Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rejžička no ten potrat mě mrzí, že to muselo být a těžko jsem to snášela, byl to pro mě šok, ta scéna mě vůbec nemrzí…
Bylo to životu ohrožující, měla jsem to mimi ve vejcovodu, ten mi prasknul, vyteklo mi litr krve dovnitř. Kdybych ho měla v děloze, určitě bych si ho nechala.Jak jsem psala bylo to mimoděložní těhotenství, a to je nebezbečné vždycky. Jelikož mám už 4 děti, tak bych páté taky přežila. Nerozumím co myslíte tou scénou? Nikdy mě žádná antikoncepce ještě nezradila, neodsuzuji ji, člověk se nějak musí chránit, ale napsala jsem sem, hlavně kvůli tomu, aby všechny ženy na sebe dávali víc pozor, nenechaly se jen tak odbýt a věřily co jim říká jejich tělo. Jinak samozřejmě potraty odsuzuji, není to přeci antikoncepce, ale já neměla jinou možnost. kdyby mi nebylo tak strašně zle trvalo by to zřejmě ještě déle, protože jsem ani nekrvácela a nešpinila.
@dlouha Tak jasně že ze zdravotního bych na potrat šla. Ale já to myslela tak že už něco chi abych neotěhotněla, to bych na potrat nešla.
@mopeska Scénou? Přiletěla jsem ubrečená na gynekologii a ptala jsem se pořád dokola, jak je to možný…Prostě to byl pro mě šok. Navíc mě do toho zlanařil gynekolog a já si ráda zaplatila…bylo to pro mě ideální, na dlouhou dobu, měsíčky bych neměla. Třetí dítě jsme chtěli a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Na potrat jsem musela, ale nechtěla jsem. Těžko jsem to snášela a dlouho jsem se s tím vyrovnávala, tak jsem nadávala jako špaček. Ale je to pryč. Je to za námi, občas si smutně povzdechnu a nakonec jsem radši bez antikoncepce úplně. Protože to všechno bylo spouštěčem endometriózy. Na kterou působí zmiňovaná Mirena, takže nic…teď bude třetí dítě spíš otázkou osudu
Od března/dubna (nevím přesně) mám zavedené tělísko, obyč měděné. Menzes vždy dost silná, trvající zhraba týden i déle. Ale přesně nevím, kdy byla naposled, takže jestli mám nebo nemám zpozdění nemohu posoudit. Posledních několik dní mi neni vůbec dobře. Každé ráno mi je na zvracení, cítim se unavená, slabá. Mám ročního chlapečka a stále kojím, takže změny v prsou necítím. Dělala jsem si včera test, neboť se cítím opravdu těhotně. Test vyšel negativní, ale ráno opět pocit na zvracení, točení halvy, přesně jako u prvního těhu. Myslela jsem, že se s tělískem otěhotnět nedá, ale jak to tady tak pročítám, tak asi dá. Můžete mi prosím poradit, za jak dlouho má cenu si dělat další test aby se tam eventuelně něco ukázalo? Popravdě řečeno totiž vůbec netuším, co bych si s těhu teď počala…
Pokud jsi těhotná přes tělísko, potrat ti udělají zadarmo. Tato věta nevyjadřuje můj postoj, prostě to tak je.. Co zkusit jít po Novém roce na krev nebo rovnou k doktorovi, tady to asi nevyřešíme.
@Kassiel otěhotnět se da s kazdou antikoncepci
no musíš se dopočítat, kdys to mela dostat, jinak ti nikdo nic neporadi…
jinak teda ja si par mesicu po porodu myslela taky, ze jsem tehotna, mela jsem uplne tehotenske příznaky a byla z toho štitna zlaza…
No musim se k němu hned po Novém roce objednat, ať mám klid. Jen jsem chtěla vědět, kdy se asi tak těhu ukáže i na testu.
Ahoj, Moje mamka otehotnela pres telisko a tak mam o 2 roky mladsiho supr brachu
.
Ja jswm se ted po porodu rozhodla pro HA, ktera se smi pri kojeni, ale ani to ne 100%
Drzim pesti, at to dopadne podle tveho prani
Já měla HA taky, ale hodně jsem při ní krvácela, asi 2 měsíce nonstop, tak jsem brala prášky na zastavení krvácení a pak jsme se dohodli na tělísku. Před těhotenstvím jsem taky brala HA, ale nebavilo mě pořád myslet na tebletku. Takhle bezstarostně mi to vyhovuje víc, ale kdybych věděla jaký budu mít starosti teď…
Urcite si uz nedelejte test, zajdete si rovnou na gyndu at vam vezmou krev nebo udelaji ultrazvuk. Budete mit jistotu a klid, nenechte se odbyt.Me se pri mimodeloznim tocila v posledni dobe hlava, proste jsem mela nizky tlak a byla jsem celkove slaba, i srdicko me zacalo zlobit. Nechci vas strasit, ale ja mela u medeneho teliska menstruaci pravidelne a dost silnou, jestli vam vynechala, je to divne.Ale je spousta pripadu, kdy si pri tehotenstvi s Danou miminko maminka mohla normalne nechat a donosit. Drzim peste at vse dobre dopadne. ![]()
@mopeska Děkuji za názor. Je pravda že se mi v těhotenství taky dost točila hlava z nízkého tlaku a nejednou jsem sebou i šlehla o zem, doma, v obchoďáku… A podobný stavy mám i teď, tak doufám, že mě doktor vezme co nejdřív.
Dobrý večer maminky na internetu jsem našla mnoho stránek s tématem těhotná přes Danu přece jen jsem se odhodlala napsat jsem, abych věděla Vaše názory a průběh.
Takže Danu mám od Listopadu 013,kdy jsem prodělala tedˇv Lednu vážný úzar a asi milion narkoz, rentgenu, CT, warfarin
, do té doby vše ok.,doktor říkal že to vliv nemá no a vždy až do 5.6. vše OK. MS jak hodinky +- 1-2 dny
a minulý měsíc jsem 2 zvracela říkala jsem si, že mi asi něco nesedlo.. najednou MS byla 25.7 což jsem znejistěla, ale říkala jsem si že asi nějaký prostydnutí, mám přece Danu a tento měsíc stále nic. Mám si dělat test? myslíte, že to může být těhu?
nebo je to u Dany normální? Co si o tom myslíte? Otěhotněla tady některá zvás? jak to probíhalo?
Mimochodem dceru mám taky přes anty Sunya ![]()
Děkuji za odp. a zkušenosti a hezký večer
@Nikoletas otěhotnět lze.. udělej si test, my to nepoznáme.. ![]()
Spíše by mě zajímalo jestli to maminy co s ní otěhotněli, jako to poznají zda mají MS, nebo poznají zda se hnula
?