Nižší PPA v těhotenství

73
23.12.21 23:44

Nizsi ppa v těhotenství

Ahojky, dnes jsem byla byla na 1.screringu a prosím o zkušenosti a uklidnění. Ultrazvuk v pořádku, výsledky z krve screring negativní. Trapí mě snížené ppa 0,49 mom. Volali a rovnou mě objednali na trojitý test v 16tt a ultrazvuk ve 20tt. Nicméně jsem si vyhledávala co vše to může znamenat(potrat, vady atd).Momentálně jsem podle ultrazvuku13+3.Mimčo se vyvíjí dobře je dokonce větší než podle poslední menzes. Mám 2 zdravé děti a u nich bylo vše oki. Přiznavám, že mě to trošku děsí. Věk 33 a u porodu 34let, mám nadváhu. Máte někdo prosím zkušenost? Snažím se být v klidu už kvůli dětem, ale psychika dělá svoje. Předem moc děkuji za odpověď. Krasné svátky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
24.12.21 08:46

S tim primo ne, ja mela rovnou pozitivni cely screening a vse je ok, tak snad te to muze uklidnit o to vic…moje rada, pokud si to muzes dovolit, vykasli se na triply a zaplat si nektery NIPT test, jsou presnejsi nez ty screeningove…nevim, ze ty triply jeste delaji, notoricky vychazeji nepresne (resp. jsou mene presne nez ten, cos zrovna podstoupila, tak nechapu, k cemu je to dobre) a se zvysujicim se vekem jeste vic, i klasicky screening tim byva ovlivnen. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.21 09:04
@Luci028 píše:
Ahojky, dnes jsem byla byla na 1.screringu a prosím o zkušenosti a uklidnění. Ultrazvuk v pořádku, výsledky z krve screring negativní. Trapí mě snížené ppa 0,49 mom. Volali a rovnou mě objednali na trojitý test v 16tt a ultrazvuk ve 20tt. Nicméně jsem si vyhledávala co vše to může znamenat(potrat, vady atd).Momentálně jsem podle ultrazvuku13+3.Mimčo se vyvíjí dobře je dokonce větší než podle poslední menzes. Mám 2 zdravé děti a u nich bylo vše oki. Přiznavám, že mě to trošku děsí. Věk 33 a u porodu 34let, mám nadváhu. Máte někdo prosím zkušenost? Snažím se být v klidu už kvůli dětem, ale psychika dělá svoje. Předem moc děkuji za odpověď. Krasné svátky :)

Jake ti vysla rizika trisomii?

• Citovat
  • Upravit
2
24.12.21 09:30
@Luci028 píše:
Ahojky, dnes jsem byla byla na 1.screringu a prosím o zkušenosti a uklidnění. Ultrazvuk v pořádku, výsledky z krve screring negativní. Trapí mě snížené ppa 0,49 mom. Volali a rovnou mě objednali na trojitý test v 16tt a ultrazvuk ve 20tt. Nicméně jsem si vyhledávala co vše to může znamenat(potrat, vady atd).Momentálně jsem podle ultrazvuku13+3.Mimčo se vyvíjí dobře je dokonce větší než podle poslední menzes. Mám 2 zdravé děti a u nich bylo vše oki. Přiznavám, že mě to trošku děsí. Věk 33 a u porodu 34let, mám nadváhu. Máte někdo prosím zkušenost? Snažím se být v klidu už kvůli dětem, ale psychika dělá svoje. Předem moc děkuji za odpověď. Krasné svátky :)

Záleží, jak vyšly ostatní hodnoty a rizika. Já měla snížené tyto hodnoty pokaždé (nejnižší 0,34mom) a vše bylo nakonec v pořádku :hug: Jediné co, tak nás pokaždé trochu víc hlídali, takže jsem měla víc ultrazvukových vyšetření, což se svým způsobem dá brát jako bonus :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.12.21 11:25

@beruska9 Děkuji určí na tý tety juknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.12.21 11:28

@zizuzazu Děkuji za odpověď :).Vse ostatní mám v pořádku :).A jak probíhalo těhu? Vše v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
24.12.21 12:45
@Luci028 píše:
@beruska9 Děkuji určí na tý tety juknu :)

Zase, pokud jsi mela screening ve finale negativni, tak to mozna je i zbytecne…nevim kolik si za ne rikaji ted, byvalo to kolem 10tis. Jsou pomerne presne, i kdyz porad jen screeningove, male procento selhani je u nich taky…ale nemusis na ne cekat jak na triply, muzou je udelat hned (tedy, asi po svatcich),kdyby te to nervovalo hodne. Akorat teda vysledek stejne trva cca tyden.

V kazdem pripade myslim, ze je dobre o takove moznosti aspon vedet, ja jsem za ni byla hodne vdecna, pozitivni screening me vydesil hodne, ale na plodovku se mi uplne nechtelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4653
24.12.21 13:11

Kvůli nízkému PAPP jsem měla pozitivní screening na DS, šla jsem na NIPT a výsledek naprosto v pořádku, DS prakticky vyloučen. Na triple testy jsem šla taky, oni ty výsledky nevyhodnocují samostatně, ale vyhodnocují se společně s výsledky screeningu jako integrovaný test, ten mi vyšel taky naprosto skvěle a riziko snížil několikanásobně. Malé zatím roste pěkně a velikostně odpovídá. Kvůli jediné špatné hodnotě bych nešla na plodovku ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.12.21 21:40

@stín katedrál Naprosto souhlasím já určitě na plodovou jít nechci ani jsem nic takového nepsala :).Dokonce mi ani nerikali, že bych tam jít mela.Ja mám všechny ostatní hodnoty v pořádku a ultrazvuk úplně na jedničku. Prcek roste hezky dokonce je větší :).Jen mě zajimali zkušenosti maminek které to zažili pro uklidněni :).Já to zažívám poprvé i když mám 2děti doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.12.21 21:44

@beruska9 To se nedivím, moje mamka měla sestru ve 37 a už ji gynekog posilal. Řekla mi, že ani omylem.Jsem rada, že ti vše dobře dopadlo a děkuji za povzbuzení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí