Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
4.12.23 13:22

@vbg Moc děkuji! Kdy tě čeká ultrazvuk? Jsem zvědavá, zda uvidíš zlepšení po těch všech doplňcích.. Já když vše dobře dopadne, pojedu na hormonální profil v pátek.. ale bojím se, že spíš ms nepřijde tak brzy a tím se celá minimálka odsune o měsíc.. to bych nerada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
4.12.23 14:50

@Sim7 zítra. Nvm no moc tomu nevěřím… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
4.12.23 15:35

@vbg Ver!!! A kdyz by jsi mela spatny pocit (pocty), stopni to po dohode s lekarem a zkuste jinou stimulaci..

Budu ti moc drzet palce! Dej vedet, jak jsi dopadla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
4.12.23 18:27

@Sim7
Po tolikati nezdarech už nevěřím ničemu :lol:
Napíšu ti zítra zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
6.12.23 21:53

@Sim7 ja myslim, ze minimalka bez „pilulek“ muze byt jistejsi. Navic ty pilule maiji i horsi vedlejsi ucinky nez injekce. Injekce jsou hormony, pilule „divne chemicke substance“
Nekomu pilule delaji cysty bez vajicek (u me 2× vyzkouseno :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
7.12.23 08:14

@Petra Star Děkuji moc, také si právě myslím, co jsem si o tom přečetla / poslechla.. Tak uvidíme…
Ode dneška jsem bohužel zase na kortikoidech.. Mám zase vysoké NK buňky proti trofoblastu, naštěstí ne spermiím.. A další 4 vysoké hodnoty, což by měly být zjednodušeně bílé krvinky, tak jsem z toho smutná :-( Hold budeme mrazit.. Dnes čekám ms.. když nepřijde, tak asi minimálku budu muset absolvovat v únoru kvůli hormonálnímu profilu, ale zkusím se ještě domluvit.. Jestli za to může biochemko, nebo špatně reaguji na IVF léčbu, to se nedozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 10:01

@Sim7
Ahojky. Můžu se zeptat s čím stimulujes na tu minimálku? Mě to nakonec museli změnit též na minimálku. Absolutně nereaguju na nejvyšší dávky :roll:
Dostala jsem letrozol a menopur 75j

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
8.12.23 10:30

@vbg Ahoj, to mne mrzí… Ale na posledním IVF jsem měla kombinaci Letrozol a Menopur a krásně jsem reagovala.. Říkali ti čím by to mohlo být? To je asi fakt lepší mít minimálky.. Stimulace byla sama o sobě krátká… prý díky tomu Letrozolu.. Jen mi pak další měsíc hodně padaly vlasy… ale už zase dorůstají..

Já budu mít na začátku jen 75j Meriofertu. Koukala jsem, že má stejný poměr FSH a LH.. Pan doktor říkal, že bude levnější.. Nemám k tomu žádné tabletky, ale až tam pojedu v lednu, zeptám se.. Dočetla jsem se, že se používá i clostil či letrozol.. dodatečně..

Dnes jsem měla jet na krev na hormonální profil, ale nedorazila menstruace.. Doufám, že se v lednu domluvím, že budu moci i tak minimálku podstoupit..

Nevíš, zda je možné mít dvě minimálky po sobě? Že by jsi mohla opět v lednu též.. Osobně si myslím, že když lze clostil používat 6 měsíců po sobě, tak by to jít mohlo..

Jo a dnes jsem i testovala a nic.. Trošku jsem doufala v zázrak.. Já mám od včerejška opět kortikoidy… Mám zase vysoké NK bunky proti trofoblastu a 4 další polozky - nějaké bílé krvinky.. Před rokem jsme zahájili léčbu kortikoidy, pak 4 x kontrolní odběr ok a po biochemku a KETu opět špatné.. Naštěstí nejsem na hodnotě 30 jako vloni a jen 20..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.12.23 10:35

@vbg jestli mužů poradit také ☺️ můj doktor přišel až po roku, že v případě stimulace reagují až 20-25 dc. Když odešel z první kliniky, druhy doktor, řekl, že jestli není růst folikulu na 10 dc, tak ať už nechodím a že je to plýtvání časem. Přišla jsem ale ještě 14 dc, zase nic. Pak jsem přišla asi za 10 dni ke svému doktoru na kontrolu, ultrazvuk ukázal, že ovulace proběhla. Na vysoké dávky jsem reagovala jen 2 krát v životě. Výsledek - špatná kvalita, ve druhem případě prázdné folikuly.
Na minimalku reákce vždy různá, měla jsem to střídavě - jeden měsíc ovulace probíhala 14 dc, druhy kolem 21 dc. Měla jsem také podobně letrozol a fsh+lh 75. Výsledek mnohem lepší než z vysokých dávek. Držím palce☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 13:21

@Sim7 @Zazrakyjsou

Holky děkuju moc za vaše rady a zkušenosti!
Ono se říká že Machač je kapacita, ale zdání klame. Kdyby si mě vyslechl, ale on si mele stále svou…když jsem měla dlouhý protokol s vysokými dávkami tak z toho byly dvě vajíčka. Ale z heliosackeho protokolu s malými dávkami jich bylo 8! I přesto mě napálil takový dávky!!! Levý vaječník ani nenašel a na pravém dva foliky stejné velikosti jako před měsícem na kontrole před zahájením stimulace.. chudak vrublovsky z toho byl nestastny. Sedí mi teda lépe a dal mi i prostor mluvit. Už zůstanu u něho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
8.12.23 13:28

@vbg Pokud ti sedel protokol v Heliosu, tak si na nem priste trvej.. Proc zkouset neco jineho, kdyz vis, co funguje.. Ach jo, moc mne to mrzi.. Zbyde ti posledni pokus ivf?
Minimalku si uhradis jako samoplatce?
Jsou to hrozne nervy.. ale 2 folikuly mohou byt brzy dve krasna embrya❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.12.23 13:55

@vbg Machač jednou nasadil také vysoké dávky a bylo 4 folikuly, ale prázdné. Možné, že šlo o špatné načasování odběru, je to také velmi důležité. Ale je optimista, což je strašně důležité. Jezdila jsem do Olomouce z Prahy, protože tady nikdo nechtěl do toho jít. Pak jsem našla Ferticare☺️ ale podle mně tvůj AMH vůbec není katastrofický👍, možné proto z tebou zkouší i vysoké dávky.

Příspěvek upraven 08.12.23 v 16:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.12.23 14:54

Heliosovky protokol jako minimalka lze taky - akorat ne v heliosu, tam minimalky nechteji (asi kvuli penezum - stejne prace, mene penez).
Proste 75 IU FSH+LH (napr. menopur) a Dipherline od 2DC. Rozdil je v tom, ze ten Dipherline zvedne vlastni produkci FSH a LH na zacatku stimulky (ten efekt je asi prvni 4 dny, takze podobne jako pilule), dokud „telu tu zasobu nevycerpa“ (mechanismus trochu slozitejsi) - tim brati i predcasne ovulaci. A nemusi se pak nasazovat antagonista (Cetrotide, Olgalutran), ktery podle nekterych studii trochu skodi kvalite vajicek.

Ty pilule nevedou k vyssi produkci FSH/LH, ale snizujou citlivost na estrogen - coz take vede k vyssi produkci vajicek (a nekdy i horsimu rustu sliznice - ta taky roste v reakci na estrogen)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 17:52

@Sim7 no stimulace se stopla…nikam by to nevedlo. Takže teď čekám na MS a pak letrozol+menopur. Problém je že gen HELIOS protokol většinou jinde nechápou a myslí si že to je dlouhý protokol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 17:54

@Petra Star no a to mi hraje tak trošku do karet protože jsem dostala depotní diphereline 3mg injekci někdy na začátku listopadu, protože jsme začali ten dlouhý protokol který se stopl. Ta injekce účinkuje 3mesice. Budu čekat na MS a začnu 2-1-2 letrozol a přidám menopur 75j. Myslíš že to je v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí