Nízké AMH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4844
7.1.24 21:34

@Sim7 to byla moje minimalka, od zacatky 75 jednotek. Bez pilulek, ktete mi delaly cysty. Minimalka je na malo vajicek, s tim se musis smirit. Akorat ja to mela s agonistou, takze ten na zacatku vic podpori rust.

@vbg muj doktor ho taky neznal, ale v Gestu (smichov) mi ho nabizeli. Pak se ho naucil i muj doktor. Jmenuje se kratky s agonistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
8.1.24 08:52

@Petra Star Tak to jo.. Tak ja to tento cyklus zkusim.. a pristi si vyzadam letrozol. Osobne si myslim, ze o tech 75 jednotkach nebudu ani vedet.

Mela jsi OPU v narkoze? Ja premyslim, ze bych zkusila bez.. Ale pry to delaji jen do 2 folikulu, coz asi bude pri minimalce.. Pro jistotu i tak si budu zarizovat predoperacni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.24 10:03

dotaz

Ahoj.
Už pár dní vás tady čtu, a je úžasné kolik máte informací.
Mohly byste mi, prosím, poradit, jaká je výhoda minimální stimulace? Proč jste se tak rozhodly?
Mě dali klasický krátký protokol. AMH mám 2,2, 44 let. Jinak jsem ok, jen štítná žláza 2,9 tak na tu jsem dostala léky, že je lepší ji mít do 2,5.
A doktorka mi řekla, že dřív by mi doporučila minimálku, že tak byla naučená u žen nad 40 let, ale vzhledem k mé rezervě by šla do klasiky. Že je tam větší šance na víc vajíček atd.
Myslíte, že je to správné rozhodnutí?
Trošku jsem teď znejistěla, zda jsem si tedy neměla prosadit minimální stimulaci jak jsem původně chtěla.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
4844
8.1.24 15:01

@Sim7 mela jsem bez 5 folikulu 😃.skoro to nebolelo. Bricho bolelo asi hodinku potom. Predtim nativ s jednim a cystou a bolelo. Ale delala to takova divna doktorka, strasne tlacila na ten UTZ, to pichnuti samotne ani neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
9.1.24 09:39

@Petra Star Děkuji moc… jsi mne uklidnila.. Bylo mi řečeno, že dělají bez narkozy jen pokud je 1-2 folikuly.. Já myslím, že po tom všem to vydržím.. Raději si za ty 2-3 tisíce něco koupím.. nehledě o tom, že těch narkoz bylo za poslední 2,5 roku hodně a ještě bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
9.1.24 10:44

@Sim7 Je to trochu klise, ale pri porodu do boli mnohem vic :D. Ale neni to srovnatelne, toto je spis neprijemne a hlavne musis se vydrzet nehybat. Ale kdybych vedela, ze je to takova pohoda, tak jsem se na narkozy vyprdla driv. Byla jsem takto asi 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
9.1.24 11:01
@Anonymní píše:
Ahoj.
Už pár dní vás tady čtu, a je úžasné kolik máte informací.
Mohly byste mi, prosím, poradit, jaká je výhoda minimální stimulace? Proč jste se tak rozhodly?
Mě dali klasický krátký protokol. AMH mám 2,2, 44 let. Jinak jsem ok, jen štítná žláza 2,9 tak na tu jsem dostala léky, že je lepší ji mít do 2,5.
A doktorka mi řekla, že dřív by mi doporučila minimálku, že tak byla naučená u žen nad 40 let, ale vzhledem k mé rezervě by šla do klasiky. Že je tam větší šance na víc vajíček atd.
Myslíte, že je to správné rozhodnutí?
Trošku jsem teď znejistěla, zda jsem si tedy neměla prosadit minimální stimulaci jak jsem původně chtěla.
Děkuji.

To je tezke rozhodovani. Mas pekne amh, ale vek neukecas - uprime bych se smirovala, ze to spis nevyjde, ale chapu potrebu tomu dat sanci. Muzes mit hodne vajicek z klasicke stimulky a taky nemusis (nemusi rust rovnomerne a s ti moc nenadelas), pak je taky otazka kvalita. Jsi samoplatce, takze musis i koukat na cenu, ale zaroven chces stihnout co nejvice cyklu za co nejkratsi dobu.
Drzela bych se techto pravidel:

• Nedavat vysoke davky - max treba 225 IU
  • Dat prednost protokolu s agonistou, protoze antagonista, co se picha ke konci jde trochu proti kvalite vajicek. Takze od 1-2 DC 0.1mg dipherline a k tomu stimulacni injekce. To je vse.
  • Dale nedavat ciste FSH (gonal, bemfola), ale urcite s LH (Pergoveris-drhy, Menopur, meiofert atd.) pripadne 50% bemfola+50 menopur (ti da stejny pomer FSH:LH jako samotny pergoveris).
  • pockat si na vetsi folikul - aby dozralo dost vajicek. Pokud se budete bat predcasne ovulky, je potreba presne v den pichani Ovitrelle otestovat hladinu progesteronu - pokdu je vice nez 0.8-1 ng/ml (pozor na jednotky), tak je nutne odlozit ET, sliznice by embryo pravdepodobne neprijala, progesteron casuje zrani sliznice.
  • pro ET se nemusi brat dalsi progesteron, ale casto se dava, ikdyz ho pri vyssim zisku vajicek telo tvori vice nez dostatek.
  • Vyprdla bych se na geneticke testovani - muze to embryo poskodit.
  • A pak jak jsem uz psala - v pripadne pomalejsich embryi, spravne nacasovat KET (=dat je o den driv)

Minimalka: Ty pilulky ti muzou a nemusi sednout, nekomu (me delaji cysty), takze jsem to 3× zkusila a 3× blby. pro jine jsou dobre. Ale je tu prave vyborna minimalka s agonistou tedy 0.1 mg dipherline +75 IU FSH+LH (treba menopur) od 2DC a to je vse. Pak uz jen Ovitrelle na ovulku.
Dipherline (v te nizke davce, jak pisu. Ve vysoke se pouziva na dlouhy cyklus, ten je ale na prd) na zacatku stimulky zvedne vlastni produkci FSH a LH, takze pomaha rustu folikulu, po par dnech se to vycerpa a tim se brani ovulaci, takze ma dve skvele funkce v jednom.
Ty pilulky snizujou citlivost vajecniku ale i dalsich organu na estrogen, coz taky v prvni dnech vede k rustu folikulu. Maji dost vedlejsich ucinku.
A nezapomen na vitaminy a zelezo + Q10. Q10 bylo potvrzeno ve folikularni tekutine a jsou jiste naznaky, ze pomaha vyboji embryi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 12:18

@Petra Star Moc děkuji. V podstatě jsem byla smířená s tím, že když dojdeme do CARu, tak nám řeknou nejde to, proto proto proto a jsem momentálně spíš překvapená, že by to mohlo jít, ale samozřejmě teoreticky a počítám s tím, že se to vůbec nemusí podařit.
Když pominu stáří, tak jediný problém je vlastně málo spermií u chlapa.
Byl to takový můj sen, ještě jedno dítko, jenže život mi to nastavil vše jinak.
A nechci si jednou vyčítat, že jsem pro to neudělala vše…ikdyž to pro mě taky není uplně komfortní řešení…

Trošku odvahy mi dodala známá, která má 42, AMH měla 0,17, chlap a nakonec se jim to téměř zázrakem podařilo, ikdyž původně vůbec nereagovala na léčbu, s minimální stimulací z ní po půl roce odsáli nakonec dvě folikuly, které se podařilo oplodnit a zládli i ET a teď už má půlku za sebou. Ty před tím praskaly, nebo žádné nebyly…

Mám nastavený Puropen + Meriofert a pak Orgalutran. Myslíš, že je to takto ok?
Spíše nám doporučují KET. ET je zatím teoretické, kdyby náhodou.

Jsem z toho docela zmatená, informací spousta a uplně nevím co jak funguje.

Moc děkuji za info o Q10. Beru listovou, inositol, D, Magnesium, E, C. Tak ji ještě přidám.

• Citovat
  • Upravit
4844
9.1.24 13:07

Co je puropen? google to moc nezna. Kolik toho mas a kolik meriofertu?
Orgalutran je prave ten antagonista, tedy opak agonisty. Funguje jinym mechanizmem nez agonista. Zabranuje predcasne ovulaci tim, ze tlumi produkci LH (nahly vysoky narust LH spousti ovulaci, ale v mensim mnozstvi je potreba pro kvalitu vajicek), jsou nazory i studie, ze trochu kazi vajicka. Tento kratky protokol s antagonistou je standardni a nejpouzivanejsi protokol. Ja povazuju za lepsi prave ten s agonistou, ale pouziva ho mensi mnozstvi doktoru. Oni nekteri jak slysi dipherline, tak si mysli, ze je to dlouhy protokol, uz je to zname mnoho let, asi to k nim jeste nedoputovalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 15:45
@Petra Star píše:
Co je puropen? google to moc nezna. Kolik toho mas a kolik meriofertu?
Orgalutran je prave ten antagonista, tedy opak agonisty. Funguje jinym mechanizmem nez agonista. Zabranuje predcasne ovulaci tim, ze tlumi produkci LH (nahly vysoky narust LH spousti ovulaci, ale v mensim mnozstvi je potreba pro kvalitu vajicek), jsou nazory i studie, ze trochu kazi vajicka. Tento kratky protokol s antagonistou je standardni a nejpouzivanejsi protokol. Ja povazuju za lepsi prave ten s agonistou, ale pouziva ho mensi mnozstvi doktoru. Oni nekteri jak slysi dipherline, tak si mysli, ze je to dlouhy protokol, uz je to zname mnoho let, asi to k nim jeste nedoputovalo :nevim:

Purogen 225jednotek
Není mi tedy po těch injekcích nejlíp, občas mám jakoby takové tlaky ve vaječnících, tak uvidím na kontrole, jak to jde…
Ona právě dr. říkala, že vzhledem k mým hodnotám doporučuje klasiku, protože tak máme šanci, víc folikul, tím pádem větší šance na víc vajíček, větší šance, že některé z nich bude kvalitní atd…slovo „víc“ berme vzhledem k věku s rezervou.
A ano, když se nad tím člověk matematicky zamyslí, tak to má i logiku…

No teď už s tím asi nic moc stejně neudělám, tak budu doufat, když už jsem se do toho pustila…Do cíle je ještě daleká cesta…

• Citovat
  • Upravit
4844
9.1.24 16:25
@Anonymní píše:
Purogen 225jednotek
Není mi tedy po těch injekcích nejlíp, občas mám jakoby takové tlaky ve vaječnících, tak uvidím na kontrole, jak to jde…
Ona právě dr. říkala, že vzhledem k mým hodnotám doporučuje klasiku, protože tak máme šanci, víc folikul, tím pádem větší šance na víc vajíček, větší šance, že některé z nich bude kvalitní atd…slovo „víc“ berme vzhledem k věku s rezervou.
A ano, když se nad tím člověk matematicky zamyslí, tak to má i logiku…No teď už s tím asi nic moc stejně neudělám, tak budu doufat, když už jsem se do toho pustila…Do cíle je ještě daleká cesta…

Puregon je ciste FSH, takze na to, ze ho mas 225 IU uz toho druheho moc mit nebudes. Malo meriofertu - toho mas treba 75 IU? Takze vlastne celkem 300 IU FSH + 75 IU LH, to je podle me jedna zbytecne vysoka davka FSH (ikdyz porad relativne OK) celkove a jedak malo LH. Ale to tezko doktory presvedcis, ze ti to nekdo poradil v diskuzi.
Ja takhle bez hlubsich znalosti tveho pripadu strilim od boku. Proste obecne se ma radeji davat vice LH a mensi davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 16:40
@Petra Star píše:
Puregon je ciste FSH, takze na to, ze ho mas 225 IU uz toho druheho moc mit nebudes. Malo meriofertu - toho mas treba 75 IU? Takze vlastne celkem 300 IU FSH + 75 IU LH, to je podle me jedna zbytecne vysoka davka FSH (ikdyz porad relativne OK) celkove a jedak malo LH. Ale to tezko doktory presvedcis, ze ti to nekdo poradil v diskuzi.
Ja takhle bez hlubsich znalosti tveho pripadu strilim od boku. Proste obecne se ma radeji davat vice LH a mensi davky.

Teď asi uplně nerozumím. Meriofertu 150jednotek. kde jsi došla na těch 300 jednotek?
Ten třetí lék je na vyvolání ovu až budou folikuly dostatečné?
No tak jasně, asi nepřesvědčíš, jen se můžeš ptát, proč, jak…
Sama jsem zvědavá na výsledek…

• Citovat
  • Upravit
4844
9.1.24 21:24
@Anonymní píše:
Teď asi uplně nerozumím. Meriofertu 150jednotek. kde jsi došla na těch 300 jednotek?
Ten třetí lék je na vyvolání ovu až budou folikuly dostatečné?
No tak jasně, asi nepřesvědčíš, jen se můžeš ptát, proč, jak…
Sama jsem zvědavá na výsledek…

Aha, typovala jsem 75 meriofertu, takze 150. Tim padem :
Merifert 150 FSH + 150 LH a puregon 225 FSH. to je celkem 375 FSH a 150 LH. 375 FSH je uz podle me dost. Oni se vzdycky snazi o co nejvic vaiicek, ale kvalita je taky dulezita. Ale aspon mas trochu vic LH, nez jsem cekala. To je dobre.
Orgalutran je ten ANTAGONISTA brani ovulaci. Na vyvolani ovulace pichnes jeste Ovitrelle, az ti ho daji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.24 09:24
@Petra Star píše:
Aha, typovala jsem 75 meriofertu, takze 150. Tim padem :
Merifert 150 FSH + 150 LH a puregon 225 FSH. to je celkem 375 FSH a 150 LH. 375 FSH je uz podle me dost. Oni se vzdycky snazi o co nejvic vaiicek, ale kvalita je taky dulezita. Ale aspon mas trochu vic LH, nez jsem cekala. To je dobre.
Orgalutran je ten ANTAGONISTA brani ovulaci. Na vyvolani ovulace pichnes jeste Ovitrelle, az ti ho daji.

Děkuji za vysvětlení. Tak nakonec je tam 8 folikul.
Myslíš, že je to ok reakce?

• Citovat
  • Upravit
1014
11.1.24 10:01

Ahoj holky, jedu z CAR.. jsem 6. DC. Folikuly pan doktor videl, ale pry zatim nereaguji, ze jsou male. Za mne vim, ze jeste brzy. Dalsi ultrazvuk 11. DC.. snad uz tam neco uvidi.. Mozna bude pomalejsi a delsi stimulace lepsi cesta😊

Kdo s nizkym AMH jeste stimuluje?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital