Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jak vám v noci spinkají dětičky, Martínkovi je 9 měsíců, donedávna usnul v 8 hodin večer, vzbudil se kolem 1 hod, kojo, pak ve 4 zase kojo a spal až do 7:30, jenže je to tak týden a více a vzbudí se v 10, a pak většinou po 2 hodinkách, vetšinou se převalí v postýlce, sedne se a začne fňukat, ukonejší se u prsa, někdy okamžitě usne, někdy ani to nezabírá. Možná to jsou zoubky, zatím máme dva, ale zatím další není vidět.
Děkuji za odpověď, pokud je na tom někdo stejně.
Míša
ahoj, my jsme na tom mnohem hůř co se nočního spánku týče…denně minimálně 5× kojo, i více…ted jsem se vrátila z poradny a dr. mi mimo jiné řekla, že za celou její praxi se jí ukazuje, že kojené děti se budí mnohem častěji a kluci ještě víc… musíme to vydržet…
ale myslím, že pokud ti do té doby spal tak pěkně, tak to možná budou zuby.
K.
Ahojky Míšo,
my si tímhle prošli od cca 7 měsíce Berunky. Přesně spala jako Tvoje dítko, ale pak to začalo přesně po 2 hodinách, někdy i po hoďce. Zkoušela jsem cokoliv, jen ne teda vyřvání se, protože všichni spíme společně (ještě 3 letý syn). Většinou jsem se snažila Berunku unosit, dala dudlík a položila jsem ji. Trvalo to cca 2 měsíce a byla jsem už dost mimo. Teď je to cca 5 dnů, kdy si najela na svůj dřívější režim, tj. spánek mezi 19 - 19:30, první kojo ve 24, pak ve 3 a 6, a to většinou už vstává. jediné je asi VYDRŽET!!! Asi každé kojené dítko si tímhle musí projít. Děsivá záležitost.
papa Veronika Adámek a Berunka Ema
Ahojky.
Máme taky stejný problém. Do 5. měsíce Vojta spal úplně ukázkově - usnul sám v postýlce kolem 20hod, vzbudil se tak 1-2 na kojo a po 8 hod vstával, mezi tím spal úplně klidně bez probouzení. ![]()
Od 6. měsíce se začal budit mnohem častěji na kojo, tak po 2 hod. Myslela jsem si, že to je růstovým spurtem, ale ono to nepřestalo, dokonce se to zhoršilo. Asi před měsícem se nám vyklubaly 2 zuby a od té doby to je horor. Sám v postýlce neusne, musím ho dát do naší a být u něj dokud neusne. Na kojo se budí tak po 1-2 hod a mezi tím se často vzbudí a hrozně vzlyká (jakoby se něčeho polekal) nebo se otočí na bříško a pláče taky. ![]()
Tak nevím, sice jsem si už docela zvykla, že skoro nespím, ale jak dlouho to bude trvat???? ![]()
Jinak ve dne kojím nebo přikrmujeme taky po 2 hod. Je mu úplně jedno jestli má mlíčko, kaši, zeleninu nebo jogurt, pořád po 2 hodinách
Asi mám závisláčka. ![]()
Lenka
Ahojky
Tak já mám 9-měsíční holčičku a probíhá to u nás navlas stejně.Taky jsem byla překvapená,když se mi začala budit co dvě hoďky,ale vždycky si jen cucla a pak spinkala,takže hlady to nebylo.Myslím si, že je to asi zoubkama a už se tím netrápím,protože zjišťuji, že ani to není pravidelné, někdy mi spí celý týden skoro do 4 do rána,pak z ničeho nic se zase budí co dvě hoďky, asi nám nezbývá nic jiného než ještě chvíli vydržet,kolem roku už „prý“
většina miminek spinká celou noc.....
U nás navlas stejné až na to, že my nespíme v kuse od narození. Na Vánoce nám byl rok a nemůžu řict, že by se to lepšilo. Matýsek chodí spát kolem desáté večer, do té doby lítá jak pometlo, pak se budí s brekem někdy i po hodině. Spí s námi v posteli, tak se ho snažím utišit hned jak se ozve a většinou mu musím dát cucnout vody z láhve. Za celou noc ale nevypije ani deci… Dřív vstával v šest, teď vydrží spát do půl osmé. I tak jsem ale věčně unavená.
Tak si držme palce.
Lasička a Matýsek 1 rok
Ahojky, ja uz mam sice batolatko
ale so spanim bojujeme stale.
Je pravda, ze sa to lepsi a obcas uz spi aj 3-4h vkuse. ![]()
Neznalek-toto presne mam aj ja doma, tiez syn uplne odmalicka papal kratko a casto. Kojil sa tak 5minut len v noci asi 10. No a to iste s jedlom a pitim, pije casto, ale menej a tak isto aj papa. Ja si hovorim, ze ma asi maly zaludok
.
Misi kludne to mozu byt zubky, kludne to moze byt separacnou uzkostou tak byva okolo 8m-1 roka, dieta si uvedomuje, ze nie je sucast matky a ze matka moze odist a to co nevidi, poklada za navzdy zmiznute. Cize pri tvojom odchode, ma pocit, ze si odisla navzdy. To iste moze prezivat v noci. Nerobi to aj cez den? ze place ked ta nevidi a snazi sa dostat za tebou? Je to prechodne obdobie, ktore prejde, ked nadobudne skusenost, ze sa vzdy vratis.
Co som pocula a mam fakt odskusane, ze deti sa casto budia pred nejakym vecsim pokrokom. To som vzdy vedela, ze ked sa vela budi, tak sa nieco nove nauci. Akokeby to spracuval aj v spanku ![]()
Vsetko to prejde, ja teraz uplne sokovana sledujem, ze obcas staci syna ktory uz chcel vstavat, dat do postielky, on tam sam zaspi a spi dalej. a vecer uz zaspava sam, obcas staci ho len pohladkat, otocit na bok, ponosit. Viem zhruba kedy ma hlad a vtedy ho kojim, ked sa budi castejsie, snazim sa hu utisit inak a celkom sa nam dari.
Ja som to riesila takym napoly spolocnym spanim, od doby kedy ide spat a on sa zobudi, spime spolu a nad ranom ked sa mrvi a nechce spat, ho zase vratim do postielky a spi tam. Niekto to riesi prirazenim postielky bez bocnice k manzelskym posteliam.
Prajem ti, aby to u vas bolo len prechodne obdobie a nie dlhodoby stav ako u nas ![]()