznout, ale uz to neni natolik zasadni vec, aby si to zaslouzilo preszadek (preszadky jsem pouzivala velmi vyjimecne v situacich, kdy treba dite pres varovani a vysvetleni, jak se pred prechodem chovat, vbehlo do vozovky - tudiz pokud nezafungovalo PREDCHAZET - pak zlepsovaly pamet na situace never ever :mrgreen:, nejmladsi nedostala ani jednou, to uz to mel clovek skoro do dokonalosti :mrgreen: )
3. zamysli se, jak casto pouzivas slova NE a NEDELEJ a zkus to minimalizovat
4. bud s ditetem na jedne lodi, neber to jako souboj „kdo z koho“ (tuto fazi mam taky za sebou a hodne mi to pomohlo), vychova neni o tom vyhrat :hug:

A hlavne sama sebe nepranyruj, prvni dite je pokusny kralik, no :mrgreen: (my navic meli to prvni velice specificke a vubec ne pro zacatecniky). A nevis, co te ceka. S druhym vis uz lepe.

edit jeje kdo z koho, ne s koho :oops:

Příspěvek upraven 16.06.23 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.23 12:29
@Aneta.Berg píše:
Zadny obdobi vzdoru podle me neexistuje. Je to naopak obdobi zrcadleni, kdy dite zacne pouzivat komunikacni prostredky, ktere na nej dosud pozivali rodice. Pokud jeho potreby prehlizeli, bude prezirave i dite. Pokud na dite nemeli nervy, tak bude agresivni a nestabilni i dite. Pokud delali rodice opak toho, co dite potrebovalo, bude to tak delat taky. Pokud jste byli citlivi, laskyplni, ohleduplni, meli jste o dite zajem porad a ne jen kdy se vam to hodilo, bude dote spolupracovat, bude vam naslouchat, bude vas to s nim uspokojovat. Proste kdo co zaseje, to v tomto obdobi sklidi.

Ne a ne, není to pravda. Náš prvorozený syn byl andílek do 3 let. Úplně učebnicové dítě, co mu řekneš „nesahej na tu plotýnku, spálíš si prstíky a bude to au“ a ono to pochopilo a nebyl problém. Věnovali jsme se mu, láskyplně a s respektem vše vysvětlovali, plnili jsme jeho potřeby, byli ohleduplní a kdovíčehovšeho ještě plní a pak přišel zkrat a to dítě bylo schopné se během 3 minut vztekat kvůli šesti věcem, které jsme nemohli ovlivnit a vyvádět scény, za které by se slušilo přidělit Oskara. Prostě zkoušení hranic, nic víc. Přešlo to během pár měsíců a teď je to zdravě zpruzelý puberťák, se kterým mám super vztah, který se mi svěřuje se svým trápením, chodí se ke mě pomazlit a trávit se mnou čas, i přestože ve třech letech občas dostal přes zadek/ruku a někdy jsem řvala, že se okna třepaly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
16.6.23 12:33
@unuděná píše:
Ne a ne, není to pravda. Náš prvorozený syn byl andílek do 3 let. Úplně učebnicové dítě, co mu řekneš „nesahej na tu plotýnku, spálíš si prstíky a bude to au“ a ono to pochopilo a nebyl problém. Věnovali jsme se mu, láskyplně a s respektem vše vysvětlovali, plnili jsme jeho potřeby, byli ohleduplní a kdovíčehovšeho ještě plní a pak přišel zkrat a to dítě bylo schopné se během 3 minut vztekat kvůli šesti věcem, které jsme nemohli ovlivnit a vyvádět scény, za které by se slušilo přidělit Oskara. Prostě zkoušení hranic, nic víc. Přešlo to během pár měsíců a teď je to zdravě zpruzelý puberťák, se kterým mám super vztah, který se mi svěřuje se svým trápením, chodí se ke mě pomazlit a trávit se mnou čas, i přestože ve třech letech občas dostal přes zadek/ruku a někdy jsem řvala, že se okna třepaly :mrgreen:

Casto tohle delaji deti, co jdou do skolky - vidi to u ostatnich deti, chteji si ty emoce take vyzkouset. V postate zase hra napodobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31136
16.6.23 12:33

@unuděná Syn ve 26m - previtem ze dne na den :mrgreen:. Pritom je to aktualne nejklidnejsi z nasich deti, ale to obdobi 2-3.5 mel vyzivne, mlatil celou rodinu, hazel zpruzene xichty, oblikal se zasadne v poloze hvezdice a velkou cast prochazek casto stravil naprdlej na bobecku nekde pul kilometru v dali (protoze bagr nebo nevim co) :mrgreen:. Navic byl profesionalni chcipak porad na hromade :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.23 12:34
@Aneta.Berg píše:
Casto tohle delaji deti, co jdou do skolky - vidi to u ostatnich deti, chteji si ty emoce take vyzkouset. V postate zase hra napodobou.

Ne, bohužel ho ve 3 letech do školky nevzali, šel až ve 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.23 12:36
@Hobitka píše:
@unuděná Syn ve 26m - previtem ze dne na den :mrgreen:. Pritom je to aktualne nejklidnejsi z nasich deti, ale to obdobi 2-3.5 mel vyzivne, mlatil celou rodinu, hazel zpruzene xichty, oblikal se zasadne v poloze hvezdice a velkou cast prochazek casto stravil naprdlej na bobecku nekde pul kilometru v dali (protoze bagr nebo nevim co) :mrgreen:. Navic byl profesionalni chcipak porad na hromade :roll:

Chachá, úplně přesně. Ze zlatíčka přes noc satanem :P A přitom je to skutečně jedno z nejklidnějších a nejrozumnějších dětí, co znám (to mi i spousta lidí už řekla, jakej je to kliďas). Mimo tohle šílený období se nikdy s nikým nepral, nehádal, všechno se s ním dá v klidu domluvit, prostě pohodář. Ale projít si tím zkrátka musel no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31136
16.6.23 12:38
@Aneta.Berg píše:

Ve skolce v te dobe nebylo zadne z mych deti a kontakty s vrstevniky jsme meli velmi omezene, protoze jsme zili v cizine a prozivali jazykovou barieru ;). Ze skolky kupodivu moje deti nic nedotahly, to az nejstarsi dcera trochu ze skoly (opovrhovani mladsimi sourozenci), ale nastesti pak vymenila kamaradku a lepsi se to :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31136
16.6.23 12:39

@unuděná Mame stejny dite.

To holky, to je jina liga, hormonalni boure na vrcholu (puberta a predskolni puberta :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31136
16.6.23 12:43

@unuděná Ja mam prave kluka jeste prostredniho mezi holkama, asi to je strategie k preziti byt klidny diplomat. Jako rika se to o prostrednich detech a na nej to fakt sedi.

(Ale tak ja na ty sve previty porad nadavam a vsichni ostatni je chvali a tak to ma byt :mrgreen:, vychova zjevne dobra, akorat bych ji potrebovala idelane kazdy vecer zapit :mrgreen: :mrgreen:. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.23 12:43

@Hobitka Jo, naše holka mi přišla napřesdržku jen co začala mluvit a tak nějak je to pořád stejný, těším se na pubertu :mrgreen: Ještě pár let klidu snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
16.6.23 12:47

:hug: zakladatelko já tě úplně chápu že ti občas vytečou nervy a zároveň tě hrozně obdivuji protože já si neumím představit že bych k mému synovi měla ještě jedno dítko. :mrgreen: můj syn je taky něco úplně hrozného. :roll: v podstatě mě skoro vůbec neposlouchá. Je hrozně divokej a jakmile není něco podle něho tak prostě vztekačka a řev. Je to asi hrozné že to takhle píšu ale fakt se úplně těším až půjdu do práce a malý do školky, pořád doufám že se tam trochu zklidní i když vím že s tím posloucháním nebo respektive neposloucháním asi budou hodně velký problémy. :,( Nejvíc mě třeba trápí že takovéhle dítě vypadá jako nevychované že nemá Hranice ale přitom se celá rodina opravdu snaží ale nějak se to míjí účinkem. :roll: Radu asi moc nemám alespoň ale víš že v tom fakt nejsi sama. Občas mám pocit že mám fakt nejhorší dítě v ČR. Ono už jenom fakt, že když jsme byli hospitalizovaní v nemocnici s bronchitidou tak maminka co tam byla s námi raději podepsala reverz jen aby měli klid a nemuseli být s námi mluvil za vše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
16.6.23 12:48
@Pepinka23 píše:
@Aneta.Berg
Prostě tam usnul, měl svačinu potom co lítal po čtyřech na zemi. Já jsem byla na wc chvíli kňoural a já se přece nepo💩 s pardonem a on tam proste usnul. Co je na tom divného?

nevím jestli jsi zakladatelka, ale ty jdeš těm problémům taky pěkně naproti - necháš dítě v jídelní židličce a jdeš na záchod? To je teda hodně riskantní, dítě bych v židličce bez dozoru nenechala, co když ti vyleze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
16.6.23 12:52

@kulíšek_s_bambulí Muzu se bez rejpani zeptat, jestli te fakt nejvic trapi, ze: tvoje dite vypada jako nevychovane, ze nema hranice"? Trapi te tohle ze vseho nejvic nebo jen slovickarim a napsala jsi to jen kvuli kontextu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
16.6.23 12:53
@J_Doe píše:
nevím jestli jsi zakladatelka, ale ty jdeš těm problémům taky pěkně naproti - necháš dítě v jídelní židličce a jdeš na záchod? To je teda hodně riskantní, dítě bych v židličce bez dozoru nenechala, co když ti vyleze?

To si taky pockam na odpoved. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
16.6.23 12:57
@medvidka píše:
Aha, takže tatínek ho vlastně za nevhodné chování odmění, tím že ho povozí na ramenou, bravo :zed:

Ne, neodmění. Tatínek prostě zabrání činnosti, se kterou nesouhlasí, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí