Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím o rady a zkušenosti. 🙏
Mám holčičku teď bio 8 měsíců a korigo 7 měsíců, začátek jsme neměly úplně lehký.😊
Předčasný porod, ABKM a chodíme na fyzioterapii s predilekcí hlavičky. 🥵
Byla hodně plačtivé miminko a to se teď zlepšilo, pres den je skvělá. Už leze, sama si sednu a hodně se směje. 😊
Ale když ji večer uspím, tak začíná horor.
Každých 20 minut se probudí a hledá prso, já ji ho dám a tak minutu saje a zase spinká.
Takhle se to opakuje celou noc a okolo 7 vstává úplně 🥵 Jsem z toho hrozně vyčerpaná. Vlastně celou noc nespím.
Přes den má takové kratší spánky (cca. 30minut) a jeden dlouhý po obědě v kočárku (tak 2 hodinky).
Prosím jestli ma někdo zkušenosti? Nebo nějaký nápad co by mohlo pomoci?
Děkuju🙏
Dudlik nechce? Jinak asi si k ní lehnout a kojit v leze, u toho se dá i spát.
Taky se mi dcera porsd budila… nakonec jsme ji vzali k sobě do postele, buduí se mnohem méně a kojeni vetsinou zaspím 😅
@JancaS84 Dudlík nechce:/ spíme spolu v posteli, ale já u toho právě spát nemůžu. Mám velká prsa a cítím jak hledá bradavku a křičí. Takže musím najít bradavku já a strčit ji do pusinky.
@martina.se Dudlík nechce, zkusila jsem snad 10 různých druhů. Hned ho jazykem vystrčí nebo začne kašlat jako na zvracení.
U nás stejné. Má teda dudlík a spí s námi v posteli, ale stejně vstává častěji než jednou za hodinu. U kojení také nemůžu spát. U nás je to takto tak tři měsíce a je to horší a horší. Taky si už nevím rady ![]()
@Juliia21 píše:
@martina.se Dudlík nechce, zkusila jsem snad 10 různých druhů. Hned ho jazykem vystrčí nebo začne kašlat jako na zvracení.
Tak vydržet.. ten spánek se rychle mění..
U mě to samé malému bude za týden 5 měsíců a od malička to bylo kojení každý dvě hodinky. Poslední měsíc se to zhoršilo a budí se kazdou hodinu ![]()
@Juliia21 u nás je to dost podobné, jen tedy synovi je 9 měsíců. Od začátku nespí moc dobře, ale posledních pár měsíců je to peklíčko. Když se v noci vzbudí JEN 1× každou! hodinu, je to úspěch
Mléko (UM) mu dávám tedy 2× za noc, jinak dám napít čaj, dostane dudlíka. Někdy zabere na tu hodinu, jindy už zase poplakává po 10 minutách. Predilekci hlavičky měl taky, nosí helmičku, z toho taky asi pramení, že má lehčí spaní, nevím. Každopádně sebou v noci i dost mele, přetáčí se, podle mě i z toho se stále budí.
Taky jsem unavená, je to na palici ![]()
To je všude stejný, kojené děti to prostě dělají často.
Já tu naší položím, ona zavře oči, ale u toho se začne prohybat a zaklanet jako by chtěla na břicho a ještě máchá kolem sebe rukama a kňourá. Ten spánek se začal horšit tak od toho 5.mesice a je to čím dál tím horší.
Starší to dělala taky, trvalo to do odstavení
![]()
Mame to hodne podobne. Syn ted 9 mesicu, n nezbyva nez vydrzet. Mam dve starsi deti a ten spanek byl hodne podobny, nekdy lip, nekdy hur. Rikam si, neni to naporad. Od dvou a pul spi celou noc tak uz jen necele dva roky. ![]()
Pres den spi jedine v kocare, jinak v posteli max. 10 minut. V tom kocare 2× denne 2 h.
A vecer usina se starsima kolem pul devate. Usne tak do pul hodiny. Odchazim, za pul hodiny se vracim a tak nekdy porad dokola. Nekdy spi i hodinu, coz je zazrak. Rano vstavame se svetlem, takze uz to vidim v lete na patou ranni. ![]()
Pres den si nelehnu, mam tady starsi a skolaka, ktereho musim vyzvedavat. Takze me drzi nad vodou kafe a snazim se to i tak uzivat, protoze je to me posledni mimco a tak rychle to utika
Ted jsem se dojimala v noci, kdyz mel rymu a ja ho nosila, jak uz je velky a kde je moje miminecko, az me to uplne rozbrecelo. A uzivala sem si to, i kdyz uz jsem byla hotova. ![]()
U nás je to jako u Vas. Stejně staré mimčo, měsíc před termínem, císař, ABKM, sedí, leze atd.
Přes den happy mimčo. Nic začíná horor.
Jen já nekojim. Ale dokáže být vzhůru 3× do hodiny. Řešeno na neurologii, fyzio a nic. ![]()
Bylo řečeno, že holt asi je takové miminko a vydržet.
Vyzkoušela jsem fakt všechny rady. A nic. Tak čekám. A jsou dny, kdy sotva stojím na nohou.
Nicméně já mám dvojčata.
Ale druhé mimčo spí relativně v pohodě. To zase ale řve přes den.
![]()
Teorie babičky je, že dítě má hlad. Ale myslím, že je to blbost, ta naše už ani kojit nechce, pricucne se na 10 vteřin, odtrhne se. Starší navíc pak už dostala kopec kaše, který zblajzla, ještě se nakojila a efekt žádný.
U nás to samé. Mám syna 9. měsíců. Taky je kojený, v noci spí jen na prsu, jak se odtahnu dál, je vzhůru. Když chci odejít na záchod, tak řev. Ja jsem tak unavená, že už dokážu usnout i v té zkroucené poloze na boku, hodně mi pomáhá, když si smotám za záda polštář nebo peřinu. Starší dceru jsem takhle vydržela kojit do 2,5 roku. Musela jsem ji odstavit, jinak bych ji kojila asi doteď. Týden jsme v noci nespali a řvala, že chce bebe. Pak pochopila, že už ho nedostane a začala spát celou noc. Chci s malým počkat do léta, až nebudou všude kolem virózy a odstavím ho. Když jsem to viděla u dcery, jak krásně začala spát. Už jsem jak chodící zombie a dlouho to nevydržím. Mám doma dceru a ještě staršího školáka, takže potřebuju fungovat.