Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lipina píše:
Ty kraso tak to je zly. Fakt sorry ze ziju uz. No asi jsem tu nezvana, neoblibena, tak se loucim, tohle je nad moje sily. Tak si uz nepokecam no…
jen tady v té diskuzi nebo na celém emimi?
@Anonymní píše:
@davidek12
Jenže on nemá dítě jen s tebou, má se plnohodnotně věnovat i prvnímu, a když na to nemá, neměl si pořizovat dítě s tebou
Nevim, co ti na to napsat. To si se mnou nemel ani zacinat a odstehovat se do toho mesta aby se nemusel bat, ze dceru neuvidi. Nemel pak nikdy zacit novy zivot? A venovat se na plno svemu diteti? Je to nazor, nikomu ho neberu
@sophinka1 nene,tak strasne to zas neni, jen se o tom zminila, ze ji zbil, proto jsem se tady ptala na nazory
@davidek12 píše:
Holky, potrebuju radu. Manzel ma dite z prvniho vztahu, 6ti letou dceru, vida ji strasne malo, nebot bydli 300km daleko, ted zacala chodit do skoly, tak akorat o vanocnich, letnich atd prazdninach. Jde o to, ze za nim prisla s tim, ze manzel jeji maminky ji bije, dale ma na noze bradavice, s kteryma se jeji maminka ani neobtezuje zajit k doktorovi, pry ji na to da nejaky gel a vydloubne ji to nuzkama, to uz bylo ale i drive, ze radsi lecila doma, nez aby sla k lekari.Kdyz se ji manzel zepta, jestli by chtela bydlet s nami, tak rekne ze ano, ale ze nechce aby byla maminka smutna. Manzelovi hlavne vadi, ze ji teda ten jeji manzel bije, kdyz se na to podivam ze sve strany, ja bych ji nikdy neuhodila. Kdyz ji manzel volal, tak ho akorat servala. Jaky na to mate nazor a jak postupovat?
a teď píšeš že s tím začla sama o tom bydlení tak nevím ![]()
Holky diky za nazory, jinak to s tema bradavicema jsem fakt nevedela a to, ze chce bydlet s nama rekla sama, my se ji na to neptali
Příspěvek upraven 03.01.14 v 20:09
@davidek12 píše:
@sophinka1 nene,tak strasne to zas neni, jen se o tom zminila, ze ji zbil, proto jsem se tady ptala na nazory
fakt bych byla velice opatrná. Na výchově se prakticky nepodílíte a rozvrtat něco, může způsobit nenapravitelnou situaci třeba matka versus otec
šetrně bych se vyptala maminky, jak spolu vychází dítě o otčím, jestli malá nežárlí (nečekají třeba sourozence?) jestli nemůžete něčím víc pomoci ![]()
@renda81 aha,tak to se omlouvam, bylo to ale tak, ze ona rekla, ze chce bydlet s nama a pak kdyz se ji zkusil zeptat, rekla to same, zajimalo nas, jestli treba nevymysli a nerekne, ze zas u maminky. Rozhodne jsme ji k tomu nenavadeli
@sophinka1 ma 2leteho sourozence, jako ona o nem jinak mluvi celkem normalne a i mu rika tatinku. Manzela nastvalo to, jak si muze vubec dovolit sahnout na jeho dite, tak chtel poradit. uvidime, treba opravdu prehanela
@Verunecka289 píše:
no co, mě to zajímá jestli myslí @Lipina jen tuto diskuzi nebo odchází z emimi ![]()
@davidek12 píše:
Nevim, co ti na to napsat. To si se mnou nemel ani zacinat a odstehovat se do toho mesta aby se nemusel bat, ze dceru neuvidi. Nemel pak nikdy zacit novy zivot? A venovat se na plno svemu diteti? Je to nazor, nikomu ho neberu
Jako promiň, tím že prožívám to samé z druhé strany to možná vidim až moc černé, ale prostě obě děti mají na tátu a stejný nárok a mají mít stejnou úroveň. A ano, tak trochu i souhlasím s tím, že pokud neměl díky stěhování mít vyšší příjmy, tudíž možnost se s dcerou vídat častěji, stehovat se 300km prostě neměl. Jednou je to její otec a s tím jsou spjaty i povinnosti. Ale uznávám, že jsem zaujatá, neboť díky nové rodině jaksi nezbývá pro mou dceru ani čas, ani alimenty
@davidek12 píše:
@sophinka1 ma 2leteho sourozence, jako ona o nem jinak mluvi celkem normalne a i mu rika tatinku. Manzela nastvalo to, jak si muze vubec dovolit sahnout na jeho dite, tak chtel poradit. uvidime, treba opravdu prehanela
on si to může dovolit, protože prostě dítě vychovává. Tvůj muž ji vidí 2× do roka, otčím je s ní 24/7. Nemyslíš, že tím nějaká práva na výchovu vznikají? A tvůj muž by měl spíš přemýšlet nad tím, jak dát svému dítěti víc času, protože takového návštěvy jsou o ničem, i souseda bude znát víc
@davidek12 píše:
měl svůj budoucí život přizpůsobit i dítěti. Všichni normální rodiče to tak dělají
Taky přece nenecháš dítě 300 km třeba u prarodičů a neodjedeš za prací
A pak si ho budeš brát jednou za půl roku a ještě se divit, že někdo jiné tvé dítě vychovává ![]()
@davidek12 píše:
Mě by se spíš v situaci tvého muže nelíbilo, že jinému říká tati. Ale ten druhý se hold podílí na její výchově, tak proč by ji nemohl případně jednu lupnout na zadek
![]()
@sophinka1 píše:
on si to může dovolit, protože prostě dítě vychovává. Tvůj muž ji vidí 2× do roka, otčím je s ní 24/7. Nemyslíš, že tím nějaká práva na výchovu vznikají? A tvůj muž by měl spíš přemýšlet nad tím, jak dát svému dítěti víc času, protože takového návštěvy jsou o ničem, i souseda bude znát víc
souhlasím, pěkně napsané, není bio, ale dítě vychovává a stará se, víc než vlastní otec, protože ten žije moc daleko
má nějaké viditelní bití? modřiny?