Těhotná přes tělísko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5597
27.1.10 22:13

Macko, to jsou vyhlídky, že? 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
27.1.10 22:27

Je tu jedna mamina, tuším Miriam, která čeká třetí mimi přes tělísko Mirena.
Antikoncepce není nikdy 100%, takže klidně těhotná můžeš být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
28.1.10 08:21

Ahoj,otěhotnět jde i přes tělísko,jsem toho příkladem,taky sem se hrozně divila,stálo to nějaké peníze a měla jsem ho mít na 7 let a neměla jsem ho ani 2 roky a bylo to.Miminko jsem si nechala,zítra mu budou 3 týdny :-)

• Citovat
  • Upravit
NumLock
28.1.10 08:23
derida píše:
Je tu jedna mamina, tuším Miriam, která čeká třetí mimi přes tělísko Mirena.
Antikoncepce není nikdy 100%, takže klidně těhotná můžeš být.

Petřík už je na světě a pro upřesnění nebyla to Mirena,ale Goldlilly/nehormonální/,ale na tom nezáleží jaké to tělísko je,prostě jde všechno :-)

• Citovat
  • Upravit
2114
28.1.10 14:26

Kamarádka taky otěhotněla přes tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marky.4.3
16.10.12 14:17

Holky,
co tady čtu mě docela děsí, mám MIRENU už druhý rok a teď začínám řešit také problém, zda nejsem těhotná a díky tomu, že nemám MS, tak musím lítat komplikovaně k doktorovi s každou blbostí. Například teď mě začaly bolet prsa a tak doufám, že to nebude varovný signál.
Jinak Mirenu bych všem doporučila, je to opravdu skvělé.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.12 08:35

Milé dámy,
předem se omlouvám za anonym - chodí sem známí a nemusí vědět všechno ;) Jak to tady pročítám tak otěhotnění přes tělísko není ojedinělé 8o máme 2 dětičky - mladšímu je 13 měsíců. Já myslela, že budu mít 5 let klid a ono ejhle, dnes jsem objevila na těhotenském testu 2 čárky - sice druhá slabá ale je vidět :? Tělísko zavedené od dubna. Menstruace pravidelná kolem 23tího. Tento měsíc byl neustálý stres a nemoci, tak jsem jen mávla rukou, že je konec měsíce a MS nikde. Ale nedalo mi to a než začnu plašit s doktorem a vyvolávačkou tak testnu. Nevěřila jsem svým očím 8o Co když se těhotenství potvrdí - tělísko vyndat/nevyndat? Jsou nějaká rizika? Docela se toho bojím :,( Ale jedno co vím přesně, že bychom si miminko nechali.

• Citovat
  • Upravit
7376
1.11.12 09:00
@Anonymní píše:
Milé dámy,
předem se omlouvám za anonym - chodí sem známí a nemusí vědět všechno ;) Jak to tady pročítám tak otěhotnění přes tělísko není ojedinělé 8o máme 2 dětičky - mladšímu je 13 měsíců. Já myslela, že budu mít 5 let klid a ono ejhle, dnes jsem objevila na těhotenském testu 2 čárky - sice druhá slabá ale je vidět :? Tělísko zavedené od dubna. Menstruace pravidelná kolem 23tího. Tento měsíc byl neustálý stres a nemoci, tak jsem jen mávla rukou, že je konec měsíce a MS nikde. Ale nedalo mi to a než začnu plašit s doktorem a vyvolávačkou tak testnu. Nevěřila jsem svým očím 8o Co když se těhotenství potvrdí - tělísko vyndat/nevyndat? Jsou nějaká rizika? Docela se toho bojím :,( Ale jedno co vím přesně, že bychom si miminko nechali.

No, přeju pevné nervy a ať to dopadne podle tvých představ (v dobrém), všechny informace nech raději na gynekologovi, kdyžtak navštiv více doktorů ať si správně poradí. Já teda nevím, ale měla bych veliký strach, že to tělísko miminku nějak ublíží, vroste a pod. a při vyndávání taky hrozí problémy. Opravdu informuj se u odborníka, taky asi záleží kde to miminko je uhnízděné a jestli neni mimo. Kvůli tady tomu jsem ještě 8 měsíců po porodu bez tělíska a půjdu do mireny, tam je spolehlivost větší jak u sterilizace (řekl můj gynekolog, primář).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.12 09:09

Děkuji za odpověď. Tedy raději zavolám na gynekologii, ať poradí tam. Nebo to mám zkusit rovnou ve velké nemocnici? Jsem z toho trochu v šoku. A kdybych se měla rozhodnout pro vyndání - „mohlo“, ale nemuselo by to maličkému embryu ublížit, nebo nechat - bojím se co to udělá s rostoucím miminkem - nehrozí potrat nebo nějaká infekce? Fakt nevím :,(

• Citovat
  • Upravit
Marky.4.3
1.11.12 09:11

Ahoj, vůbec se neboj, dojdi si ke svému gynekologovi, do určité doby těhotenství se tělísko ještě dá vyndat aniž by to miminko ohrozilo. Vůbec se toho neboj ;)

• Citovat
  • Upravit
7376
1.11.12 09:13
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď. Tedy raději zavolám na gynekologii, ať poradí tam. Nebo to mám zkusit rovnou ve velké nemocnici? Jsem z toho trochu v šoku. A kdybych se měla rozhodnout pro vyndání - „mohlo“, ale nemuselo by to maličkému embryu ublížit, nebo nechat - bojím se co to udělá s rostoucím miminkem - nehrozí potrat nebo nějaká infekce? Fakt nevím :,(

No hrozí, ale já jako laik nedokážu posoudit, co je lepší. Každopádně bych zašla co nejdříve ke svému gynekologovi, protože to může být i mimoděložní. To mi taky říkal můj doktor, že to riziko je tam zvýšené. Myslím, že doktor ti řekne nejlépe, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.12 09:18

Tak mám dorazit v pondělí. Kdyby cokoliv tak jet na pohotovost. Doktor se také zmiňoval o mimoděložním těhotenství, že je časté. Ufff to jsou vyhlídky

• Citovat
  • Upravit
712
1.11.12 09:48

8o a jéjé. Já mám tělísko 9 měsíců, ms už přes deset dní nikde a já si říkám, že je to určitě kojením 8o asi si dojdu pro test…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
1.11.12 10:26

I s mirenou je možné otěhotnět, může se jednat i o mimoděložní těhotenství ( známá takto otěhotněla 3 rok s mirenou). S nehormonálními tělísky je těhotenství častější. tělísko je možné po dobu těhotenství nechat, aspoň tak to píší v návodu. je tam ale riziko pro ditko, bohuzel riziko je tam i pri vyndani a tehotenstvi. rozhodnutí - případné rady bych nechala bych to na odbornících. Já osobně bych si asi dítko nenechala, ale je to na každém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.12 11:34

Andysek: ja mam zpozdeni asi 5 dni tez porad cekam, bricho me boli tak doufam ze co nejdriv dorazi :) jinak asi zkusim test zitra doufam ze to mam jen rozhozene… telisko mam od kvetna tusim :think: v breznu jsem rodila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1