Režim a zábava - den miminka

Anonymní
18.11.12 11:02

Režim a zábava-den miminka

Hezký den, maminky,

mám 7 týdenní miminko, který nevydrží samo a jen pláče, takže chováme, dokud neusne…
Zajímalo by mě, jaký máte den s tak podobně starým miminkem. Co děláte a jak se zabavíte? Jak často spí a co dělá, pokud zrovna nespí…
Jak poznáte, že už chce spát a je čas ho uspat-nebo neuspáváte? A kde přes den spinká?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
18.11.12 11:08

Mě mimčo jedlo spalo a přebalovalo se:) ted je mu dva pul měsíce a už přez den tolika mespinká. tedy mezi každým jídlem ano, ale už jen hodinku. A hraje si většinou sám pod hrazdičkou :mrgreen: jinak spí v kočáře venku to vydrží dlouho :) a doma v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
18.11.12 11:23

Když mu bylo těch 7 týdnů, tak já měla zkouškové. Takže ráno jsme vstali, najedl se, přebalil, chvíli (cca5min) jsem ho měla na klíně a šel zase spinkat. Pak když se vzbudil, přebalit, najíst…a takhle celej den :mrgreen: A odpoledne jsem ho dávala spát do kočáru na dvůr a tam spal i 6hodin v kuse :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
18.11.12 11:29

Tak já zkušenosti nemám, ale taky mě to zajímá. Mám 14dni do termínu a taky už pomalu přemýšlím co a jak s prckem bude:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
18.11.12 11:34

Ja mam malou nespavou, teda spi jedine v kocarku, takze dvakrat denne ven.. a pak jen povidat a povidat.. chovat se moc nechce.. a ani ji to neuspi.. ale zase vecer spi tak od deseti do sesti, tak jsem rada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
18.11.12 11:45

Nase Eliz ma necelych 6 tydnu. Do minuleho tydne jsem ji pres den mela bud na kojicim polstari nebo ve vajicku. Nicmene byla hodne uplakana a mela prdiky, i kdyz jsme davali Baby Calm. Pak jsme koupili lehatko od Fisher Price a je to velka uleva. Prdiky vyklepeme vibraci, obcas dame dudlik, ale celkove je to dobre na zabaveni. Zatim na hrazdicku jen kouka, obcas machne ruckou, ale myslim si, ze to i do budoucna bude skvela vec diky niz budu moct fungovat i jako manzelka ci budu moct neco uklidit ci uvarit :-).

Obas davame Eliz na brisko, ale nelibi se ji to. Takze si ji davame s manzelem na sebe a to drzi hlavicku dlouho :-).

Ale od vas zkusenejsich by me zajimal nejaky recept na klidnejsi spanek. V noci je to v pohode, usina tak na tri hodiny sama bez dudliku. Pres den je to horsi - usne v lehatku, kdyz jsem pobliz, ale max na hodinu. Ale nez usne, trva to, i pres evidentni ospalost, treba hodinu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
18.11.12 11:46

Mě se malá budí přes den cca po třech hodinách na kojení a hned spát. ale od minulého týdne vyžaduje hodinku povídání a mazlení. a ráda kouká z prebalovaciho pultu na okno s věcmi. to ji tam nechám další hodinku. v úterý máme sedm týdnu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
18.11.12 11:47

V tomhle veku to na nejakou velkou zabavu jeste neni.
Dopoledne jsem chodila s kocarem ven, vetsinou mi mala vytuhla. Doma jsem si ji nosila v kresilku po byte a delala jsem co jsem potrebovala. Kdyz se ji chtelo spat, tak usnula.

Ohledne rezimu - snazila jsem se krmit pravidelne, vecer koupat a uspavat taky priblizne ve stejny cas.
Ale na poradny rezim se nam podarilo najet az po zavedeni prikrmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
18.11.12 12:20

V tomhle věku malá žádný režim moc neměla…u nás to jelo podle ní, takže samý chování hlavně, zpívání písniček. Povídání a ukazování hraček, když byla v dobré náladě. Usínala mi hlavně na ruce, pak jsme jí přendala do koše. V kočáru se jí moc nelíbilo. Pravidelnost ve spánku přes den se začala objevovat až ve třetím měsíci. Ale od začátku jsme dodržovali večerní rituál s koupáním, mazáním olejíčkem, kojením a spinkat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
18.11.12 12:23

@maritimka nevím, zda to zabere u tvého dítěte, ale u obou se mi osvěčilo - dobře vyvětraná místnost, nejlépe tam mít stále otevřenou ventilačku, dítě pevně zavinout (zavinuju do velké látkové plíny 100×100cm a přehnu do trojúhelníku, cíp má u nožiček) a dám do fleesový deky a položím do postýlky, přidržím dudlíka a spí. A spí hodně jak přes den, tak v noci. Pokud se jí vrtěním podaří vyndat ruce, tak se vzbudí, takže opravdu pevně zavinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
18.11.12 13:55

@maritimka nám na spaní přes den pomáhá plínka kolem hlavy a aby byla mírně přes obličej. Dcerka se do ní jakoby zavrtá a spí během chvilky. Podle mojí mamky jsme to já i brácha taky měli rádi. Párkrát za den usne na cca hoďku a pak má jeden dlouhý spánek kolem poledne a to i třeba 4 hodiny. A na prdíky se nám osvědčil infacol. V noci ho nedáváme, ale přes den jo a fakt se malá hodně zklidnila.

Co se týče zábavy u 7mi týdenního miminka, tak spánek, přebalit, nakojit, chvilku povídat, pochovat a pochodit po bytě, pak do lehátka s hrazdičkou nebo do postýlky pod kolotoč a zase spánek… :)
A že chce spát, poznám hlavně podle bědování i když je najezená, přebalená i pochovaná, někdy i podle podrážděného až hysterického breku. To nechce ani prso, ale jakmile ji dám tu plínku kolem hlavičky, tak vidím, jak klíží oči. Když je hodně přetažená, tak to chce třeba i uhoupat v lehátku, protože nemůže zabrat. Někdy usne sama a nepotřebuje vůbec nic… Záleží jestli je doma hluk nebo klid atd. Tak ať vám to spolu jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
18.11.12 18:14

@Veruš1 taky zavinuju, ale jen na noc. Jakmile zavinu ne tak pevne, je hned vzhuru a nebo ani neusne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
18.11.12 20:21

My to máme podobně. V noci spí krásně. Umyjeme se, nakojíme, dáme do postýlky a usíná. Někdy to sice trvá hodinu, dudlík dáváme po minutě :lol:,ale sama leží v postýlce a vydrží a pak zabere. Ale přes den ani ránu. To ji musím neustále chovat a uspávat. Sama nevydrží ani 2 minuty ležet. Už nevím, jak ji zabavit…Jo, a pořád řve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.11.12 21:45

Ahoj, dobré téma. U nás je to taky občas děs, závidím všem které opravdu jen nakojí, přebalí a spí. U nás teda nehrozí :nevim:
Když nakojím, tak většinou s pláčem, protože malou trápí bříško, dáváme Bio Gaia, vypadá že zabírá, pak musím tak půl hodiny uklidňovat než jí to přejde, no a pokud chci aby spala, tak musím chovat a chodit nebo dám do koše na kolečkách a furt vozit. Ale většinou je to i hodina než chrní. Když dám dudlík je to lepší, ale jak vypadne je vzhůru. Je jí taky 7 týdnů, naštěstí to vypadá, že jí začíná zajímat kolotoč nad postýlkou, tak to tam bez plínky pod ním tak 5-10 min. vydrží. Teď plánuju koupit lehátko Fisher Price, tak uvidím. Jo a taky v šátku usíná, to většinou chrní do 10 min. Ale zatím to neumím moc dobře vázat, takže tam byla jen 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.11.12 21:56

Nas maly v 7 tydnech nemel zadny rezim a nema ho ani ted ve 12t :) nekdy prospi cleou pauzu mezi pitim, nekdy ani nezavre oci. od narozeni ale je „nosici se“ dite, lezet sam v kosiku zacal zvladat az ted nedavno. na hraci dece nebo v houpacce vydrzi tak max 20 min.
jak to delate, ze vam tam dite vydrzi dyl? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky