Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@amalka7 možná, že jí rostou zoubky proto spí tak špatně. My máme teď se zoubkama chvilku klid. Cvrčkové mají už oba dolní venku. Vypadají tak hezky, když se smějou a koukají na mě 2 bílé zoubky
.
Chudák taťka. Asi nebyl moc nadšený, že musí spát v obýváku
. Přesně jak říkáš, chystáš se do postele, oči sotva držíš otevřené a co se nestane? Prcek je vzhůru. To je opravdu na palici
. Doufám, že máme tohle období už za sebou.
@Katy75 @Henonika ahoj holky, tak jak spinkáte? U nás dnes zase byla jedna z lepších nocí, sice hodinku usínala, ale potom spala do 1. a do 6. a potom ještě do 8.30, až na to, že v naší posteli, nikde jinde mi nechtěla usnout
Teď dopo byla celé protivka a nakonec teď usnula únavou, to je hrozný jak ona se tomu spánku brání ![]()
@amalka7 ahoj, u nás to bylo o něco horší
. Do půl 1 se oba cvrčkové často budili. Pak konečně usnuli pořádně a spali do 5 a do 6. Vypili si lahev mlíčka a spinkali do půl 8. Protivný jsou dnes oba dva
a to teď spali 2 hodiny. Najíme se a půjdeme na chvilku ven. Snad se jim zlepší nálada.
@Katy75 Tak dnes to zase v noci bude určitě lepší
Ta naše teď spala přesně půl hodiny a už zase řádí. Takže vyluxuju a jdeme taky ven ![]()
@amalka7 v to taky ve skrytu duše doufám
. Tak jsme nakonec ven nešli. Přišel brácha na kafe a pak začalo strašně sněžit
. Krusné to odpoledne, když nejsou cvrčkové ve své kůži ![]()
@Katy75 to znám, jak se nejde ven, tak je ten den s prckem docela dlouhý a ty to ještě máš dvakrát ![]()
@amalka7 přesně tak
, ale zvládli jsme to. Kde jenom brát nápady, jak cvrčky zabavit, když už je nic nebaví
. No dneska, a řeknu to po pravdě, jsem ráda, že už jeden spí a druhý je před usnutím. Nějak mě utahali
.
Ahoj holky, tak jak se u Vás spinká? U nás zase nic moc, sice přes den to bylo dobrý, usnula 2× sama doma, ale večer dvě hodiny usínala a pokaždé když začala zabírat, tak řev, nakonec usnula u flašky ![]()
Ahoj holky
, u nás je to zase v pohodě. Cvrčkové se vzbudí o půlnoci na čaj a jeden spí pak až do 7 a druhý je budí ještě kolem 3 na mlíčko a spí dál. Přes den se spaním docela stávkují
, ale to mi moc nevadí. Hlavní je, že spí v noci. Teď mi tu řádí v chodítkách
. Nevím, jak to dělají, ale vždy tak šikovně zaparkují, že se pak nemůžou hnout a vztekají se
.
@Katy75 a umí si sami sednout? Umí chodit? Nerada na tohle téma mluvím, protože každej druhej je pak akorát naštvanej ale chodítko je snad ten nejhorší krám, kterej člověk může dítěti pořídit. Dítě které samo nesedí a nechodí v něm vůbec nemá být, nesedícímu dítěti se v chodítku akorát bortí páteř, nechodící zase může mít později problémy s normálním chozením. Ano, naši rodiče a prarodiče nás do něj taky cpali ale taky se podívej, kolik z nás má problémy se zády nebo s klouby. Pochopila bych ještě takové to „chodítko“, které dítě jen tlačí před sebou a opírá se o něj ale tohle je opravdu krám, který by se měl přestat vyrábět
Snad moji odpověď vezmeš s rozumem a nebudeš naštvaná, opravdu to pro děti není vhodné…
@Verca1989 máš první dítě? To by dětem musela bortit páteř, i když je učíš chodit. Každý dítě se vyvíjí jinak a nemůžeš se držet stanovených tabulek, kdy má sedět, lézt nebo začít chodit. A navíc, řekni mi, proč by mělo dítě chodit v chodítku, když už umí chodit? Trošku nesmysl, nemyslíš? Neboj, naštvaná nejsem. Každý má svůj názor.
@Katy75 to není jen můj názor, to je názor každého rozumného pediatra. A jak učit dítě chodit? Podle mě se dítě učí chodit samo, ne? Jo, že některé matky tahají nechodící děcko za ruce jak opici a myslí si, že mu tím pomáhají, to je jedna věc. Dítě má začít chodit samo, až je na to připravené, až se samo začne zvedat na nožičky, přidržovat se nábytku, nemá se tahat za ruce, tím pádem chodí až je připravené, až je tělo připravené a nemá se mu co bortit. To samé sezení, posazovat dítě, které to ještě samo neumí je kravina, opět se ničí páteř ale když už si natolik posílí svaly a kosti, že si sedne samo, už je to samozřejmě v pořádku. Zkrátka dítě se má nechat, aby se vše (obracení, lezení, sezení, chození,..) naučilo samo.
A poslední větou jsi jen potvrdila, jaká kravina to chodítko je. Samozřejmě dávat do něj chodící dítě je nesmysl, takže vlastně je k ničemu. Chodícímu dítěti bude překážet ale dítěti, které je v něm nacpané, aniž by sedělo nebo samo umělo aspoň stát, je zdraví škodlivé. Mě do chodítka jako malou cpali, chodit jsem neuměla, díky chodítku jsem se naučila chodit akorát po špičkách a lítali se mnou po rehabilitacích kvůli zkráceným achilovkám a teď, v 23 letech bych ti mohla vyprávět, jak mám nohy v háji.
Hádat se nebudu, je mi jasné, že pokud si někdo stojí za svým, tak názor nejspíš nezmění, ale zkusila bych se na téma chodítko zeptat pediatra, pokud má rozum, tak ti řekne, že je to věc, která by pro jistotu vůbec neměla být doma…
A ano, mám první dítě ale nevím jak to s tím souvisí, mám na tohle stejný názor teď a budu ho mít, i kdybych měla dětí 5.
@Verca1989 prostě je poznat podle toho co píšeš, že je to tvoje první děcko. Nepotřebuji se nikoho na nic ptát. Dvojčata nejsou moje první děti. Každé dítě potřebuje ukázat a pomoct. Jak chceš, aby se dítě něco naučilo, když ho necháš na pospas? Až se přestaneš držet toho, co řekne tenhle doktor a tenhle doktor a začneš se věnovat dítěti, tak můžeme v diskuzi na toto téma pokračovat. Do té doby to nemá smysl.