Nezvladatelný syn

Anonymní
12.1.14 13:48

Nezvladatelný syn

Jdu si k vám pro radu už jsem zoufalá z chování mého syna v červnu mu bude 6 let paní učitelka ve školce říkala že do školy půjde určitě on je i strašně chytrej ale poslední dobou si i paní učitelka stěžuje na jeho chování je strašně drzej neposlechne mele samé patlaniny horší než jeho bratr který má 2 roky. Dělá samé vylomeniny když na něj mluvím tak vůbec na mě nekouká a dělá že neslyší ( dělá protože sluch má v pořádku) až ho okřiknu tak se zeptá co? ale je to jako by vůbec nevěděl že jsem na něj mluvila, dostat ho do postele je nadlický výkon jezdit mhd je ostuda vyřvává nesmysly směje se mi a provokuje k lumpárnám mladšího. Má diagnostikované ADHD ale s paní učitelkou jsme to rozebírali a prej to stím nemá už nic společného a to si myslím už i já chová se totiž jako nevychovaný smradoch manžel už po něm jen ječí a to mi taky vadí. už nevím jak na něj protože nepomáhá ani zakázat to co má rád nebo po dobrém prostě nic. Prosím o zachovaní anonymity je to pro mě citlivé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1749
12.1.14 13:50

Když si nevíš rady, tak zkus vyhledat odborníka. Poradí ti, jak na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.1.14 13:51

Zkusila bych pedagogicko psychologickou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
12.1.14 13:53
@Anonymní píše:
Jdu si k vám pro radu už jsem zoufalá z chování mého syna v červnu mu bude 6 let paní učitelka ve školce říkala že do školy půjde určitě on je i strašně chytrej ale poslední dobou si i paní učitelka stěžuje na jeho chování je strašně drzej neposlechne mele samé patlaniny horší než jeho bratr který má 2 roky. Dělá samé vylomeniny když na něj mluvím tak vůbec na mě nekouká a dělá že neslyší ( dělá protože sluch má v pořádku) až ho okřiknu tak se zeptá co? ale je to jako by vůbec nevěděl že jsem na něj mluvila, dostat ho do postele je nadlický výkon jezdit mhd je ostuda vyřvává nesmysly směje se mi a provokuje k lumpárnám mladšího. Má diagnostikované ADHD ale s paní učitelkou jsme to rozebírali a prej to stím nemá už nic společného a to si myslím už i já chová se totiž jako nevychovaný smradoch manžel už po něm jen ječí a to mi taky vadí. už nevím jak na něj protože nepomáhá ani zakázat to co má rád nebo po dobrém prostě nic. Prosím o zachovaní anonymity je to pro mě citlivé.

jednu bych mu lupla… aby se vzpamatoval.. pokud by to nezafungovalo, dětský psycholog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
12.1.14 13:54

Prášky na uklidnění..Děti s ADHD je berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
12.1.14 13:55

Já nevím, ale zrovna to ADHD se takto projevuje. Zkus s ním do té poradny zajít, tam ti pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
@MiriJ píše:
Prášky na uklidnění..Děti s ADHD je berou.

Prášky bych teda nedávala. Když už, tak existují čaje, homeopatika atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408

Také doporučuji urychleně vyhledat odbornou konzultaci. V šesti letech je příliš brzy, aby ti syn přerůstal přes hlavu a smál se ti a ječet na něj je to poslední, co zabere. Vypisovat doporučené postupy by bylo na dlouho a stejně jsou bez individuálního posouzení k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
12.1.14 13:57

@Katchus kecy, přesně tak se adhd projevuje, mam ho a vim co si se mnou rodiče užili. A zádné PRÁŠKY, jsem nebrala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
12.1.14 13:58
@Anonymní píše:

Bláboly typu „jednu bych mu lupla“ nebo „dej mu prášky“ - se opravdu neřiď. Tím nic nevyřešíš.

Je správné, že to nesvádíš na ADHD - hyperaktivní dítě se automaticky nerovná nevychované dítě. Mnoho rodičů tyhle dva pojmy bohužel zaměňuje…

Podívej - problém není ve Tvém synovi. Problém je v tom, že jste s manželem nedokázali najít správný přístup k výchově. Kluk je zjevně chytrý, šikovný… a holt má o to více svou hlavu. Je to trochu jako „dětská puberta“… a stejně jako u těch starších, ani tady nic nevyřešíš tvrdostí, bitím, ječením a podobně. Také bych doporučila návštěvu dětského psychologa, ideálně i s manželem, abyste si ujednotili a ujasnili výchovný postup. Bez důslednosti a především jednoty Vás dvou to nepůjde.

Příspěvek upraven 12.01.14 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.14 13:58

U psychologa jsme byli už několikrát jenže on se tam choval jak beránek a bylo mi řečeno jen to že ma ADHD a že je jinak strašně moc chytrej tak rok dopředu od svých vrstevníku. Bití taky nezabírá manžel už mu dal několikrát na zadek a ani to nezabere to se začne ještě smát. Mamka už mi ho nechce hlídat že prej je to strašný smrad a já už nemám ani sílu to poslouchat vyhýbám se tomu sním někam jít protože všude všechny komanduje co má kdo dělat jak to má dělat a na naše upomínky prostě nereaguje.

• Citovat
  • Upravit
19609
12.1.14 14:00
@Niqitka píše:
@Katchus kecy, přesně tak se adhd projevuje, mam ho a vim co si se mnou rodiče užili. A zádné PRÁŠKY, jsem nebrala :roll:

Čteš dobře? Píšu, že takto se p. r.o. j.e. v.u. j.e A o prášcích jsem nic nepsala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794

Pokud vím, tak děti s ADHD se prezne takhle chovaj. Řekla bych, že je to normální chování ditete s ADHD. Já bych určitě šla do PPP a oni Ti přesně s tímhle problémem chování pomuzou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
@Anonymní píše:
U psychologa jsme byli už několikrát jenže on se tam choval jak beránek a bylo mi řečeno jen to že ma ADHD a že je jinak strašně moc chytrej tak rok dopředu od svých vrstevníku. Bití taky nezabírá manžel už mu dal několikrát na zadek a ani to nezabere to se začne ještě smát. Mamka už mi ho nechce hlídat že prej je to strašný smrad a já už nemám ani sílu to poslouchat vyhýbám se tomu sním někam jít protože všude všechny komanduje co má kdo dělat jak to má dělat a na naše upomínky prostě nereaguje.

Tak změň psychologa!

Toje přesně ono - psycholog má řešit především Tebe a manžela, dítě až ve druhé fázi. A rozhodně se nenechá „oblafnout“ nějakým „on se tam choval jako beránek“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
12.1.14 14:03

@Katchus jo to mělo byt jako ano souhlasim výše uvedene jsou kecy, chnapeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí