Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě si dojdi na kontrolu k doktorce a ať Ti udělá ultrazvuk!!
Teď to vyznívá, že Tě straším, ale ta bolest může klidně znamenat, že tělísko je někde, kde být nemá…
Já jsem měla úplně totéž (a to jsem měla to dražší tělísko) a dopadlo to tak, že se ultrazvukem zjistilo, že tělísko se uvolnilo, prošlo děložní stěnou a přichytlo se k ní zvenku… takže jsem musela na hysteroskopii, aby ho pod narkózou vyndali.
Ahoj,
ja uz mam teda teliso vyndane, mela jsem podobne stavy jako ty po zavedeni ale nikde ne po styku.. jeste mi dr rekl abych po prvni MS dorazila, aby UTZ kouknul zda se nejak neuvolnila nebo podobne.
Jak radi Bohunka radsi si zajdi na gyndu
BohunkaP píše:
Určitě si dojdi na kontrolu k doktorce a ať Ti udělá ultrazvuk!!
Teď to vyznívá, že Tě straším, ale ta bolest může klidně znamenat, že tělísko je někde, kde být nemá…
Já jsem měla úplně totéž (a to jsem měla to dražší tělísko) a dopadlo to tak, že se ultrazvukem zjistilo, že tělísko se uvolnilo, prošlo děložní stěnou a přichytlo se k ní zvenku… takže jsem musela na hysteroskopii, aby ho pod narkózou vyndali.
jak muze telisko projit delozni stenou?????
ja mela za to, ze deloha je docela kompaktni sval???? Poucte me nekdo prosim ![]()
Normálně ji protrhne… Taky mne to dost překvapilo, nicméně stalo se … ![]()
Byla jsem s tím v GynCentru a tam mi říkali, že to muselo být zavedené buď špatně nebo moc brzo po porodu (nechala jsem si to, já trubka, dát hned na kontrole po šestinedělí), takže se prostě uvolnilo. Pár dní po zavedení jsem začala hodně krvácet, po třech dnech to přestalo, moje doktorka mi řekla, že je všechno ok, ale UTZ neudělala - takže se to zjistilo až po roce, kdy jsem ho chtěla nechat vyndat - a ono tam nebylo…
to bych teda necekala, ze telisko muze byt az takovy sadista… ale vazne by me zajimalo jak je to fyziologicky mozny, zkusim pogooglit nebo neusnu ![]()
To mas teda na deloze jizvu jak po cisari?
Tak velkou ne, tělísko je maličké - musela to být jen trhlina, která se sama zacelila, vůbec o ní nevím. Doktor mi pak po té hysteroskopii říkal, že větší poranění způsobil on sám tím, jak to vytahoval - že to musel doslova „vytrhnout“, protože jinak by musel dělat klasickou laparoskopii - pak jsme s mužem nesměli mít 6 neděl styk a s pokusy o druhé mimčo jsme museli počkat 3 měsíce.
Tak mne to z tohohle způsobu antikoncepce nadosmrti vyléčilo… ![]()
To tělísko bude ještě určitě v děloze, protože vlákna jsem nahmatala. Mohlo se ale uvolnit, to je pravda.Já měla tak velikánskou radost, že se to povedlo, že se nebudu cpát hormonama.
Ale na tu gyndu si určitě zajdu, díky ![]()
jak dlouho po zavedení bychom neměli mít styk? nebo je to jedno?
Já jsem si nechala zavést tělísko asi rok po prvním porodu. Všechno proběhlo bez problémů, jen jsem se potom cítila asi hodinku trošku malátná. Pár dnů jsem špinila a pak bylo vše OK. Jenže při milování manželovi vadilo a to tak moc, že jsem si ho musela nechat vyndat. Měla jsem ho necelé 3M. Vyndání bylo také potom bez ploblému
Ahojte děvčata. Dost mě vyděsilo, co napsala Bohunka o tom zavedení (obyč.) tělíska po šestinedělí - já totiž udělala to samé. Se zaváděním ani po něm jsem neměla problém. Jen asi 9 dní krvácení-poté špinění. Vůbec ho tam necítím, takže si myslím, že je to vše OK. Akorát doktor mi řekl, at si po 5 týdnech raději udělám těhu test, že by se mohlo vypudit kojením. Tak jsem trochu nesvá. Také bych se chtěla zeptat, jak je to s používáním tampónů? může se to? Předem dík.
ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás cítila tělísko, mám ho 3.měsíc a před menstruací jsem ho začala cítit, celkem mi to vadí, ale menstruace pořád nikde
,jen ho tam cítím a nahmatám provázky
A byla jsi po zavedení a další MS na kontrole utz?? Lékař by si měl ověřit, zda je na správném místě a nikam neputuje.
Pokud ti vadí jen vlákna, lékař je může zkrátit ![]()
nebyla, teprve se tam chystám, bylo to celou dobu v pohodě až teď to začalo zlobit, acho jo ![]()
Tak nezbývá než tam zavítat.
Určitě to nebude nic vážného.To bude dobrý.. ![]()
Ahoj holky. Mám jeden problém. 14 dnů mám zavedené obyčejné nitroděložní tělísko, to nejlevnější za 800,–kč.Zavedení bylo v poho, bolesti v podbříšků do večera po zavedení mírne.Taky jsem špinila jen týden. Ale stalo se mi, že jsem po styku měla tak silné křeče v podbříšku, že jsem bolestí omdlela a to i přesto, že fakt vydržím hodně. Vůbec nevím co se stalo, ale teď mám docela strach z dalšího styku. Je tady někdo, kdo měl podobnou zkušenost? Předem díky za odpovědi