Bití dítěte (6 let) otčímem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102677
3.1.14 18:25
@renda81 píše:
promiň ale zastávat se dítěte a věřit mu když kecá, a vyjde to najevo, tak mu příště nebudu věřit, a hlavně ve škole, když něco provede, a uvidí že se mu stejně nic nestane protože maminka mu věří, tak ho nepotrestá :zed: :zed:

ježíš díky, někdo, kdo to pochopil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.1.14 18:26

A když tak o tom přemýšlím, bude na vině i otec dítěte - sice bydlí 300km, ale to snad není taková dálka, aby dítě viděl jen 3× ročně. Však se může sebrat častěji a od pátku do soboty být ve městě dítěte, může bydlet na hotelu, jezdit na výlety…pak by věděl lépe, jaká je situace doma u jeho ex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Hele, z druhé strany jo. Mám doma taky šestiletou. Tatínek hodně pracuje aby uzivil novou rodinu, a naší dceru vidí taky tak dvakrát ročně a to ji ještě musím dovézt. Nová přítelkyně mě nemusí, a tudíž pokaždé když mi dítě předává tatínek, dostanu několik doporučení co dělá malá špatně, co neumí a kam bych s ní měla zajít. Podotýkám, že dle ostatních, učitelky atd je zcela. normální šestiletá holčička. Nicméně, tak rok zpátky měla dcera lhavy období. Kolikrát si něco vymyslela, třeba, že nedostala najíst, zbyla jsem ji, a potom když jsme to až řešily ve třech z ní vylezlo, že to řekla jen tak, ani neví proč. Je to ožehavé, bohužel může mluvit pravdu a potom je to samozřejmé zle, ale na druhou stranu, nevidíte vy na mamince jen zbytečný zlo, viz ty bradavice? a neměl by se teda tatínek o holčičku víc starat, než jen kritizovat?

• Citovat
  • Upravit
102677

No nic, to se ta diskuse stočila trochu někam jinam, zakladatelko, opravdu bych zodpovědně zjistila, jak to doopravdy je a řešila to s chladnou hlavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.1.14 18:27
@Šája píše:
já ti něco dělám? 8o

Ty me tady honis po diskuzi, podivej se zpatky. Co blaznis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
3.1.14 18:27

@ynax vinný je hlavně tím, že svým způsobem manipuluje s dítětem. :zed: ptát se malého dítěte, jestli chce raději maminku nebo tatínka a podsouvat mu, že u tatínka je lépe je :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
102677
3.1.14 18:28
@Lipina píše:
Ty me tady honis po diskuzi, podivej se zpatky. Co blaznis.

nevím holt, co mluvím, tak to tak ber ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
3.1.14 18:28
@Šája píše:
ježíš díky, někdo, kdo to pochopil ;)

i když je to moje milované dítě, tak ho nebudu hájit, a dávat mu do života to, že se vše nějak zpraví, ale musí sám za to, co provedl nést nějakou zodpovědnost, pak bych měla chlapečka co si bude jenom dovolovat a to pak bude sígr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
3.1.14 18:30
@renda81 píše:
i když je to moje milované dítě, tak ho nebudu hájit, a dávat mu do života to, že se vše nějak zpraví, ale musí sám za to, co provedl nést nějakou zodpovědnost, pak bych měla chlapečka co si bude jenom dovolovat a to pak bude sígr

přesně tak! zastávám úplně stejný názor. Učíme syna nést za svoje činy následky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.1.14 18:32

Moje segra jesnou jwla k babiccw na prazdniny a tam nazorne ukazovala, jak tata mlati maminku. Takhle a takhle a mlatila se pres tvar. Realita byla takova, ze otec na mamu nikdy nevztahl ruku. No babixka segre verila, udelala dobre. Kdyz pak sly s mamou kourit, tajne, jak to tak obcas delaly, v mame se krve nedorezali. I takovy veci se stavaj. Takze zaklasatelko, nebrat na lehkou vahu, verit a vybudovat v holce duveru, ze muze rict vsechno. Uvisite co se z toho vyloupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22029
3.1.14 18:34

@Lipina, tak Ty máš dost 8o 8o 8o

Zakladatelko: jak psaly holky - především je potřeba prověřit, o co jde. Nemá smysl volat mamince holčičky, tam se nic relevantního nedozvíte, protože kdyby tam jakýkoli problém skutečně byl, ona Vám o něm neřekne. Je potřeba to pozorněji sledovat - třeba se přeptat ve škole, přes babičky, prostě jinak.

Rozhodně ale už nikdy nedělejte to, že se budete šestileté holčiny takhle napřímo ptát, zda chce radši bydlet u Vás - to je podraz. Co na to má říct…?

A bradavice se nůžkami doma skutečně vydloubávají - je to lepší řešení než u doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.1.14 18:35
@Šája píše:
nevím holt, co mluvím, tak to tak ber ;)

Ja zi zo reknu tedy uprimne. Muzes me prestat pronasledovat? Ja nevim o co ti jdw, vubec te neznam, jestli mas neco k tematu, prosim…fakt uz jsi divna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
3.1.14 18:35
@Lipina píše:
Presnw tak. Situace se zjistuje s ohledem na vsechny strany, nenapadne.

No jo, ale kolik rozvedených párů ze sta todle dokáže? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
3.1.14 18:36
@Lipina píše:
Ja zi zo reknu tedy uprimne. Muzes me prestat pronasledovat? Ja nevim o co ti jdw, vubec te neznam, jestli mas neco k tematu, prosim…fakt uz jsi divna…

8o nějakej stihomam ne? 8o

• Citovat
  • Upravit
3620
3.1.14 18:37
@Šája píše:
To je sice hezká teorie, ale praxe poněkud pokulhává. Ono jednak děti mají bujnou fantazii a jednak umí dost dobře využívat situací.
Neříkám, že to nemůže být pravda, ale byla bych se soudama velmi, velmi opatrná.
K tvému výrazu řezání bradavic nůžkama se vyjadřovat raději nebudu.

souhlasím.
Taky si myslím, že většina „druhých“ partnerek nebo manželek trpí jakýmsi syndromem „jsem dokonalejší a lepší než první žena“. Znám ze své vlastní zkušenosti. Manželova dcera z prvního vztahu si od raného dětství stěžovala na svoji matku, když jsme se snažili situace prošetřit, poslala nás bývalá manželka do pr…, protože věděla, že si dcera vymýšlí, a jen jsme ji tím prudili. Ve 14 letech věku, kdy měla dcera u své matky nějaký režim, se rozhodla, že s ní nechce bydlet, a chce jít k nám. Mysleli jsme si tenkrát, že se nám konečně dostalo zadostiučinění, ovšem nastalo peklo. Spratek si myslel, že může všechno a nemusí nic. Po několika šílených letech, kdy proběhly různé domácí krádeže, útěky z domova, tahání se s feťáky apod., jsme nakonec byli rádi, že z domu utekla definitivně. Sice nám do dneška chodí různé dopisy od exekutorů, které platíme, ale co je to proti tomu, že naše manželství pokračuje, a neskončilo. A mimochodem, když bydlela dcera u nás, začala si výborně rozumět se svojí matkou. :mrgreen: Takže závěrem: nikdy nehodnoťte bývalé partnerky nebo manželky, pokud opravdu nevíte, jaká je situace ve skutečnosti. Myslím, že většina matek to se svými dětmi myslí dobře a tak s nimi i zachází.
P. S.: taky léčím bradavice synovi doma, když je měl poprvé, léčili jsme na kožním vypalováním dusíkem, a to trauma a bolesti, jaké měl, už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí