Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, potrebuju radu. Manzel ma dite z prvniho vztahu, 6ti letou dceru, vida ji strasne malo, nebot bydli 300km daleko, ted zacala chodit do skoly, tak akorat o vanocnich, letnich atd prazdninach. Jde o to, ze za nim prisla s tim, ze manzel jeji maminky ji bije, dale ma na noze bradavice, s kteryma se jeji maminka ani neobtezuje zajit k doktorovi, pry ji na to da nejaky gel a vydloubne ji to nuzkama, to uz bylo ale i drive, ze radsi lecila doma, nez aby sla k lekari. Kdyz se ji manzel zepta, jestli by chtela bydlet s nami, tak rekne ze ano, ale ze nechce aby byla maminka smutna. Manzelovi hlavne vadi, ze ji teda ten jeji manzel bije, kdyz se na to podivam ze sve strany, ja bych ji nikdy neuhodila. Kdyz ji manzel volal, tak ho akorat servala. Jaky na to mate nazor a jak postupovat?
Co treba socialka? Ma nejake viditelne nasledky toho ze ji bije?
Tohle je strašně tenký led, stoprocentně věřit dítěti nemůžete - pokud nejsou viditelné modřiny a další zranění. Náš malý takhle vždy letí za tím druhým, když mu jeden pohrozí a tvrdí, že jsme ho „bouchli“, jen proto, že nedosáhl svého, my se tomu smějeme, ale co ten zbytek ![]()
Bradavice nevím, ono se to fakt maže a chlap to pak vyďoubává, co s tím jako dělat? na kožním to pak možná pálí, ale to je tohle lepší ![]()
Pokud je to na ní vidět tak sociálku, a co když třeba se jí novej tatínek nelíbí tak si může i vymýšlet, a zrovna když je u vás, protože chce svého tatínka tak na něj kydá špínu, ale taky nemusí
Tak hlavně by to chtělo nejprve nějak ověřit, jestli je to pravda. Protože holčička si může vymýšlet (a doma si zas může vymýšlet o vás). Neléčené bradavice bych jako nějaký obrovský problém neviděla, ne každý utíká se vším k dr.
No tp je tezky. Ono je biti a biti. Muj prcek obcas dostane pres packu. Ma nejake modriny nebo tak?
Bradavice zásadně léčím doma bez lékaře vodičkou z lékárny a následným vydloubnutím, je to narozdíl od lékařského vypálení nebolestivá metoda, s bitím souhlasím s holkama, je třeba mít jistotu, že je to opravdu tak. Ona malá může za bití prohlašovat i třeba výchovný třepanec na zadek, je to opravdu ošemetné.
A co jako? Manžel matky dítěte se momentálně podílí na výchově, narozdíl od tvého partnera. A bradavice se doma odstraňovat dají.
Asi bych promluvila s nim jake ma k tomu duvody a ze se mi to nelibi ze ji bije, kdyby to bylo nejak moc, byt manzelem, chci ji do pece!
@kozisek píše:
Tohle je strašně tenký led, stoprocentně věřit dítěti nemůžete - pokud nejsou viditelné modřiny a další zranění. Náš malý takhle vždy letí za tím druhým, když mu jeden pohrozí a tvrdí, že jsme ho „bouchli“, jen proto, že nedosáhl svého, my se tomu smějeme, ale co ten zbytek
Bradavice nevím, ono se to fakt maže a chlap to pak vyďoubává, co s tím jako dělat? na kožním to pak možná pálí, ale to je tohle lepší
Naprostý souhlas. U šestiletého dítěte bych byla velmi opatrná. Za „bití“ může považovat i plácnutí po zadku. Samozřejmě nechci zlehčovat, sama netuším, jak bych se k této situaci postavila (aniž by případně trpělo dítě) ![]()
A co se týká bradavic, tak syn měl taky jednu (na chodidle). Co jsem slyšela o tekutém sodíku (kterým to vypaluje kožní lékař), tak bradavice se po něm rády „obnovují“. Takže já zvolila také domácí léčbu. U nás to tedy bylo bez „vydloubávání“ - koupila jsem Duofilm, dlouhodobě mazala a naštěstí to pomohlo ![]()
@davidek12 píše:
Holky, potrebuju radu. Manzel ma dite z prvniho vztahu, 6ti letou dceru, vida ji strasne malo, nebot bydli 300km daleko, ted zacala chodit do skoly, tak akorat o vanocnich, letnich atd prazdninach. Jde o to, ze za nim prisla s tim, ze manzel jeji maminky ji bije, dale ma na noze bradavice, s kteryma se jeji maminka ani neobtezuje zajit k doktorovi, pry ji na to da nejaky gel a vydloubne ji to nuzkama, to uz bylo ale i drive, ze radsi lecila doma, nez aby sla k lekari. Kdyz se ji manzel zepta, jestli by chtela bydlet s nami, tak rekne ze ano, ale ze nechce aby byla maminka smutna. Manzelovi hlavne vadi, ze ji teda ten jeji manzel bije, kdyz se na to podivam ze sve strany, ja bych ji nikdy neuhodila. Kdyz ji manzel volal, tak ho akorat servala. Jaky na to mate nazor a jak postupovat?
Na ty bradavice je ten gel účinný a pak jdou opravdu vyloupnout. Sama jsem to tak udělala a fungovalo to i bez lékaře. Tedy pokud se to nedělá nějak drasticky. Takhle jak se to napíše to vypadá hrozně, ale ta oblast je po použití gelu totálně necitlivá a vůbec to nebolí. Děti dokážou některé věci pěkně překroutit. Já bych to pojala asi tak, že by měl tvůj manžel písemně upozornit svou bývalou na věci, které se mu nelíbí a pohrozit jí, že v případě, že to nebude dodržovat, tak podnikne určité kroky k nápravě. Musíte si to dobře rozmyslet. Bývalí manželé by si měli v klidu promluvit o dítěti a jednat v zájmu společného dítěte. Je to těžké, ale jde to.
Já bych se jako rodič pro dobro dítěte nikdy takto šestileté neptala, jestli chce bydlet s váma. Dostáváte ji tak v daný moment do „úzkých“…
@Kaczenka píše:
Já bych se jako rodič pro dobro dítěte nikdy takto šestileté neptala, jestli chce bydlet s váma. Dostáváte ji tak v daný moment do „úzkých“…
přesně je to na dítě podpásovka jak prase
Jejda na to pozor, dcera mé kamarádky přišla s tím samým (6 let), že ji tatínek bije, že k němu už nehce. Její ex je sice… ale toto na něj nesedělo. Nakonec malou vzala i k pychologovi. A vylezlo z toho, že si malá vymýšlí a lže na obou stranách. Samozřejmě, že to byl výsledek špatné komunikace a konfliktů máma-táta. Ta malá rebelka prostě začala využívat situace.
Myslím si, že by to měl především řešit otec té dívky. Já být jím, tak bych si s matkou dítěte zkusila promluvit mezi čtyřma očima, i když je to 300 km. Přece jen by mohl matku děcka trošku znát a osobní pohovor dá člověku hodně. Telefonní hovor asi není to pravé ořechové při řešení takové věci.
Pokud si malá opravdu nenadsazuje (a ne že některé děti to nedělají), tak pak řešit přes sociálku.