Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Jako promiň, tím že prožívám to samé z druhé strany to možná vidim až moc černé, ale prostě obě děti mají na tátu a stejný nárok a mají mít stejnou úroveň. A ano, tak trochu i souhlasím s tím, že pokud neměl díky stěhování mít vyšší příjmy, tudíž možnost se s dcerou vídat častěji, stehovat se 300km prostě neměl. Jednou je to její otec a s tím jsou spjaty i povinnosti. Ale uznávám, že jsem zaujatá, neboť díky nové rodině jaksi nezbývá pro mou dceru ani čas, ani alimenty
To není zaujatost. To je fakt. ![]()
@Anonymní píše:
Jako promiň, tím že prožívám to samé z druhé strany to možná vidim až moc černé, ale prostě obě děti mají na tátu a stejný nárok a mají mít stejnou úroveň. A ano, tak trochu i souhlasím s tím, že pokud neměl díky stěhování mít vyšší příjmy, tudíž možnost se s dcerou vídat častěji, stehovat se 300km prostě neměl. Jednou je to její otec a s tím jsou spjaty i povinnosti. Ale uznávám, že jsem zaujatá, neboť díky nové rodině jaksi nezbývá pro mou dceru ani čas, ani alimenty
Tak z vypraveni vim, ze nesnesl pohled na to, jak je videl spolu, proto se vratil tam odkud pochazi, alimenty ale plati poctive, darky kupuje a je v telefonickem kontaktu. Byl by rad, kdyby pro ni mohl jezdit casteji, ted to ale nejde kvuli financim. Vas ale chapu, taky bych nechtela byt v takove situaci.
Holky a kde je napsáno, že těch 300km se odstěhoval tatínek a ne maminka (s dcerkou)? To mě jen tak napadlo… ![]()
Edit: otázku beru zpět po tom, co napsala zakladatelka ![]()
Příspěvek upraven 03.01.14 v 20:22
@Anonymní píše:
Mě by se spíš v situaci tvého muže nelíbilo, že jinému říká tati. Ale ten druhý se hold podílí na její výchově, tak proč by ji nemohl případně jednu lupnout na zadek![]()
![]()
No to se mu nelibi, ale on vyzadoval aby mu tak rikala, sama s tim neprisla
@davidek12 píše:
Manzela nastvalo to, jak si muze vubec dovolit sahnout na jeho dite, tak chtel poradit. uvidime, treba opravdu prehanela
Podle tohoto, cos napsala, si myslím, že to s nějakým bitím rozhodně nebude žhavé a uražená ješitnost chlapa hraje velkou roli.
Tvého manžela nemá co štvát - holčina říká „tatínku“ jinému muži. Tomu, který ji vychovává, tomu, který se o ni stará. A takový muž má právo ji nejen s pusinkou ukládat do postýlky a číst jí pohádky, ale taky jí dát jednu na zadek, když zlobí.
Bez ohledu na to, že Tvůj muž je biologickým otcem holčičky, práva na „tatínkování“ se vzdal tím, že se odstěhoval tak daleko a založil si rodinu jinde. A nezbývá mu, než některé věci skousknout.
@FloraBolger odstehoval se on, nechtel se na ne divat, treba mu to nedoslo, ze tak neuvidi i dceru, nevim. V takove situaci jsem nebyla, nevim jak bych reagovala
@davidek12 píše:
No to se mu nelibi, ale on vyzadoval aby mu tak rikala, sama s tim neprisla
V tomto měla zakročit maminka, to je fakt. Nebo alespoň já bych zakročila, kdyby to můj manžel vyžadoval (jiný případ je, když s tímto oslovením přijde dítko samo)
@davidek12 píše:
Tak z vypraveni vim, ze nesnesl pohled na to, jak je videl spolu, proto se vratil tam odkud pochazi, alimenty ale plati poctive, darky kupuje a je v telefonickem kontaktu. Byl by rad, kdyby pro ni mohl jezdit casteji, ted to ale nejde kvuli financim. Vas ale chapu, taky bych nechtela byt v takove situaci.
Tak aspoň že tak, je to těžký no
@davidek12 píše:
@FloraBolger odstehoval se on, nechtel se na ne divat, treba mu to nedoslo, ze tak neuvidi i dceru, nevim. V takove situaci jsem nebyla, nevim jak bych reagovala
kolik mu v té době bylo?
@FloraBolger, nemyslím si. Když chtěl, aby mu říkala táto, tak bylo vidět, že ji bere jako dceru. Bratránci měli dva tatínky a měli (mají) výborný vztah se strejdou (jejich nevlastním tátou)dodnes.
@FloraBolger manzel ji rikal, ze se mu to nelibi, ta zas, ze dceri to nevadi. Tezko rict jak to je. Oni to vyresili tak, ze pred manzelem o nem mluvi jeho jmenem. Jinak doma mu teda rika tati
@FloraBolger manzel ji rikal, ze se mu to nelibi, ta zas, ze dceri to nevadi. Tezko rict jak to je. Oni to vyresili tak, ze pred manzelem o nem mluvi jeho jmenem. Jinak doma mu teda rika tati
@davidek12 píše:
@sophinka1 ma 2leteho sourozence, jako ona o nem jinak mluvi celkem normalne a i mu rika tatinku. Manzela nastvalo to, jak si muze vubec dovolit sahnout na jeho dite, tak chtel poradit. uvidime, treba opravdu prehanela
skoro si troufnu tvrdit, že si otčím na malou může dovolit sáhnout víc, než tvůj muž. Otčím ji vychovává, denně se o ni stará jak citově, tak materiálně, má plné právo ji vychovávat. Otce nedělá jen to, že dítě splodí, pravý otec je ten, kdo se stará ![]()
Ono jako odstěhovat se 300 kilometrů od dítěte jen proto, že se nemůžu dívat na svou bývalou ženu s někým jiným mi přijde, omlouvám se, ale trošku sobecké.