Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46
26.4.23 11:37

Doplňky před transferem

Ahoj holky, vypadá, že bych se v příštím týdnu mohla dohrabat k odběru a následnému transferu 3.denního embria.
Od začátku roku beru klasiku podle it starts wirh egg - dhea, ubiquinon, myoinositol, D, maca, listovka, melatonin.
Mate nektera zdroj informaci, co a jak davkovat pred odberem a pred transferem? Pripadne teda i po transferu na udrzeni? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
19.5.23 09:02

@Kalikali
Pozor dhea a inositol se nesmí užívat společně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
19.5.23 09:25

@vbg diky a zdroj tech informaci? Ja cerpam z ISWE a tam jsem nic takoveho necetla. Inositol uz teda neberu, chtela bych v tomto cyklu vic nez 1 folikul, tak uvidime, jestli to pomuze, ale ta informace me i tak zajima :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
19.5.23 10:01

@Kalikali
No dhea je na nízké AMH a inositol je na PCOS. Psaly o tom holky na fb ve skupině, jiný zdroj nemám, ale dává to vlastně logiku aspon za mě teda 😁
A jakou máš DHEU a v jakých dávkách to dáváš? Nechala sis změřit hladinu.
Já jsem si to blbec podelala vysokýma dávkáma dhey od swansonu 🙈 měla jsem jen tři vajíčka!!!
Nechala jsem si to pro jistotu přeměřit a dávám 25mg 3× denně dheu od life extesion.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
19.5.23 10:25
@vbg píše:
@Kalikali
No dhea je na nízké AMH a inositol je na PCOS.Psaly o tom holky na fb ve skupině, jiný zdroj nemám, ale dává to vlastně logiku aspon za mě teda 😁
Já jsem si to blbec podelala vysokýma dávkáma dhey od swansonu 🙈 měla jsem jen tři vajíčka!!!
Nechala jsem si to pro jistotu přeměřit a dávám 25mg 3× denně dheu od life extesion.

Inositol neni „na PCOS“, je na zlepseni kvality vajicek. A s tou kvalitou byva problem jak u nizkeho AMh, tak i u PCOS… Ze by bylo kontraindikovano soubezne uzivani slysim poprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
19.5.23 10:54

@Magda26
No taky jsem to slyšela poprvé. A lituju toho že jsem to nevěděla dřív. Samozřejmě je to na každém co a jak bude užívat a kombinovat.
Hodně štěstí! Dejte pak vědět jaké jste měla výsledky s dheou a inositolem dohromady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
19.5.23 11:08
@vbg píše:
@Magda26
No taky jsem to slyšela poprvé. A lituju toho že jsem to nevěděla dřív. Samozřejmě je to na každém co a jak bude užívat a kombinovat.
Hodně štěstí! Dejte pak vědět jaké jste měla výsledky s dheou a inositolem dohromady :wink:

Ja beru pouze inositol dlouhodobe, ke Dhea mam respekt, takze soubezne uzivat to urcite nemam v planu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
19.5.23 11:30
@vbg píše:
@Kalikali
No dhea je na nízké AMH a inositol je na PCOS. Psaly o tom holky na fb ve skupině, jiný zdroj nemám, ale dává to vlastně logiku aspon za mě teda 😁

Ahoj, a tu dhea tedy bereš, ze mas prosím nebo nízké amh? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
19.5.23 11:57

@wokin
Dheu beru protože mám nízké AMH.
Nechávala jsem si měřit i hladinu DHEAs mám to v té nižší hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.6.23 12:37

Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi. Je tu některá, která nepodstupovala IVF a šla rovnou do DV? Já mám AMH 0,24 + neprůchodný jeden vejcovod (mám podezření na endometriozu). Před 9 lety jsem podstoupila první IVF (tehdy s prvnim manželem, ale to jsem byli oba v pořádku), z IVF bylo biochemko, za půl roku se podařilo prirozene a mám syna (8 let). S nynějším manželem bychom rádi mimčo, avšak AMH je nízké (je mi 34, nechranime se rok a půl). Teď jsme podstoupili 2× nativ - vždy bylo zralé vajíčko, poprvé se přestalo vyvíjet embryo druhý den, podruhé se vejce ani neoplodnilo (prý bylo nekvalitní :? ). Spermiogram v pořádku. V centru mi doporučují IVF s vysokými dávkami hormonů (i tak ale předpokládají zisk 1 max 2 vajec :roll: ) a když vím, jak dopadl nativ, popravdě se mi do IVF s konskymi dávkami hormonů moc nechce. Spíše se přikláním k tomu, ze bychom se třeba ještě rok snažili prirozene, pak šli případně do DV(kde je ta pravděpodobnost úspěchu o dost vyšší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
20.6.23 12:56

@Zuzka907 Než klasické IVF, spiš bych zkusila pár minimalek (clostil, letrozol…), to má u nízkého AMh většinou lepší efekt… Nativy mi přijdou jako zbytečná zátěž, pokud máte normální spermio a sama přirozeně ovulujes… Zaměřila bych se hlavně na podporu kvality vajec, tj inositol atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.6.23 14:02

@Magda26
V centru mi bohužel nikdo minimální stimulaci nenabídl, rovnou Puregon 300 anebo ten nativ :roll:. Zkoušela bych nativy i dál, kdyby alespoň došlo u předchozích k transferu…ale tím, že u prvního pokusu se po 12h. přestalo embryo vyvíjet a u druhého se ani metodou ICSI neoplodnilo, tak si říkám, ze ta má vajca asi nebudou moc kvalitní, když spermio je ok.. :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3499
20.6.23 14:52

@Zuzka907 No oni se do té minimalky někde moc neženou, protoze z klasického IVF mají většinou víc peněz… Určitě bych se na to ve tvém případě ale zeptala, s nízkým AMh to opravdu bývá mnohem efektivnější (jde o jiný princip stimulace) a řekla bych, že je to obecně známá věc. Ale tak centra potřebuji primárně vydělávat, není dobré spoléhat na to, že vždy doporučí tu nejvhodnější variantu, když to zrovna není to nejdražší… ;-) A ty nativy bych nedělala, když k nim není vlastně žádný důvod. To opakovane píchání do vaječníků může vyprovokovat časem imunitní reakci (varovala mě před tim přímo dr. Maličkova). Jinak nízké AMh jde velmi často ruku v ruce s tou horší kvalitou, takže bych se tomu nějak extra nedivila, ale je potřeba se holt zaměřit na její podporu. Každé vajíčko je jedinečné, a i když jich většina je už nejspíš nekvalitních, zdaleka to neznamená, že tam není kvalitní ani jedno… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
21.6.23 18:03

@Zuzka907 zkusila bych minimalku, az nasledne pripadne DV. A urcite pokud nemate vsechna vysetreni, tak dodelat.. mam endo a jde ruku v ruce se spatnou imunologii. Mela jsem vysoke NK. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
21.6.23 23:19

@Zuzka907 nasla bych si centrum, kde maji levny nativ a chodila na nativy bez narkozy (zvladla jsem odber 5 foliku po minimalce, neni to tak strasne). Zalezi, kde bydlis, kam dojizdet. Nebo minimalku nebo nizkou davku hormonu. Podle „novych“ studii jsou vysoke davky kontraproduktivni.
Ja mela z minimalek - pilulek (clostibegyt, tamoxifen, femara) jen cysty, ale nekomu to sedne a vysledek se dosta
Treba v praze u apolinare je cena za nativ i s pouzitim pilulek bez injekci. Minimalka = pilulky + na konci 75 IU FSH+LH.

U nizkeho amh nebyvaji dobre injekce bez LH (gonal, bemfola, atd.) To taky vsude nevedi.
Nepodcenuj vitaminy a doplnky, procti tu historii.
Edit: koulam, ze Puregon je folitropin beta. Takze jen FSH. S nizsim amh byva i nizsi LH, to je potreba na kvalitu vajicek. Puregon bych nebrala.
U endometriozy, myslim, neni vhody DHEA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí