Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Protoze tady se vi vsechno, jdu se poradit. Jako sportovkyne mam obecne nizsi tlak i tep. Tlak mivam kolem 110/60, tep vetsinou 60, ve spanku kolisa mezi 43-53 dle toho, jaky byl ten den trenink. Ted odpoledne se mi ale udelalo najednou docela slabo, padla na me nevysvetlitelna unava, citim slabost v koncetinach, podivala jsem se do historie mereni tepu na hodinkach a je docela nizky oproti normalu, pokud se pohybuju, tak je kolem 75,max 80 (bezne byva tak 90-110), ale jakmile si sednu okamzite pada ke 45, coz se mi normalne nestava. Overovala jsem hodnoty i na tlakomeru a hodinky meri zcela shodne, tlak mam normalni, tedy okolo tech 110/60. Dokaze nekdo poradit co s tim?
Zajít si k doktorovi. Mohla by to být arytmie (blokáda). Pokud ti nízký tep nedělá dobře, tak vyšetřit.
Jestli hodně trenujes, může být 45 normální, na dálku ti to ale nikdo neřekne. Stavila bych se u obvodní doktorky, aby ti udělala nějaká základní vyšetření.
@Ernais Občas mivam tyhle stavy v souvislosti s pocasim, když se mění tlak/jde fronta. To jsem pak jak prastena palicu, když se to potká ještě s obdobím PMS, tak je to ještě vyzivnejsi. Na můj tlak to teda vliv moc nemá, taky ho mám nízký (tudle mi na kardiu naměřil doktor v 11 hodin dopoledne tep 55, tlak 100/60
a cítila jsem se naprosto normálně).
A ještě mě napadá „hladak“, to jsem taky na zdechnuti.
@Svistice Aha, no na to mam podezreni uz nejakou chvili, ze mi nedela dobre pokles cukru, ale nemam jak si svou hypotezu overit a k doktorovi se mi letet nechtelo
Jedine co vim, tak ze mi pri OGTT vysly cervene hodnoty, protoze jsem hodnoty po vypiti roztoku mela nizsi, nez ty nalacno, tak mi doktorka kladla na srdce, at si v tom tehotenstvi fakt hlidam pravidelny jidlo. Jak to mam mimo tehotenstvi tezko rict.