Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ve skutečnosti je to ještě horší, jsou to prostě nitky všude, pozoruju to už delší dobu ale vždy to vyřeším tím lepícím válečkem, ale teď je to hrozné ![]()
A fakt to není z kapesníku
Ani nemám nic chlupatého bílého ![]()
nemůže to být třeba z ručníků? Mám dost světlých ručníků ![]()
A látky jsou v pohodě? Nejsou nějak narušený, zežmolkovaný?
@Vorvaň obrovský píše:
Tak jedině pak ještě nekvalitní oblečení
Je to možné, ale co je nekvalitní oblečení? U Vietnamců nenakupuju, nakupuju běžně v řetezcích jako je Orsay, HM, atd, bytový textil jedině v kamenných obchodech s bytovým textilem, osušky a ručníky mám kvalitní české výroby, to samé povlečení a prostěradla…ale je fakt, že kvalita oblečení šla rapidně dolů, ty materiály ![]()
vůbec, je to ok, až na ty nitky, hlavně černé prádlo peru v gelu pro černé oblečení, max na 40, víc ne.
@Whynot A jiný prostředek na praní jsi zkoušela? Co aviváž? Taky se podívej dolů na pračce k filtru, co tam je za bordel.
Počkám na přítele, ať to zkontroluje ![]()
cyklus s octem dopral, tak jsem tam znovu hodila to černé oblečení a vyperu to znovu, jednou jsem to po vyčištění tak udělala a nitky zmizely, tak snad to pomůže. ![]()
Asi bude zaneseného něco, jinak nevím. ![]()
Příspěvek upraven 19.03.15 v 18:37
Nemůžeš mít v pračce plný filtr? že by se ten bordýlek vracel zpátky jak je lehoučký…
Podle fotky to vypadá jako kdyby ti to pouštělo např. světlé flanelové povlečení…
Já ani žádné flanelové povlečení nemám
Ach jo holky, to je šílené, zkontroluju ten filtr.
Holky tak jsem to nitkovité prádlo vyprala znovu po pročištění pračky octem a čističem z DM a je jak nové!! ![]()
Nitky zmizely, vše je voňavé, bez nitek, asi ten ocet fakt pomohl.
vyčistíme ještě ten filtr a snad to bude v cajku ![]()
Jsem z oboru, tak jestli můžu doporučit, tak cca 1× za 2 měsíce udělejte to čištění s octem na vysokou teplotu. Pokud používáte gelové prací prostředky a navíc perete spíš na nižší teploty, množí se Vám v pračce bakterie a taky tenhle bordýlek. Ty gely a taky aviváže při nízkých teplotách nechávají „film“, na kterém se to všechno pak usazuje.
@Whynot píše:
@RadkaChve skutečnosti je to ještě horší, jsou to prostě nitky všude, pozoruju to už delší dobu ale vždy to vyřeším tím lepícím válečkem, ale teď je to hrozné
Tak takovýhle bordel jsem už párkrát na oblečení měla, ale v minimálním množství a přikládala jsem to tomu, že to je jen špatně vymáchaný prach, nebo nějaká špína, nebo že tam toho oblečení bylo víc a nedokonale se to vypralo. Tak jsem to znovu dala namáchání. Což pomohlo.
To je přesně ono, peru v gelových prostředcích, mám opravdu na vše gely na barevné, na jemné, na bíl, na černé
Asi se vrátím k prášku, ale tak nějak mi přišlo, že ničí vlákna no nevím…
Už jsem dala prát pračku na 95 stupňů s octem a čističem pračky z DM a z 90% to pomohlo.
Zkusím ještě vyčistit filtr.
Já prala asi troje kalhoty a černou halenku v gelu, na 1000 otáček, množstvím prádla to určitě nebylo. Nikdy neperu tak, že mám nabouchanou pračku. ![]()