Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Deri.s teď chodím do Ferticare. Dřív jsem byla u stejného doktora v PFC. Měla jsem několik konzultace v různých centrech. Dokonce jsem brala on-line konzultace ve španělské klinice, které provádějí experimentální metody na zvýšení počtu vajíček (PRP terapie), ale bohužel s endometriozou v anamneze neberou. Ta španělská doktorka řekla, že šance na otěhotnění s vlastními vajíčky jsou, ale velmi malé. A podle jejich zkušenosti počet otěhotnění v IVF a spontánních přirozených těhotenství s nízkým amh je stejný.
Tento měsíc jsem brala konzultace v CUBE - objednala jsem termín, ale pak zavolali a řekli, abych ani tam nešla, jestli nesouhlasím s DV. To samé v Gennetu.
V července jsem měla protokol, v kterém se oplodnilo jedno vajíčko a transfer byl 4 den, což už je úspěch, protože většina špatných vajíček se zastavuje 3 den. Ale HGC byl negativní ((( rozhodla jsem proto udělat hysteroskopie, abych vynechala problém v děloze jako příčinu neúspěchu. Teď čekám na výsledky, ale doktorka řekla, že děloha vypadá perfektně. Takže spíš to embryo se zastavilo 5 den už v děloze.
Je strašně složité se s tím smířit, měla jsem vždy krásný počet folikulu, ale pak špatné rozhodnutí chirurga během laporoskopii. takže tem nízký amh mám už od 28 let😖 😖 nemám nic proti DV, jen se bojím aby pracovnici centra při výběru dárkyně postupovali podle všech kritérií, což nejsem jistá)) myslím si, že ženy které mají děti s DV jdou krásné maminky, kteří mají 100% vysněné dítě. Ale ještě trochu peněz a nervu mám😀
Přidala jsem teď ještě DHEA, takže teď beru asi 10 doplňku každé ráno podle amerických studii. jestli i to nepomůže, tak půjdu do DV.
@Zázrakyjsou pokud mate endometriozu, tak se DHEA nedoporucuje!
Mam AMH 0,34 a u me byl nejvetsi uspech vzdy s minimalkou.
Ale bohuzel kvalita vajicek bidna. U endometriozy je nutne resit take imunologii. ![]()
Drzim pesti ![]()
@Mik.Martina moc děkuji ☺️ ano, bohužel endometrióza je závislá na estrogenu, ale ten estrogen a dhea jsou zase nutné pro vývoj vajíček 🤪 a tak dokola 😅 dělala jsem odběr testosteronu, mám to na dolní hranice, takže rozhodla jsem alespoň měsíc zkusit ten dhea a zapakovat odběr. Mužů se zeptat ohledně té imunologie. Dělala jsem na klinice nějaké odběry na imuno. Našli tam jen problém se stihnou žlazou, ale letrox užívám už několik let. Právě po operace a snížení AMH se objevily problémy s TSH, a protilátky proti štítné žláze. Asi jsou re problémy nějak spojené. Musím vyšetřit ještě něco nebo základní odběry ns imunologie stáčí? Omlouvám se za případně chyby v češtině ☺️
@Zázrakyjsou
Ty jo já myslím že DHEA by se neměla užívat když je problém se štítnou žlázou ![]()
@kikik Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
@admin skupin a soutěží
Doufam, ze zakladatalka, ktera dala dotaz pred 12 lety, uz poradit nepotrebuje.
@Petra Star
Ahojky! Chci se zeptat…tys měla heliosackej protokol jinde že jo? A měla jsi potom ET nebo KET? Právě v Heliosu delaji až KET.
Díky za odpověď ![]()
@vbg ano, ale trochu nizsi davku nez 150 IU. To je jedno.
Mela jsem az KET. Melo to dva duvody. Udelala se mi cysta a navic to emryjko byla jen casna blastocysta, takze pomalejsi. Takze se pak davalo 5 denni embryjko v KETu jako ctyrdenni, aby to dohnalo. To jsem si nekde nacetla. Ze je lepsi, a doktor souhlasil (ikdyby nesouhlasil, proste bych zacala brat progesteron pozdeji). A klaplo to.
@Petra Star
Díky za odpověď. Já jsem si právě myslela že po tomto protokolu by měl být KET ![]()
a ET se nedělá. Tak nevím jak to je ![]()