Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@marcela74 píše:
Nevím teda.
Když vím, že díte lže, ono mi tvrdí, že NEEE, tak mu přece nemůžu potvrdit, že mu věřím. Bude mi tím pádem lhát i příště. Nechci mít ze svého dítěte notorického lháře. Musí taky vědět, že přestřelilo a lhaním cesta nikam nevede.
No tak muj nazor, pokud uz vis ze lze, tak to dite musi jasne pocitit, to je jasny, ![]()
@FloraBolger píše:
Tleskám- ne každý by uměl takto „veřejně“ uznat svůj omyl
Bylo to pět nejtěžších let mého života.
@Šája píše:
no někdo tu nemocný nejspíš je, ale já to nebudu
Proc mi to pises, prestan me obtezovat.
@Lipina píše:
No tak muj nazor, pokud uz vis ze lze, tak to dite musi jasne pocitit, to je jasny,
Dost by mne zajímalo, co si představit pod pojmem „pokud lže, musí to jasně pocítit“.
@terinka4444 píše:
Moje dítě, co nikdy nelže, přišlo za babičkou a brečela, že jsem jí zbila. Babička na mě naběhla, že malá není k uklidnění, za co jsem jí zbila. Tím jak tam u babičky dostala slovo pochopení a vyděšení, že ji matka bije, tak se rozplakala a rozpoutala divadlo, že by mi ji sociálka sebrala. Ve skutečnosti dostala plácnuto přes ruku, šťourala se v nose, třikrát během pěti minut jsem jí řekla, ať to nedělá, nebo alespoň tak, ať ji nikdo nevidí, pak jsem jí plácla přes pazuchu rovná se děsně zbila. A večer ještě o zbití vyprávěla tatínkovi. Jak jí nebijeme, tak to vzala jako děsný zbití.
Ona vlastně nelhala, jen neví, co je zbití… Mě syn také nazval alkoholikem. Dala jsem si dvě deci vína mezi svátkama a on si myslel, že alkoholik je ten, co pije alkohol. ![]()
@Kaczenka píše:
To tu nikdo nepsal… Dítěti věřit do doby, než si budu 100% jista, že lže… Můžu mít nějaké tušení, ale nemůžu zpochybňovat jeho tvrzení dřív, než si budu jistá.
Tak nevím, jestli čtu blbě, ale je tady názor, že dítěti věřit vždy.
A na ten reaguju.
@Kaczenka píše:
Ona vlastně nelhala, jen neví, co je zbití… Mě syn také nazval alkoholikem. Dala jsem si dvě deci vína mezi svátkama a on si myslel, že alkoholik je ten, co pije alkohol.
asi jí budu muset ukázat, co je zbití
ty alkoholiku jeden ![]()
@sophinka1, @Šája Holky nechcte chudinku @Lipina být. Kdo ví, jestli kdy chodila na nějaký diskuzní server, takže možná (nebo aspoň mně to tak přijde) naprosto nechápe smysl „citací“…
![]()
Edit: PS: Neberte to, prosím, jako pronásledování
![]()
Příspěvek upraven 03.01.14 v 18:58
@BohunkaP píše:
Dost by mne zajímalo, co si představit pod pojmem „pokud lže, musí to jasně pocítit“.
Tak to je individualni ne?
ale ty jsi mi psala ze mam dost, ze jo? Nechces se dohadovat ze ne? Pokud se xhces normalne bavit, tak muzem.
@Lipina dej si pozor, to co ti tady dělají je normální stalking, bych to fakt někam nahlásila ![]()
@Lipina píše:
Muzes me prestat obtezovat?
obtěžuješ ty mě
dej už mi pokoj a nepronásleduj mě. To jsem psala šáje a ty do mě furt reješ ![]()
@davidek12 píše:
Holky, potrebuju radu. Manzel ma dite z prvniho vztahu, 6ti letou dceru, vida ji strasne malo, nebot bydli 300km daleko, ted zacala chodit do skoly, tak akorat o vanocnich, letnich atd prazdninach. Jde o to, ze za nim prisla s tim, ze manzel jeji maminky ji bije, dale ma na noze bradavice, s kteryma se jeji maminka ani neobtezuje zajit k doktorovi, pry ji na to da nejaky gel a vydloubne ji to nuzkama, to uz bylo ale i drive, ze radsi lecila doma, nez aby sla k lekari. Kdyz se ji manzel zepta, jestli by chtela bydlet s nami, tak rekne ze ano, ale ze nechce aby byla maminka smutna. Manzelovi hlavne vadi, ze ji teda ten jeji manzel bije, kdyz se na to podivam ze sve strany, ja bych ji nikdy neuhodila. Kdyz ji manzel volal, tak ho akorat servala. Jaky na to mate nazor a jak postupovat?
bradavice se opravdu dají léčit doma, kápne se na ně Duofilm a to se pak sloupne, vyďoubne a zase kápne.
K tomu bití, to je hrozně těžký, je to holka je jí 6 takže herečka
to nemyslím ve zlém, prostě holčičky jsou potvůrky a tatínky mají omotané kolem prstu. Takže bych zkusila zajet za maminkou dítěte a potom bych viděla, za maminkou by měl jet tatínek ne ty.
To že chce bydlet u vás, je logické, protože je u vás málo a nemá takové povinnosti jako doma, u vás má svým způsobem prázdniny.
@FloraBolger píše:
@sophinka1, @Šája Holky nechcte chudinku @Lipina být. Kdo ví, jestli kdy chodila na nějaký diskuzní server, takže možná (nebo aspoň mně to tak přijde) naprosto nechápe smysl „citací“…![]()
Edit: PS: Neberte to, prosím, jako pronásledování![]()
Jakou chudinku? Pravidla diskuzniho fora si troufam tvrdit chapu velmi dobre. Myslim, ze jsou tu jini adepti, kdo by mel pravidla procist ![]()
edit, jako pronasledovani to budu brat po nekolika neprijemnych osobnich osloveni mimo tema. Takze zatim je urazka do chudinky tak to zklidni a bude to fajn
Příspěvek upraven 03.01.14 v 19:01