Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer maminky.Tyto stránky jsem si dlouhou dobu pročítala a až dnes jsem se zaregistrovala protože potřebuji vědět vaše názory.Letos budu mít třetím rokem tělísko a (řeknete si že jsem blázen ale budiž)po určitých příznacích jsem si udělala test.Objevila se druhá slabá čárečka a tak za dva dny jsem si udělala opět a už nic ale ze zvědavosti jsem si udělala po dvou dnech další a opět slabá.Nevím jestly je možnost otěhotnění i přes tělísko a proto si du pro rady za vama.Je mi jasný že mě pošlete k doktorovi ale de mi o to jestly se to náhodou některé z vás taky nestalo.Jinak je mi 27 a mám už dvě cácorky.Děkuji za každý názor ![]()
Jestli ti jde o to jestli jde otěhotnět s tělískem tak jde.A to máš hormonální??Nebo ne.
Kamarádka se to ted stalo.A byla na potratu. Že se jí to celé tělísko posunulo někam jinam než mělo být.
Jinak neporadím a asi bych šla k dr.
no mám Mirenu a j eto ostuda ale nevím jestly je či není.Mě to ani nezajímalo.Šlo mi o to že nemusím brát prášky a nemám u toho menzes. ![]()
Tak to je hormonální a o tom jsme našla toto
Stahy děložních svalů při menstruaci mohou někdy tělísko posunout nebo zcela vypudit z dělohy. Možnou známkou částečného nebo úplného vypuzení Mireny může být abnormální krvácení nebo bolest. I částečné vypuzení snižuje účinnost Mireny. Doporučuje se proto např. ve sprše kontrolovat prstem vlákna. Máte-li příznaky, které by mohly znamenat vypuzení tělíska, nebo nemůžete-li nahmatat vlákna, měla byste se vyvarovat sexuálního styku nebo použít jinou metodu kontracepce a vyhledat svého lékaře. Vzhledem k tomu, Mirena snižuje intenzitu menstruačního krvácení, může být jeho zesílení příznakem vypuzení systému.
Jen velmi vzácně dojde po zavedení Mireny k otěhotnění. Pokud otěhotníte, je možné, že plod je uložen mimo dělohu a že se jedná mimoděložní těhotenství. Mimoděložní těhotenství je velmi závažný stav, která vyžaduje okamžitý lékařský zákrok. Tyto příznaky mohou znamenat, že u vás došlo k mimoděložnímu těhotenství, a že musíte okamžitě vyhledat svého lékaře :
tak teda asi nejsem.Takové příznaky vůbec nemám ale raději si zajedu k doktorovy a bude to jistý.Děkuji za váš čas. ![]()
Mojí mamce se taky povedlo otěhotnět přes tělísko, ale než se rozhodla, že by si mimi nechala tak samo odešlo. Bylo to ovšem před 15 lety.
jejda tak to mě teda mrzí no.Každopádně s tím něco udělám.Děkuji ![]()
Tak moje kamarádka šla na běžnou kontrolu s tělískem a tam se dozvěděla, že je v pátém měsíci. A dítě teď půjde k zápisu
. Myslím, že jiná rada než jít k doktorovi je k ničemu.. Přeju hodně štěstí, ať je všechno v pořádku.
Příspěvek upraven 20.09.17 v 21:41
no jasný doktor je ten nejdůležitější člověk ted.Tak děkuji za názor,radu ![]()
Ahoj, kamarádka otěhotněla přes MIrenu a porodila zdravé mimi, akorát jí to tělísko při porodu nevypadlo a bude muset na revizi aby jí ho vyndali.Je to zajímavý, ale možný to je.J8 otěhotněla když jsem brala HA
Také jsem zářný příklad toho, že to jde. I když já měla nehormonální tělísko a těhotenství skončilo potratem. Přeji co nejméně komplikací.
Tak mamča taky otěhotněla přes tělísko DANA a dnes je z toho moje desetiletá sestra ![]()
Ajinalko, těhotná být klidně můžeš, ono tam to tělísko být ani nemusí
, mohlo vypadnout, ale jak píšeš, bez dr. to nezjistíš
Holky,
tak jste mě potěšily - před měsícem jsem investovala 6 500,– do Mireny a najednou takové reakce… ![]()