Nitroděložní tělísko Mirena - zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.2.25 19:36
@Flyingfrog píše: Více

No ty blaho. Tak teď jsem na vazkach. Ono je to prostě něco v těle, takže na to může každé tělo reagovat různě. Mě se nelíbí, že je to nějaký kus plastu, který je v dutině a sama nemám možnost to vyndat.
Jenže jaké jiné možnosti jsou?

Mě i přijde, že teď se tělísko těší oblibe i díky tomu, že je to pro lékaře snadný výdělek. Mají 2000,– na vložení, 2000,– za vyjmutí a vědí, že klientka přijde. To u receptů na prášky nemají. Tam mají max 50,– od pojišťovny za předpis.

• Citovat
  • Upravit
14108
10.2.25 21:10
@Anonymní píše: Více

Nechci tě strašit, třeba zrovna to bude v pohodě.

Já do toho šla fakt s důvěrou, že mi tělísko pomůže.

Mně to právě doktor říkal (nový), že prostě se to stát může. Že nesedne a vytáhnout se musí. Ale že původní doktor mi měl říct o záruce a možnosti částečného vrácení peněz. Jenže ten se na mě vykašlal.
Uvidím, co ten norethisteron. Nejsem z toho nadšená, ale fakt už chci klid a přijít o dělohu se mi asi ještě nechce.

Držím palce. :kytka:
Každopádně se poptej, jak je to, když ti nesedne.
Mě to tehdy nenapadlo, protože variantu, že nepomůže, jsem si nepřipouštěla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
10.2.25 21:32

Já jsem s Mirenou moc spokojená nebyla, ačkoliv mi byla doporučena jako lepší nahrada za nehormonální tělísko. MS jsem tedy měla opravdu slabou, pár dní v měsíci. Ale hodně se mi dělaly cysty. Stálo mě to 8 tis a po roce mi ji vyndali při akutní operaci slepáku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 11:00

Stálo mě to peníze, nervy a 5 let ztraceného života, a to doslova.

První půl rok neustále špinění. Pak menstruace na týden, další cyklus 14 denní menstruace, další měsíc byla menstruace 3 dny, potom 14 dní nic a pak zase 8 dní menstruace, pak měsíc a půl bez menstruace, pak přišla „menstruace“, která trvala nepřetržitě 3 týdny, další přišla po osmi týdnech a trvala 14 dní, pak přišla další a ta trvala zase 3 dny a takhle pořád dokola. Krvácení se mi výrazně zesílilo a měla jsem neskutečné problémy s pletí! Tolik akné co jsem měla každý měsíc a půl kolem úst a brady jsem za celý život na obličeji neměla.

2× mi tělísko upravovali, bolest šílená a pokaždé se muselo držet 6 nedělí (tj. bez sexu, bez koupání, méně sportu).

Po 3,5 letech, kdy mi gynekoložka pořád tvrdila, ať ještě vydržím, ať tomu dám šanci (tvrdily to dvě!!!) šla ven.

Tělo se dávalo do kupy ještě rok a půl poté, ale teď dobré, vše se ustálilo, i cyklus. Jinak se nedalo absolutně nic naplánovat, ale zase jako antikoncepce dobré, za 3,5 roku jsem měla sex asi 8×, jinak jsem buď menstruovala nebo špinila. Jinak také mívám vyšší sliznici.

• Citovat
  • Upravit
4038
11.2.25 11:12

Já jsem měla tělísko 8 let. Jsem tedy bez porodu. A za mě je to výborná věc. Vložení trochu nepříjemné, u prvního jsem myslím chvíli krvácela, ale od té doby ani kapka!!! Vůbec jsem o něm nevěděla :). Výměna za nové potom už byla úplně v pohodě. Teď ho mám pryč jen kvůli plánování miminka, hned jak budu moct po porodu jde zpět :lol:. MS mi vůbec nechyběla, teď každý měsíc vzpomínám na zlaté časy :lol:. Cyklus naskočil téměř hned, takže za mě asi žádné negativum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 12:31

A máte někdo zkušenosti s antikoncepcnim krouzkem? Copak se nedá MS zbavit jinak než teliskem a prášky? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa