Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Děkuji za vysvětlení. Tak nakonec je tam 8 folikul.
Myslíš, že je to ok reakce?
To nevime, zalezi, jak jsou velke a jaky rozdil mezi nejvetsim a nejmensim. Zrala vajicka potrebuji, aby byl folikul cca 12 mm, ale ridi se to podle nejvetsiho, takze kdyz ma nejvetsi folikul 19mm a nejmensi 10mm, takze uz se obvykle planuje OPU a ten, co ma 10mm zrale vajicko neda.
nekdy je lepsi pockat treba na 21-22 mm a doufat, ze nejmensi dorostou, ale nekomu to popraska driv, takze spis u tech 19mm uz budes pichat ovitrelle.
@Sim7 drzim palce, neco snad poroste!
@Anonymní píše:
Děkuji za vysvětlení. Tak nakonec je tam 8 folikul.
Myslíš, že je to ok reakce?
8 folikul je prima, to jsem nikdy nemela.. Drzim palce, at je v kazdem vajicko😊
@Petra Star píše:
To nevime, zalezi, jak jsou velke a jaky rozdil mezi nejvetsim a nejmensim. Zrala vajicka potrebuji, aby byl folikul cca 12 mm, ale ridi se to podle nejvetsiho, takze kdyz ma nejvetsi folikul 19mm a nejmensi 10mm, takze uz se obvykle planuje OPU a ten, co ma 10mm zrale vajicko neda.
nekdy je lepsi pockat treba na 21-22 mm a doufat, ze nejmensi dorostou, ale nekomu to popraska driv, takze spis u tech 19mm uz budes pichat ovitrelle.
@Sim7 drzim palce, neco snad poroste!
8 den, 8-10mm
po víkendu budeme chytřejší…
@Sim7 píše:
8 folikul je prima, to jsem nikdy nemela.. Drzim palce, at je v kazdem vajicko😊
Jsem na klasické stimulaci, tak možná proto je jich víc…
Děkuji a držím palce i tobě ![]()
Mě čeká ještě hodně dlouhá cesta a moc proměnných po cestě…jak psaly holky, věk neokecáš…
@Anonymní píše:
Jsem na klasické stimulaci, tak možná proto je jich víc…
Děkuji a držím palce i tobě
Mě čeká ještě hodně dlouhá cesta a moc proměnných po cestě…jak psaly holky, věk neokecáš…
Ja mela pri klasickem vf 5-6.. Ted budu rada za cokoliv nad 1 😊
Zatim to u tebe vypada dobre. Vic uvidis az v prubehu odberu, oplodneni, kultivace..
@Petra Star Pokazde se ptam na odber bez narkozy a nechteji mi ho udelat.. Uvidim, jak to zitra dopadne.. Kratkodobou bolest vydrzim, uz toho mam za sebou tolik..
Jak prosim odebiraji folikuly? Po jednom nebo vzdy vse odsaji z vajecniku, tedy pichnou 2 x?
Ahoj holky, ráda bych se Vas zeptala na váš názor. V říjnu jsem byla u svého gynekologa amh 1,9 a teď v lednu jsme šli na kliniku a amh 0.58. Při odběru krve jsem byla 8 den covid pozitivní. Četla jsem zahraniční studie že covid snižuje amh. Holky šli by jste hned do ivf aby nebylo ještě hůř a nebo počkat 3 měsíce jestli se amh vrátí do normálu absolutně nevím co si o tom myslet a jak dál postupovat
@Sim7 pichnou, odeberou, proplachnou folikul a zase dalsi, stejnou jehlou, krz pochvu pichaji asi 2×, jiste si uz nejsem.. Fakt to tolik neboli. Ale dali mi cipek teda na bolest. Indometacin, coz je na vsechno mozne. To jsem nepochopila, proc zrovna toto.
Ohledne covidu bych nastudovala studie a rozhodla se.
Ja treba sla na IVF 3 tydny po prvnim ockovani a v CAR jsem to jen oznamila. Zahranicni studie tenkrat jednoznacne vylucovaly vliv na plodnost a u nas tenkrat co doktor to nazazor nebo spis jen pocit. A otehotnela. Naopak onemocnet v tehotenstvi by byl risk. Ohledne prodelani covid nevim. Predpokladam, ze uz nekolikaty.
@Petra Star Dekuji! Mam to zasebou, nakonec tez bez narkozy.. Opravdu to nebylo bolestive.. Zavadeni teliska mne jako nerodicku bolelo vic😊 3 folikuly, 2 vajicka… A ted je to na nich ❤️
Anonymni, asi bych neztracela cas… Jsem ten pripad, kdy mi AMH kleslo na polovicni hodnotu behem roku… a rozhodne nestoupa.. Vajicka ubyvaji..
Holky dekuju moc za názor. Právě že první covid jsem prodělala. 2 roky jsem odolavala
nakonec jsme se s dr domluvili že po ms uděláme odběr na amh jestli se to zlepšilo a podle toho budeme jednat. Pořád mám v hlavě že na odběru krve jsem byla v době kdy jsem měla v sobě největší dávku covidu a dr na imunologii mi řekl že mi odběry dělat nebude, že budou zkreslený proto tahle myšlenka ![]()