Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@K-Black píše:
no co, mě to zajímá jestli myslí @Lipina jen tuto diskuzi nebo odchází z emimi
Taky by mi to zajímalo, ale silně pochybuju že odpoví, ona odpovídá jen na to, co se jí hodí
![]()
@FloraBolger
Asi tak, dokud je malá “malá “, taťkou je pro ní biologicky otec, ti je bez debat. Manžela to třeba taky hrozně mrzí, ale má smůlu. Nicméně ona časem dojde k tomu, kdo se o ní staral, učil se s ní, hrál si s ní, prostě kdo je její táta
Holky, já bych se zase do něj tak ostře nepouštěla. Nevíme, proč se manželsví rozpadlo a někdy je pro muže, kterému se rozvrátí rodina opravdu jednodušší (po psychické stránce) stáhnout se.
@Šája píše:
Ono jako odstěhovat se 300 kilometrů od dítěte jen proto, že se nemůžu dívat na svou bývalou ženu s někým jiným mi přijde, omlouvám se, ale trošku sobecké.
taky mě to napadlo - jak uražený puberťák co trucuje ![]()
@Kaczenka píše:
@FloraBolger, nemyslím si. Když chtěl, aby mu říkala táto, tak bylo vidět, že ji bere jako dceru. Bratránci měli dva tatínky a měli (mají) výborný vztah se strejdou (jejich nevlastním tátou)dodnes.
Je možné, že bych tu situaci posoudila jinak, kdybych se v ní ocitla - těžko říct
. Každopádně manžel určitě bere syna jako svého, i když mu neříká Táto (je z mého prvního manželství). Myslím, že tady to bude „co člověk, to názor“ - stejně tak spousta lidí neuznává „tety a strejdy“ nebo oslovování jménem ![]()
@davidek12 píše:
@FloraBolger manzel ji rikal, ze se mu to nelibi, ta zas, ze dceri to nevadi. Tezko rict jak to je. Oni to vyresili tak, ze pred manzelem o nem mluvi jeho jmenem. Jinak doma mu teda rika tati
to má docela komplikovaný, je to ještě malá holčička a už tak se musí hlídat ![]()
@Verunecka289 píše:
Taky by mi to zajímalo, ale silně pochybuju že odpoví, ona odpovídá jen na to, co se jí hodí![]()
o kom prosimtě mluvíš? ![]()
Tak holky, nejsou spolu proto, ze si dotycna nasla noveho chlapa, tedy tedka otcima jeho dcery…Nemel tam nic, nemel ani kde bydlet, proto videl jako moznost se odstehovat zpatky tam, odkud prisel. Me prijde ze ho zas zbytecne osocujete, ja vim v jake jsme ted situaci a taky vim, ze kdyby to jen trochu slo, holku by si bral casteji…a kdyz se podivam z moji strany, kdybych se rozvedla a manzelova pritelkyne „bila“ me dite, tak bych to taky resila, rozhodne by mi to nebylo jedno…
@davidek12 píše:
@K-Black priblizne holce 3,manzelovi píše: Více
tak to už byl docela starý, na truc
ale nikdo nemůžem soudit, neznáme ho, neznáme ani tu situaci v které byl.
Každopádně buďte opatrní, třeba vás malá jen tahá za fusekly, holčičky jsou potvůrky ![]()
@K-Black to ji rekla matka, ze ma pred tatou o nem mluvit jmenem, ne manzel
@Anonymní píše:
@FloraBolger
Asi tak, dokud je malá “malá “, taťkou je pro ní biologicky otec, ti je bez debat. Manžela to třeba taky hrozně mrzí, ale má smůlu. Nicméně ona časem dojde k tomu, kdo se o ní staral, učil se s ní, hrál si s ní, prostě kdo je její táta
Na tohle bych nespoléhala. Během toho, co dítě vyroste, jej ovlivňuje tolik faktorů, že jen jasnovidec by snad byl schopen vidět, jak celá ta výchova dopadne. Nedělejte si iluze.
@davidek12, ať si manžel normálně, rozumně promluví s bývalou ženou. Zeptá se jí, proč malá dostala na zadek a jak to se vším je…Hlavně rozumně a v klidu… Myslíš, že by to bylo možné?
Zvládli by to?
@Kobliha51 píše:
Na tohle bych nespoléhala. Během toho, co dítě vyroste, jej ovlivňuje tolik faktorů, že jen jasnovidec by snad byl schopen vidět, jak celá ta výchova dopadne. Nedělejte si iluze.
Tak z vypraveni si s ni jeji novy „tatka“ vubec nehraje, neuci se s ni a ani nic jineho, ale tak treba to tak neni, ja nevim, jen to rika
@Kaczenka píše:
@davidek12, ať si manžel normálně, rozumně promluví s bývalou ženou. Zeptá se jí, proč malá dostala na zadek a jak to se vším je…Hlavně rozumně a v klidu… Myslíš, že by to bylo možné?Zvládli by to?
Kdyz se bavili zrovna o situaci, kdy malou ucili jist priborem, aby mela pribor spravne v ruce, tak mu jeho byvala rekla, ze sama dala dceri pohlavek, protoze to porad delala spatne, ale pak prisel jeji manzel a dal ji facku, takze dostala 2× za to same a ji to prislo normalni…manzelovi ne, tak se zacli hadat no…