Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
16.12.23 11:34

Co chci jeste pripomenout u KETu. Sestidenni blastocysta se ma davat stejny den jako petidenni. Do sesteho dne se nechava, protoze je pomalejsi.
Muj pripad byla petidenni casna blastocysta (tedy pomalejsi) a pak se dava o den driv. Vlastne je to tak, ze kdyz je embryo pomalejsi, je lepsi zamrazit a pak ho dat driv. Je to kvuli tomu, ze delozni sliznice ma jen kratke okno, kdy se muze emryo uhnizdit. Embryo pocka klidne i den, nez bude sliznice pripravena, sliznice na pomale embryo nepocka.
Jsou studie, ze kdyz se to takto udela, je skoro dvojnasobna sance na uchyceni.
Kdyz jsem tento pozadavek rekla doktorce, ktera me pripravovala na KET, tak volala primarce, jestli muze. Ta to odsouhlasila, ale standardne to evidentne nedelaji. Nevim, jestli bychom jinak meli syna, ale kazdopadne to klaplo :srdce:

Příspěvek upraven 16.12.23 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zákeřná beruška
16.12.23 11:39
@Petra Star píše:
Co chci jeste pripomenout u KETu. Sestidenni blastocysta se ma davat stejny den jako petidenni. Do sesteho dne se nechava, protoze je pomalejsi.
Muj pripad byla petidenni casna blastocysta (tedy pomalejsi) a pak se dava o den driv. Vlastne jevto tak, ze kdyz je embryo pomalejsi, je lepsi zamrazit a pak ho dat driv. Je to kvuli tomu, ze delozni sliznice ma jen kratke okno, kdy se muze emryo uhnizdit. Embryo pocka klidne i den, nez bude dluznice pripravena, sliznice na pomale embryo nepocka.
Jsou studie, ze kdyz se to takto udela, je skoro dvojnasobna sance na uchyceni.
Kdyz jsem tento pozadavek rekla doktorce, ktera me pripravovala na KET, tak volala primarce, jestli muze. Ta to odsouhlasila, ale standardne to evidentne nedelaji. Nevim, jestli bychom jinak meli syna, ale kazdopadne to klaplo :srdce:

Moc gratuluju. Jinak já změní telefon dlužníci na dluznici je dobrý :lol:

• Citovat
  • Upravit
4844
16.12.23 12:17

@Zákeřná beruška uz jsem opravila na sliznici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
16.12.23 14:49

@Petra Star To je dulezita informace.. Pohlidam si to, pokud mne to bude cekat..
Nenapadlo by mne s lekarem diskutovat, kdy ma byt proveden transfer..

Sama jsem zvedava, zda uzivani vitaminu bude mit efekt.. a zda minimalku budeme mit v lednu nebo az v unoru. Paklize mi odmitnou minimalku v lednu, budu chtit alespon IUI.. S moji gynekolozkou jsem se na toto tema bavila, ptala jsem se ji, co si mysli o tom, ze CARy nechteji provadet IUI s argumentem, ze je stejne uspesna jako pohlavni styk.. Nesdilela tento nazor.. Mam cim dal tim vic pocit, ze jde jen o penize..

Snad uz se v roce 2022 dockame miminka i my..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
1.1.24 18:08

Ahoj holky, jak se mate???

Holky, narazila jsem na zajimavou informaci, ze je velmi dulezita hladina zeleza v krvi a ze jeho nedostatek muze byt duvodem, proc se embryo neuhnizdi.. Tak sdilim informaci.. Sama si necham premerit vitamin D a Ferritin..

Jinak v patek jedu do CAR a doufam, ze je presvedcim na minimalku uz v lednu😊

Co je u vas noveho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
5.1.24 13:21

Ahoj holky, jedu z CAR… pristi tyden zacinam minimalku.. s cilem mrazit. Transferovat budeme jen pokud by nebylo embryo vhodne k mrazeni..

Jsem tez zvedava na hodnotu amh.. Na hormonalni profil tez pojedu pristi tyden..

A co vy?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
5.1.24 15:19

@Sim7 Budu držet palce ať je minimálka úspěšná :hug: kolik embryjek chcete nasbírat?

Tak u nás je to samý zádrhel. Clostíky s IUI nevyšli, v tom posledním po vysazení utrogestanu nepřišla sice ms, ale důvod je 5cm cysta, takže nasazený norethisteron na 10dní jestli poklesem při vysazení neodejde s ms a nebo v půlce ledna punkce :roll: no a z toho podezření na zánět se vyklubala ureaplasma, takže teď ještě beru macmiror a těsně před tou punkcí antb. Klacid pro oba :zed:
Před vánoci jsme měli první psychoterapii a dohodli se na změně centra, že nám možná nový přístup před 3.IVF pomůže. Tak mám na leden domluvené konzultace v dalších 2 centrech. V repromedě se nám moc nelíbili ty vysoké dávky (gonal 450) a tlačení hned do dalších ivf bez jakékoliv úpravy protokolu. Navíc se mi vitamíny zvedlo to AMH, tak možná teď taky budou mít trochu jiný přístup.
Jsem objednaná na akupunkturu a fyzio, tak snad nám ta příprava pomůže, aby to 3. IVF bylo úspěšnější, než ty 2 předchozí. Ale vidím to tak na březen/duben, chci si dát pauzu na detox po tom clostíku, atb apod. ať si tělo trochu odpočine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
6.1.24 08:37

@Ardilera ja mela po clostiku taky cystu. 2×. Po tamoxifenu taky, takze „pilulky“ pro me vhodne nebyly.
Gonal 450 IU je uplny nesmysl. Je to ciste FSH bez LH (s nizkym amh he to temer vzdy nutne mit i s LH) a davka je uplna kravina, kvalita vajicek je pak uplne mizerna, ikdyz jich muze byt hodne.
Tak se hlavne uzdrav a zregeneruj!

@Sim7 drzim palce, vypada to jako dobry plan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
6.1.24 13:15

@Sim7 ahojky, já čekám na MS a začínám s minimalkou. :mavam:
Jaké máš dávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.1.24 16:05

@Ardilera Kvůli věku bych ráda co nejvíce.. Protože mne děsí ortel, že může být třeba jedno z 10ti v pořádku.. :-( Bude to běh na dlouhou trať, ale ty pokusy IVF, kdy mi stejně zbylo jen 1 na transfer mne dost psychicky vyčerpaly, tak jsem si řekla, že na to půjdu takto a i lékaři mne v tomto podpořili. Sběrné cykly ivf se to nazývá a není to nic neobvyklého prý.. :-D Plánuji v lednu a únoru minimálku, možná i březen (nevím, zda to půjde a co na to tělo), pak pauzu.. 2-3 měsíce. Dle výsledků bych dala šanci klasickému IVF nebo dalším dvěma minimálkám.. a pak se uvidí..

@Ardilera Měla jsi ke Clostilu Ovitrelle? Jsem četla, že když je Ovitrelle, že to zmíní pravděpodobnost cyst.. Jen si v klidu dej pauzičku.. ono to je potřeba.. Je to hrozně náročné.. Kolikrát si říkám, že bych též potřebovala už psychoterapii, ale už mi ani na tohle nezbývá síla řešit.. skrz psychicky náročné zaměstnání a kolotoč okolo IVF.. Co se týká ureoplasmy, je super, že vás na testy vůbec poslali.. Mne až po 3. IVF.. Ono po těch antibiotikách je také nutné udělat pauzu před dalším ivf.. Divné akorát je, že pak už nedělají kontrolní odběry.. A Gonal 450, to je masakr.. Já měla vždy 300 jednotek, ale vždy Menopur nebo Pergoveris, kde je LH i FSH..

@Petra Star Děkuji! :-D

@vbg Jé tak to je super! Budeme se podporovat :-D

Holky, u mne došlo k překvapení.. Jsem první den cyklu.. nečekaně.. Měla jsem být až v úterý/středu.. Takže zítra začínám.. Akorát jsem chtěla s lékařem ještě prodiskutovat, že bych přidala letrozol 1 tabletu ráno a 1 večer. Měla jsem to tak při poslední stimulaci a měla jsem až na padání vlasyů z toho moc dobrý pocit.. i byla stimulka kratší a bylo 6 embryí.. a spotřebovalo se tak méně léků.. Mám lék Meriofert (LH i FSH) a jen 75 jednotek denně.. Trošku osobně bojuji s tím, že mám Letrozol ještě doma 10 tabletek.. Nevím, jaký má lékař záměr, zda lze celou dobu brát jen 75 jednotek nebo tabletky letrozol/clostil přidat později..

Jaký je vlastně efekt Letrozolu / Clostylu na začátku? :-D Může být díky němu víc vajíček? Můžou být horší / lepší kvality?

@vbg Jaký máš ty protokol a léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.1.24 16:16

@Petra Star bohužel mě při prvním ani druhém IVF nenapadlo ty dávky zpochybňovat :zed: a věřila jsem doktorce, která i po tom co mi to dala podruhé a místo 12 nekvalitních vajec (1.ivf-jedno zpomalený embryo), nebylo ani jedno (2.ivf přerušeno ještě před opu se ztrátou pokusu) :zed: a na 3 měsíce jsem z toho měla anovulační cykly. Doktorka stále tvrdila, že protokol je nastavený správně a tlačila co nejdřív do dalšího pokusu.
Teď jsem to konzultovala s jednou koordinátorkou a její názor je taky, že mi těmi velkými dávkami akorát odpálili na několik měsíců vaječníky. Tak za poslední rok co jsme si dali pauzu to teprve vše načítám.
Dokážeš poradit, který je kombinace fsh+lh? nikde to nemůžu najít, tak ať to zkusím teď na těch konzultacích nadhodit :lol: AMH se mi po 2 letech zvedlo na 1,73, takže už to tak kritický není (je mi 31), aby mi museli cpát takový dávky.
Tak jsem zvědavá co navrhnou v Unice a Reprofitu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.1.24 16:31

@Ardilera Pergoveris, Menopur, Meriofert.. Díky tomu, že máš ještě léky na pojišťovnu bych volila Pergoveris… Budeš teda hradit nějaké doplatky, ale to není žádná tragedie..

Já když měla AMH okolo 1, tak jsem měla 300 jednotek.. 450, to je šílenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.1.24 16:32

@Sim7 jojo už jsem o těch sběrných cyklech slyšela, ale hlavně teda spíš v zahraničí a jestli jsi z minulého měla 6 embryí tak je to paráda :palec: tak snad nastřádáte a brzy začnete i vkládat. :hug:

Clostil mi zkusila napsat doktorka na gyndě, ale dala rovnou 1-0-1 a bez kontrol :roll: to jsem zkusila jeden cyklus a pak se domluvila s CAR na IUI, abych to měla víc pod kontrolou. Takže 1.cyklus bez ovitrelu a zůstala cysta 4cm do dalšího cyklu, ale ta s další ms praskla. Druhý paráda 2 folíky s ovitrellem a vše prasklo. No a třetí s ovitrellem ale praskl jen jeden a další 4 byli ještě nachystaný, tak ten jeden větší asi přerostl v tu cystu protože kvůli utroši už nepraskl. :cert: Prostě celkově mám pocit, že na to ti doktoři dost kašlou. Jo já se ptala jestli po tom clostilu a ureaplasmě mám čekat a v repromedě řekli, že můžem klidně další cyklus na ivf :roll: tak už jim moc nevěřím a proto jsme se nakonec rozhodli pro tu změnu.

Příspěvek upraven 06.01.24 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.1.24 16:38

@Sim7 Díky :srdce: jasný tak já i za ten gonal kvůli té obří dávce doplácela ranec :roll: +všemožný příplatky. Tehdy před těma 2 ivf jsem měla taky amh asi 1,17 a hrozně se tím oháněli. Jo těch 300 mi přijde rozumných. Dám pak vědět co navrhli ve všech 3 centrech jak moc se budou názorově lišit :lol:

Nemá někdo zkušenost s Reprofitem a Unicou v Brně? Helios jsme zavrhli a Repromeda nás zklamala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
6.1.24 16:46

@Ardilera Já měla 5-6 embryí vždy, ale po prodloužené kultivaci zbyly vždy 2 :-( Tak doufám, že snad třeba by mohl být stejný výsledek..

Byli jsem na 1 IVF v Heliosu, nejhorší za mne.. Bylo pouze 1 vajíčko a z něj 1 embryo.. v průběhu stimulace jsem začala krvácet a tak.. Doktora jsem viděla jen při první konzultaci a navíc to bylo nejdražší IVF na pojišťovnu.. a i jsem po narkoze měla něco jako náběh na zánět žíly na ruce..

V Unice jsem byla v Pze na konzultaci a moc se mi tam líbilo.. Kvůli ceně jsme zvolili jiné centrum.. Ale za mne myslím i dle toho co jsem načetla Unica moc dobrá klinika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí