Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem v 5+3 něco přes 400. Dopadlo to dobře. Ten týden byl dopočítán později, podle uz, na dalším odběru už jsem nebyla. Samotná hodnota ti ale nic neřekne, to si víš, záleží na tom, jak roste.
Ahoj, já si už nepamatuju čísla ale měla jsem tak nízké hodnoty někdy v 5-6tt, že mi bylo řečeno, že opravdu nejsem těhotná.. no test klasický jsem si dělala asi za dva dny a byly normálně dvě čárky
Ahoj Anonymní, můžu se zeptat, jak Ti to dopadlo? Jsem ve velmi podobné situace. V cca 4+4 (mladší to být nemůže, to bohužel vím dle styku - pokud nemá přítel superspermie, co by vydržely víc jak 5 dní) jsem měla hcg 123, v 5+2 pak 405. Takže těsně na hraně, ale ještě stoupá v normě. Ovšem ty hodnoty jako takové v těchto týdnech nejsou nic moc a doktorka to nevidí moc pozitivně. Navíc mě straší i mimoděložním. Já jsem z toho na nervy, co bude
Případně máte někdo jiný podobný příběh?
Ahoj, ja jsem byla u Dr ve 4tt, řekl ze je to dobre, ze je to v děloze, ze uz je videt vacek, byla to středa, v sobotu jsem začla špinit, říkám je to rané tehu dejme tomu, v neděli jsem místy i krvacela, doktor v Pce na pohotovosti mi řekl ze je to neprosperujici tehu ať v úterý přijdu na revizi… Nedalo mi to, hned v pondělí ráno jsem jela do hk do nemocnice ke svému gynekologovi, který mi řekl ze na takové závěru je brzy, ze v děloze to videt je, ze vezmem krev na hcg, tu jsem měla 964, dnes jsem byla opět na krvy a hladina vzrostla pouze na 1102, prý by hodnota měla byt dvojnásobná
další odběr v pondělí s tím, ze kdyz hodnota ne vzroste bude doporučena revize… Vacek ma 4,3 mm a i to se Dr nezdá
mate někdo podobnou zkušenost?
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. byla jsem na mimotělním oplodnění, teď jsem v 5 týdnu od poslední menstruace. Dělala jsem si test a byly tam // ale dost slabý. Včera jsem šla na krev a doktor mi řekl, že výsledky jsou slabě pozitivní ale hodnota hcg 50
. Ale že mám přijít ještě teď ve středu, jestli to poroste. Takže malilinkatou naději mi dal. Ale sestra v sesterně mi řekla, že 100procentně začnu krvácet že to není ok. co si o tom myslíte? Máte některá podobnou zkušenost? Může to být ještě dobrý? Děkuju Vám ![]()
Ahoj všem, podstoupila jsem IVF a jsem v 5. tt - konkrétně dnes je to přesně 15 dní po transferu. Na každém těhotenském testu je už týden v kuse vždy slabá druhá čárka, ale bohužel testy nesílí jak by měly, testovací čárka je pořád víceméně stejné intenzity. Byla jsem i na odběru a nízká hladina hcg je potvrzena i z krve.
Máte někdo zkušenost, že když je to po umělém oplodnění, tak že je i tak možné mít na začátku v tomto týdnu hcg nižší a je ještě šance, že to stoupne? Nebo už nemám ani doufat a je to ztracené? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem, podstoupila jsem IVF a jsem v 5. tt - konkrétně dnes je to přesně 15 dní po transferu. Na každém těhotenském testu je už týden v kuse vždy slabá druhá čárka, ale bohužel testy nesílí jak by měly, testovací čárka je pořád víceméně stejné intenzity. Byla jsem i na odběru a nízká hladina hcg je potvrzena i z krve.
Máte někdo zkušenost, že když je to po umělém oplodnění, tak že je i tak možné mít na začátku v tomto týdnu hcg nižší a je ještě šance, že to stoupne? Nebo už nemám ani doufat a je to ztracené?
A na te krvi jsi byla jen jednou? Ono to chce jít víckrát, aby se vidělo jak to roste. Čárka na testu není moc prukazna, to ti ukáže jestli jsi nebo nejsi těhotná, ale ne jak to prosperuje.
No po IVF nám hcg stúpalo pomerne rapídne hore. Ale to dopadlo aj úspešne. Po dvoch týždňoch po transfer bolo skoro 1600. Predchádzajúce transfery úspešne neboli, vtedy bolo hcg skôr hraničné a každým týždňom klesali. Hlavu hore, zázraky sa môžu stať.
@Anonymní píše:
Máte někdo zkušenost, že když je to po umělém oplodnění, tak že je i tak možné mít na začátku v tomto týdnu hcg nižší a je ještě šance, že to stoupne? Nebo už nemám ani doufat a je to ztracené?
Jestli čárka nesili, nevidím to nadějně. Bohužel.
4+2 jsem mela hodnotu hcg 68, krasne se dvojnasobila dal a v 6+3 jsem mela hodnoty uz pres 26tis. Kazda zena je kus od kusu, nekdo ma vysoke hodnoty od zacatku nekdo ne.
Hlavni je kdyz se max. Kazdy 1-2 dny dvojnasobi. Pak od cca 6tis uz to tak rychle nestoupa.
Drzim pesti
![]()
U me to teda nedopadlo ikdyz hodnoty krasne rostly. Vse rostlo uvnitr, ale prazdne bez embryjka.
Ted cekam jak se s tim telo popera. ![]()
@Kriss Tina Na krvi jsem byla jednou, ale půjdu ještě jednou teď. Byla jsem jako samoplatce a teď půjdu přes kliniku. Na testech to taky musí sílít, ale mně nic nesílí ani o ten nejslabší odstín barvy.
@Tina69 Moc děkuji za podporu a na zázraky bych ráda věřila, ale bohužel to asi je asi opravdu konec…
@Mik.Martina Děkuji za povzbudivou informaci, že to ještě může stoupnout. Jenže já testuji už týden a ty testy vůbec nestoupají, tak proto si myslím, že to ani z krve nestoupne. Držím pěsti, ať si s tím tělo dobře poradí ![]()
@Anonymní píše:
@Kriss Tina Na krvi jsem byla jednou, ale půjdu ještě jednou teď. Byla jsem jako samoplatce a teď půjdu přes kliniku. Na testech to taky musí sílít, ale mně nic nesílí ani o ten nejslabší odstín barvy.@Tina69 Moc děkuji za podporu a na zázraky bych ráda věřila, ale bohužel to asi je asi opravdu konec…
@Mik.Martina Děkuji za povzbudivou informaci, že to ještě může stoupnout. Jenže já testuji už týden a ty testy vůbec nestoupají, tak proto si myslím, že to ani z krve nestoupne. Držím pěsti, ať si s tím tělo dobře poradí
Tak pokud testujes stejnou znackou a stejne nestoupa, tak to vypada na biochemicke tehu. Ale clovek nikdy nevi, zkus krev a uvidis. ![]()
@Anonymní píše:
Dotaz je sice týden starý, ale jak říkám pořád… Síla čárky o ničem nevypovídá. Není úkolem čárek silit.
Já jsem měla dneska ráno slaboulinkou čárku na desítkovém testu a v krvi mám 300jednotek. Takže tak
![]()
@MamculeVerca Mně to bohužel nedopadlo, když čárka nesílila… Z krve to taky nesílilo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Děvčátka,
jak furt stresuju ohledně nízkého hCG (z důvodu prodělaného mimoděložního), tak toužím vyzjistit co nejvíc informací o hladině hCG.
Především od vás, které jste měly také nízké jako já (měla jsem 92, 21 dní po ovulce neboli 4+5 tt).
Povězte jaké byly hodnoty, jak rostly a jak to dopadlo?
děkuji mockrát (omluva za anonymitu)