Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
8.12.23 18:39

@vbg To bylo rozumne reseni… Minimalka bude mnohem lepsi..

Doporucuji ti brat uz ted neco na vlasy.. letrozolu budes brat dost.. jsem zvedava na vysledky, ze bych se pak inspirovala 😊

Kolik dni budes letrozol brat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 19:15

@Sim7 mám to na 5. dní. Od 3DC-7DC. Mne padají teď vlasy normálně takže už něco používám :) díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.12.23 20:49

@vbg no, v dlouhem dipherline funguje technicky stejne, ale vysledek je jiny. Protoze se da pred uz stimulaci vysoka davka, „vyprazdni“ produkci FSH a LH pro dalsi cyklus. Takze veskere FSH pro rust folikulu musis dodat v injekcich. Ovulace je pik LH, takze toho neni potreba se bat, dipherline to eliminoval. Musi se dat Ovitrelle.
V kratjem se dava kazdy den 0,1mg, takze to opet stimuluje produkci FSH a LH, takze to i podporuje rust folikulu, pusobi jako agonista. Po cca 4 dnech uz telo dalsi FSH a LH neprodukuje (otupi se hupofyza).

Technicky pusobi na hypofyzu, ktera ridi produkci FSH a LH. Po nekolika dnech dochazi ke snizeni citlivosti, otupeni.

Existuje jeste treti pouziti, ktete se pouziva mene casto. Da se pichnout misto ovitrelle, jdy navodi pìk LH a tim ovulaci (v kratkem protokolu s antagonistou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 20:54

@Petra Star
Dobře takže když dostanu MS, tak už ta depotní injekce nebude fungovat? Dr. Říkal že to valí tři měsíce… :think: Jakože začnu tu minimálku a budu ještě na tom diphereline? Nebude to kontraproduktivní teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.12.23 21:09

@vbg nebudes tvorit vlastni FSH a LH (nebo omezene). Jen ty injekce.
Ja se jinak v dlouhych protokolech nevyznam, nevim, k cemu jsou dobre. U nizkeho amh se moc nedavaji. Treba rostou rovnomerneji foliky, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.12.23 21:14

@vbg ja mela tento ptotokol u Apolinare a nabizeli mi ho v Gestu na Smichove (swiss IVF nebo tak nejak, meni nazvy) na smichove. Nebo R. Cabela v Gynem je dobry doktor (byl u Apo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 21:21

@Petra Star
Neee dlouhý je úplně na nic :,( aspoň pro mě teda…jak už jsem popisovala moji situaci výše:
Dlouhý protokol: 3mg diphereline jedna injekce, 300j puregon + 75j menopur. 10 dní stimulace, vaječníky bez reakce. Dneska stopka. Čekám na MS. 3DC - 7DC letrozol, od 7DC menopur, 9DC kontrola.
Jestli to je v pohodě takto na to navázat, když mi bude ještě působit ten diphereline :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
8.12.23 21:39

Nevim. Jestli pusobi, pockala bych. Ikdyz ten letrozol pusobi ve stimulce jinak, nejake FSH by to chtelo a pokud ho telo neprodukuje? :nevim: ja zas nemam patent na rozum.
Podle me je dlouhy taky na nic, ale nastesti jsem ho ani nemela, protoze jsem nenasla zadne vyhody, spis obracene.
Ja jsem po par cyklech pochopila, ze doktorum musim „vnutit“ svuj VS titul, ktery normalne neuvadim, aby to zapsali do karty a aby pochopili, ze asi rozumim trochu chemii a biologii a ze kdyz si neco prectu, tak to i chapu. Pak uz se dalo neco ovlivnit. Jinak predtim se mnou jednali jak s tydytem, co jim nosi rozumy z holcicich webu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
8.12.23 21:50

@Petra Star
Právě vidím že se dost význas, ale chápu že nemůžeš vědět vše. Nicméně i tak děkuju za tvoje odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20852
9.12.23 09:17

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
11.12.23 13:43
@admin píše:
Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro neplodnost, reprodukční genetiku a zachování plodnosti na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

@admin
Ty dotazy jsou zodpovídány pouze doktory z jedné kliniky - Clayo. Samozřejmě mohou pomoci se v IVF orientovat, ale spíš si tkato hledaji zákaznice. Nepovažuji Clayo za špatnou kliniku. Naopak. Dr. Hlinka se opravdu věnuje i výzkumu, tak asi sleduje moderní trendy, což je velmi důležité.
Na druhou stranu např. radit použití " optim ICSI" místo vysvětlení, o co je jedná, ja jasná reklama na kliniku. Pravděpodobne jde o vizualizaci dělicího vřeténka https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC3455237/ U Aplináře se ta metoda přímo takto jmenuje a není drahá.
Je to určitě metoda, ktera může pomoci v úspěšnosti oplodnění. Spousta klinik ji má bohužel předraženou, neboť se jedná o poměrně levný doplněk k mikroskopu - polarizační filtr. Na stánkách tvrdí o Optim ICSI „Unikátní léčebná metoda vyvinutá Dr. Danielem Hlinkou, založena na monitoringu odebraných vajíček“, ale já moc jeho publikací na toto téma nevidím, spíš je hodně publikací na toto téma bez něj. Takže o nějakém vývoji metody nemůže být řeč. Možná vývoj konkrétního uspořádnání bez nákupu licenčního Poloscope /Polscope systému?
Přesto se nechci této kliniky dotknout, jsou mnohem lepší než zcela manipulativní „poradna“ Heliosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vbg
492
13.12.23 18:52

@Petra Star
Prosím tě jaký je tvůj názor na bemfolu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
13.12.23 21:31

@vbg Bebfola je pouze FSH (takovy levnejsi Gonal, ale podle studii stejne dobra) - takze je potreba kombinovat treba s menopurem (FSH:LH ve stejnem pomeru) v dobrem pomeru. Zalezi na tvem hormonalnim profilu.
LH je ten hormon, co pri prudkem narustu navodi ovulaci, ale je potreba ho mit na dobre hladine po celou stimulaci, ovlivnuje kvalitu vajicek. Cisla ti nepovim. Treba pro me to dobre nebylo (amh 0,7, 39let-v dobe stimulky), ale taky mi to jednou dali, nez jsem si nacetla, jak to (ne) ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
14.12.23 12:11

Kde jsi to všechno načetla :-D

Je zajímavé, kolik levnějších alternativ existuje se stejným / podobným účinkem, ale když hradí pojišťovna, tak CAR předepisuje ty nejdražší stimulační léky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
14.12.23 21:44

@Sim7 ja po kazdem neuspechu mnoho noci stravila ctenim studii, abych napravila mozne chyby pro priste. A vzhledem k celkovemu poctu 9 IVF (vcetne minimslek a nativu) jsem toho nacetla fakt dost. Vitaminy, KETy - nacasovani, typy stimulaci, velikost folikulu, leky…
Posledni cyklus jsem diskutovala v CARu uz hodne podrobne ( hodinova konzultace) vcetne mrazeni (mela jsem cystu, takze by to bylo riziko) KETu (blasta byla pomalejsi, vkladala se 4 den). Chyb se udelalo pomerne dost si myslim.
Casto jsem na emiminu zahledla, co delaji jine holky, a hned si to podrobne dostudovala, urcite je tu zasoba podnetnych veci…
Na leky se casto doplaci, takze neni pravda, ze na pojistovnu je jedno, jak je lek drahy. Treba pergoveris ma velky doplatek (jak kde )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí