Bílé nitky na černém prádle po vyprání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
19.3.15 18:27

@RadkaCh

ve skutečnosti je to ještě horší, jsou to prostě nitky všude, pozoruju to už delší dobu ale vždy to vyřeším tím lepícím válečkem, ale teď je to hrozné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.3.15 18:28

A fakt to není z kapesníku :( Ani nemám nic chlupatého bílého :nevim:
nemůže to být třeba z ručníků? Mám dost světlých ručníků :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.3.15 18:30

A látky jsou v pohodě? Nejsou nějak narušený, zežmolkovaný?

• Citovat
  • Upravit
7188
19.3.15 18:31
@Vorvaň obrovský píše:
Tak jedině pak ještě nekvalitní oblečení :think:

Je to možné, ale co je nekvalitní oblečení? U Vietnamců nenakupuju, nakupuju běžně v řetezcích jako je Orsay, HM, atd, bytový textil jedině v kamenných obchodech s bytovým textilem, osušky a ručníky mám kvalitní české výroby, to samé povlečení a prostěradla…ale je fakt, že kvalita oblečení šla rapidně dolů, ty materiály :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.3.15 18:32

@RadkaCh

vůbec, je to ok, až na ty nitky, hlavně černé prádlo peru v gelu pro černé oblečení, max na 40, víc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.3.15 18:34

@Whynot A jiný prostředek na praní jsi zkoušela? Co aviváž? Taky se podívej dolů na pračce k filtru, co tam je za bordel.

• Citovat
  • Upravit
7188
19.3.15 18:36

@RadkaCh

Počkám na přítele, ať to zkontroluje :oops:
cyklus s octem dopral, tak jsem tam znovu hodila to černé oblečení a vyperu to znovu, jednou jsem to po vyčištění tak udělala a nitky zmizely, tak snad to pomůže. :)
Asi bude zaneseného něco, jinak nevím. :nevim:

Příspěvek upraven 19.03.15 v 18:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.3.15 18:37

Nemůžeš mít v pračce plný filtr? že by se ten bordýlek vracel zpátky jak je lehoučký…
Podle fotky to vypadá jako kdyby ti to pouštělo např. světlé flanelové povlečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.3.15 18:38

@Malaga

Já ani žádné flanelové povlečení nemám :D Ach jo holky, to je šílené, zkontroluju ten filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
19.3.15 19:47

Holky tak jsem to nitkovité prádlo vyprala znovu po pročištění pračky octem a čističem z DM a je jak nové!! :dance:
Nitky zmizely, vše je voňavé, bez nitek, asi ten ocet fakt pomohl.
vyčistíme ještě ten filtr a snad to bude v cajku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
19.3.15 21:18

Jsem z oboru, tak jestli můžu doporučit, tak cca 1× za 2 měsíce udělejte to čištění s octem na vysokou teplotu. Pokud používáte gelové prací prostředky a navíc perete spíš na nižší teploty, množí se Vám v pračce bakterie a taky tenhle bordýlek. Ty gely a taky aviváže při nízkých teplotách nechávají „film“, na kterém se to všechno pak usazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.15 08:36
@Whynot píše:
@RadkaChve skutečnosti je to ještě horší, jsou to prostě nitky všude, pozoruju to už delší dobu ale vždy to vyřeším tím lepícím válečkem, ale teď je to hrozné :?

Tak takovýhle bordel jsem už párkrát na oblečení měla, ale v minimálním množství a přikládala jsem to tomu, že to je jen špatně vymáchaný prach, nebo nějaká špína, nebo že tam toho oblečení bylo víc a nedokonale se to vypralo. Tak jsem to znovu dala namáchání. Což pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.3.15 09:59

@Mirabe1ka

To je přesně ono, peru v gelových prostředcích, mám opravdu na vše gely na barevné, na jemné, na bíl, na černé :think: Asi se vrátím k prášku, ale tak nějak mi přišlo, že ničí vlákna no nevím…
Už jsem dala prát pračku na 95 stupňů s octem a čističem pračky z DM a z 90% to pomohlo. :) Zkusím ještě vyčistit filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.3.15 10:01

@Vorvaň obrovský

Já prala asi troje kalhoty a černou halenku v gelu, na 1000 otáček, množstvím prádla to určitě nebylo. Nikdy neperu tak, že mám nabouchanou pračku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný