Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pam12 My jsme dostali Nitrofurantoin kapsle připravují nám je v lékárně.
@mar.dyntarova má právě Furantoin čípky…
@mar.dyntarova tak biseptol špatný, po třech dnech co ho malý bral má opět zánět
takže zase bojujeme s teplotama, teď dostal antibiotika, a jsem zvědavá co nás čeká dál. Čípky s furantoinem se dělaly před pěti lety teď už ne… ![]()
@fabianovakatka Dobrý den, je mi to moc líto, že je malý opět nemocný. Ptala jsem se i naše dětské, jak to, že vám tvrdí, že se to nevyrábí. Mudra mi řekla, že to vyrábí přímo lékárny (v našem případě taky), že mají tu léčivou látku a buď z toho vyrobí kapsle, sirupy nebo čípky. A opravdu tady to se běžně vyrábí. Takže jedině, co mě napadá je zkusit se poptat v lékárnách přímo zda to vyrábí nebo jsou schopní to vyrobit popř. zkusit zavolat jinam na nefrologii a taky se na tohle zeptat. Přijde mi, že se vaše mudra „zabejčila“, že se to vyrábělo před 5 lety a konec. Tak se jí zeptejte, jak to že od 25. ledna doteď dávám malé čípky a mám je teď v lednici, když se tedy nevyrábí?! Hlavně pro vašeho malého by to bylo ideálně řešení, žádné blinkání a přitom stejná léčivá látka.
Kdyby všechno selhalo, možná by bylo řešením jet někam do většího města do FN na konzultaci.
Držím palečky, ať jste brzo v pořádku a dejte mě vědět, jak to dopadlo. Fakt jsem na to zvědavá, nikdy by mě nenapadlo, že bude takový rozdíl mezi Plzni a Opavou.