Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den, mozna budu vypadat jako blbec ale zajimalo by me, za jak dlouho vyprcha nikotin z materskeho mleka po tom co matka prestane definitivne kourit, kdy by teoreticky melo byt mleko neskodne. Ja tedy nekojim bohuzel nemam mleko ale nikde jsem tuhle informaci nenasla a docela by me to zajimalo dekuji jestli to nekdo vi.
@TerezaLade říká se, ze z těla se vypravuje 24 hodin, tak možná tak nějak, asi je rozdíl, jestli se kouři jedna denně nebo krabka. Možná je lepší si dat, pak dávku odstrikat a za par hodin na kojit, nevím…
@TerezaLade říká se, ze z těla se vypravuje 24 hodin, tak možná tak nějak, asi je rozdíl, jestli se kouři jedna denně nebo krabka. Možná je lepší si dat, pak dávku odstrikat a za par hodin na kojit, nevím…
@Catmum píše:
Ještě jsem někde četla tedy ze po skončení v těle jsou zaznamenatelne hodnoty v krvi, dechu apod ještě pil roku, tak nevim ![]()
Jo vazne? Tak dekuju
prave nikde to nepisou vsude jen jak to delat kdyz matka kouri
vlastne me je tahle informace k nicemu ale hrozne me to zajimalo dekuji
Na toto téma pokud vím neproběhla žádná studie ba obecně se ví velice mo o tom co se do mléka vstřebává a co nikoliv. Vše jsou jen domněnky ale obecně platí že výhody kojení mnohokrát převyšují nevýhody kouření při kojení. Takže pokud matka přestane definitivně kouřit a potom bude kojit, musí to být nic a nebo zanedbatelné množství. Pokud vím nikotin v mléce nikdo nikdy nenašel. Vše co se píše v článcích na internetu o kouřeni a kojení není podloženo žádnou prokazatelnou studií. Jediné co se ví je že děti silných kuřaček časteji zemřou na syndrom náhlého úmrtí ale zase se nezkoumalo jestli matky kojily. Takže si myslím že ti nikdo nedokáže přesně odpovědět.
No, mě hlvně zaráží, že někdo řeší nikontin v mateřském mléce, ale během těhotenství to nevadilo. To je snad ještě horší, ne? Doufám, že se té matce, na kterou se ptáš, nearodilo nedonošené, nebo malé děťátko. Fuj, hulit v těhotenství. Nebo začala kouřit po porodu? No, to je jedno, prostě FUJ! ![]()
Z toho mléka se to fakt dostane rychle pryč
Ne ne. Nikoho takoveho prave neznam, jen jsem byla zvedava
znam bohuzel jen pripady kdy kouri pri kojeni a prestat nechteji. Me se narodila predcasne a malinka takze ja bych nekourila v tehu ani pri kojeni ani kdybych mela nevim co jaky mit abstaky, ale bohuzel no jsem kojila jen mesic a pul a jeste ten mesic s odsavackou. Pak se mi prestalo delat mliko a slo to do kytek bohuzel no. Ale jen aby si nekdo nemyslel
jsem jen zvedava a tohle jsem nikde nenasla tak me to zajimalo za jak dlouho to vyprcha dekuji za odpovedi ![]()
Tak já rodila u Apolináře a mladší se napila a spala a spala…měli tam příručku co a jak a já z nudy četla a četla…pamatuji si, že tam bylo něco v tom smyslu jako, že pokud matka dá 5 cigaret je ještě přínosnější kojení než UM, ale snad doporučovali hned po kojení, aby byly 3h rozdíl. Já teda nekouřím jen mě to zaujalo…taky vím kdy a jak se má přetahovat pindík i když mám dvě holky ![]()
Já jsem kouřila elektronickou cigaretu mentol celé těhu, malá se narodila v termínu, necelé 3 kg a kojím a kouřím stále. Je v pohodě. Vím, že bych neměla, ale nemůžu si pomoct.
Ja si dam treba jednou za dva tydny, kdyz jdu vecer ven, cca 5-10 cigaret, kojim pak az rano, cili rozestup mezi posledni cigaretou a rannim kojenim byva aspon 8 hodin. Povazuju to zcela ok. Za bezneho provozu nekourim, nechci aby mala cuchala moje zakoureny obleceni a tak.
@Anonymní píše:
Já jsem kouřila elektronickou cigaretu mentol celé těhu, malá se narodila v termínu, necelé 3 kg a kojím a kouřím stále. Je v pohodě. Vím, že bych neměla, ale nemůžu si pomoct.
Mám to stejně jako vy! Chápu, že jste v anonymu jsou lidé kteří by se do vás hned pustili, ale já osobně si myslím, že je pořád lepší kouřit elektronickou s nejmenším obsahem nikotinu třeba, než normální klasické cigarety. Já když jsem zjistila, že jsem těhotná tak jsem chtěla přestat ze dne na den ale teda moc se mi to nedařilo. Kámoška mi koupila vapour 2 do začátku, jako startovku kterou jsem pak po celé těhotenství kouřila ale je pravda, že čím dál méně a teď už si jí dávám fakt výjimečně. Takže mě to pomohlo se na ty cigára i uplně vykašlat. Nechci se tím nějak obhajovat, ale syn je zdravý a v pořádku a sama znám tolik matek které kouřili a na dětech se to nepodepsalo.