Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, dnes jsem byla byla na 1.screringu a prosím o zkušenosti a uklidnění. Ultrazvuk v pořádku, výsledky z krve screring negativní. Trapí mě snížené ppa 0,49 mom. Volali a rovnou mě objednali na trojitý test v 16tt a ultrazvuk ve 20tt. Nicméně jsem si vyhledávala co vše to může znamenat(potrat, vady atd).Momentálně jsem podle ultrazvuku13+3.Mimčo se vyvíjí dobře je dokonce větší než podle poslední menzes. Mám 2 zdravé děti a u nich bylo vše oki. Přiznavám, že mě to trošku děsí. Věk 33 a u porodu 34let, mám nadváhu. Máte někdo prosím zkušenost? Snažím se být v klidu už kvůli dětem, ale psychika dělá svoje. Předem moc děkuji za odpověď. Krasné svátky ![]()
S tim primo ne, ja mela rovnou pozitivni cely screening a vse je ok, tak snad te to muze uklidnit o to vic…moje rada, pokud si to muzes dovolit, vykasli se na triply a zaplat si nektery NIPT test, jsou presnejsi nez ty screeningove…nevim, ze ty triply jeste delaji, notoricky vychazeji nepresne (resp. jsou mene presne nez ten, cos zrovna podstoupila, tak nechapu, k cemu je to dobre) a se zvysujicim se vekem jeste vic, i klasicky screening tim byva ovlivnen. Drzim palce ![]()
@Luci028 píše:
Ahojky, dnes jsem byla byla na 1.screringu a prosím o zkušenosti a uklidnění. Ultrazvuk v pořádku, výsledky z krve screring negativní. Trapí mě snížené ppa 0,49 mom. Volali a rovnou mě objednali na trojitý test v 16tt a ultrazvuk ve 20tt. Nicméně jsem si vyhledávala co vše to může znamenat(potrat, vady atd).Momentálně jsem podle ultrazvuku13+3.Mimčo se vyvíjí dobře je dokonce větší než podle poslední menzes. Mám 2 zdravé děti a u nich bylo vše oki. Přiznavám, že mě to trošku děsí. Věk 33 a u porodu 34let, mám nadváhu. Máte někdo prosím zkušenost? Snažím se být v klidu už kvůli dětem, ale psychika dělá svoje. Předem moc děkuji za odpověď. Krasné svátky
Jake ti vysla rizika trisomii?
@Luci028 píše:
Ahojky, dnes jsem byla byla na 1.screringu a prosím o zkušenosti a uklidnění. Ultrazvuk v pořádku, výsledky z krve screring negativní. Trapí mě snížené ppa 0,49 mom. Volali a rovnou mě objednali na trojitý test v 16tt a ultrazvuk ve 20tt. Nicméně jsem si vyhledávala co vše to může znamenat(potrat, vady atd).Momentálně jsem podle ultrazvuku13+3.Mimčo se vyvíjí dobře je dokonce větší než podle poslední menzes. Mám 2 zdravé děti a u nich bylo vše oki. Přiznavám, že mě to trošku děsí. Věk 33 a u porodu 34let, mám nadváhu. Máte někdo prosím zkušenost? Snažím se být v klidu už kvůli dětem, ale psychika dělá svoje. Předem moc děkuji za odpověď. Krasné svátky
Záleží, jak vyšly ostatní hodnoty a rizika. Já měla snížené tyto hodnoty pokaždé (nejnižší 0,34mom) a vše bylo nakonec v pořádku
Jediné co, tak nás pokaždé trochu víc hlídali, takže jsem měla víc ultrazvukových vyšetření, což se svým způsobem dá brát jako bonus ![]()
@zizuzazu Děkuji za odpověď
.Vse ostatní mám v pořádku
.A jak probíhalo těhu? Vše v pořádku?
@Luci028 píše:
@beruska9 Děkuji určí na tý tety juknu
Zase, pokud jsi mela screening ve finale negativni, tak to mozna je i zbytecne…nevim kolik si za ne rikaji ted, byvalo to kolem 10tis. Jsou pomerne presne, i kdyz porad jen screeningove, male procento selhani je u nich taky…ale nemusis na ne cekat jak na triply, muzou je udelat hned (tedy, asi po svatcich),kdyby te to nervovalo hodne. Akorat teda vysledek stejne trva cca tyden.
V kazdem pripade myslim, ze je dobre o takove moznosti aspon vedet, ja jsem za ni byla hodne vdecna, pozitivni screening me vydesil hodne, ale na plodovku se mi uplne nechtelo.
Kvůli nízkému PAPP jsem měla pozitivní screening na DS, šla jsem na NIPT a výsledek naprosto v pořádku, DS prakticky vyloučen. Na triple testy jsem šla taky, oni ty výsledky nevyhodnocují samostatně, ale vyhodnocují se společně s výsledky screeningu jako integrovaný test, ten mi vyšel taky naprosto skvěle a riziko snížil několikanásobně. Malé zatím roste pěkně a velikostně odpovídá. Kvůli jediné špatné hodnotě bych nešla na plodovku ani náhodou.
@stín katedrál Naprosto souhlasím já určitě na plodovou jít nechci ani jsem nic takového nepsala
.Dokonce mi ani nerikali, že bych tam jít mela.Ja mám všechny ostatní hodnoty v pořádku a ultrazvuk úplně na jedničku. Prcek roste hezky dokonce je větší
.Jen mě zajimali zkušenosti maminek které to zažili pro uklidněni
.Já to zažívám poprvé i když mám 2děti doma.
@beruska9 To se nedivím, moje mamka měla sestru ve 37 a už ji gynekog posilal. Řekla mi, že ani omylem.Jsem rada, že ti vše dobře dopadlo a děkuji za povzbuzení ![]()