průzkum

327
4.1.06 22:38

průzkum

Ahoj maminky,
chtěla jsme se zeptat jak vypadá váš běžný den. Můj Šimon bude mít jeden měsíc a já mám pocit, že nic nestíhám. Nejsem schopná si ani uvařit jídlo. Vlastně se motám v kruhu, kojení, říhání, přebalování, uspávání, chování v náruči. A to se domnívám, že prcek není ani moc ubrečenej.
Dost najivně jsem si myslela, že budu taková ta upravená maminka, zajdu na kosmetiku a ke kadeřnici, budu cvičit. Teď naopak kolikrát večer zjistím, že jsem si ráno nečistila zuby. Naše doposud čistá domácnost se začíná měnit ve vysoce prašné prostředí. Težko hledám čas na žehlení. A to ještě nechodím na procházky s kočárkem(nevím, kde na to vezmu čas až se zlepší počasí).
Abych to zhrnula, připadám si dost neschopná. Proto chci zjistit jestli je to jen pocit, nebo fakt.
Dík, věra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2237
4.1.06 22:50

To by byla pohádka mamko,
já jsem byla někdy v pyžamu do 10 a zuby jsem si myla i v 11 a to jsem měla 4 (sice po 12 letech). My jsme se kojili co hodinu a hodinu a jinak než na rukách jsme nespali (nebo u prsa). Tak neboj je to normální,ale věř bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.1.06 23:13

Ahoj, no podle toho co pises to bude u tebe asi fakt :P Jinak muj bezny den od narozeni male byl celkem v poho, kdyz byla jeste novorozenec tak sem tesne pred porodem vse zaridila abych v sestinedeli nemusela nic delat jako uklizet apod. takze sem mela krome kojeni atd. leharo, pak sem zacla normalne fungovat a v poho v podstate sem mela tolik volneho casu…a i ted stiham domacnost, peci o sebe, skolu, nase zvirata no proste pohoda…Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
4.1.06 23:14

Veero,

mám radu - pořid si druhé dítě! :-)

Bože, jak já si pamatuju co popisuješ ty… Bylo to stejný. Pak jsme se zaběhli a pak se narodila Val a bylo všechno zase jinak, ale už jsme zase zaběhlý a řekla bych, že mám víc času než s jedním (první tři měsíce jejího života jsem se ale hroutila pravidelně a za celou dobu zuby čistila asi 3×…) ;-)

Ale klidně ti ten den popíšu:

Snažím se vylézt před dětma, takže kolem půl sedmé, nesnáším, když musím hned po probuzení fungovat. Vyčistím zuby, sednu k PC, projdu poštu. Většinou se první vzbudí Val, vezmu jí do obýváku, pomazlíme se, dostane hračky. Začne si v pokojíčku povídat Vojta, dostane Sunar a já se převlíknu, prohrábnu vlasy. Pak vstává i Vojta - přebalování, převlíkání, u Vojty snídaně, u Val mlíko. Pak se plácáme na zemi, stavíme z Lega, čteme knížky, blbneme s Valuškou (většinou u toho snídám). Ta jde spát poprvé kolem desáté - umeju nádobí, zametu (s asistencí). Pak Val vstane, nějak se plácáme a já se snažím něco uvařit (vařím fakt rychlovky), Vojta se nají, Val se nají a jdou oba spát. Nastává nejoblíbenější čáast dne. Snažím se trochu poklidit, ale většinou jen relax. Pak oba vstanou, někdy jdeme ven, někdy ne, odpoledne většinou dost utíká. V půl šestý se vrací tatka z práce, kolem sedmý koupačka v půl osmý chrněj. :-)

Neboj, bude to den ode dne lepší (s občasnými mírnými posuny vzad… ;-))

Hodně štěstí.
Peta

• Citovat
  • Upravit
Missorka
4.1.06 23:18
Sany píše:
Ahoj, no podle toho co pises to bude u tebe asi fakt :P

Sany,

jsi fakt přátelská! :roll:

Peta

• Citovat
  • Upravit
2114
5.1.06 00:05

Missorko: ja to nemyslela nijak zle. Ja tim jen odpovedela na Veery predposledni vetu jestli je to pocit nebo fakt, a z jejiho popisu mi vyplynulo ze se ji to proste nezda :o ze to tak je ze zatim nestiha. Ostatne neni sama a neni to nic neobvykleho. Nemyslim ze mamy co nestihaj sou spatne. A tusila sem ze kdyz napisu ze si jedu klid a pohodu tak me nekdo osoci…Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.06 00:07

Věrko, hlavu vzhůru, nejsi rozhodně neschopná. Vždyť jsi ještě v šestinedělí tak si s tím jak co zvládáš nedělej starosti. Ono to chce trošku času a určitě si s mimískem najdete rytmus, který by vám vyhovoval. Vzpomínám, že jsem jednou byla dokonce ještě o půl čtvrté když přišel manžel z práce v pyžamu :oops: , prostě jsem to nezvladla, mala byla pořád hladová a já ji jen a jen kojila, časem se to upravilo, ale až tak okolo 2 měsíců jsme najeli na pravidelny rytmus, kdy jsem o 6h vstavala,nakrmila,přebalila a pomazlila, okolo 8-9 šla mala spat a já za tu hodinku stihla trochu poklidit, osprchovat a oblíknout. Okolo 10 jsme sli na prochajdu, zhruba mezi 12-13 jsme se vraceli, převliknout, přebalit, nakrmit,pomazlit.....dala jsem ji do postýlky kterou jsem dala do obýváku abych ji měla na očích. V této chvíli jsem dávala prát, nebo něco uvařila. Okolo 15.30 jsme vyráželi tatkovi naproti do práce a na prochajdu okolo 18h návrat, koupání.....spinkání. Pravda je, že malá chodila mezi 19-20h spat, pak okolo půlnoci jsem ji nakrmila a spala az do rana. takže já po večerech vařila na druhy den, případně něco v domácnosti. Vysával zá:,–(ně manžel v naší nepřítomnosti. Tak hlavu vzhůřu ono se to poddá. Iva

• Citovat
  • Upravit
420
5.1.06 00:13

Věro, užívej si to, bude hůř! :wink: Jen počkej, až se ke kojení, přebalování, krmení a houpání přidá honění za mimi, které se snaží vlámat do elektrické zásuvky, DVD přehrávače, usiluje o převržení žehlícího prkna… My jsme to sice tak strašné ze začátku neměli, ale zato teď mi času znatelně ubývá. Ale ty se jistě ještě zapracuješ. :wink:

(Sany, tvoje věta „před odjezdem do porodnice jsem si všechno nachystala, abych v šestinedělí nemusela nic dělat“ ve mě probudila vzpomínku, jak jsem si v koupelně namočila prádlo… a odjela do porodnice. O pět dní později jsem doma vybalila miminko a šla to prádlo vyprat - neměli jsme pračku. :lol: Ono to opravdu vždycky nejde naplánovat…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
5.1.06 00:55

Bebatko: jasny ze nejde :lol: ale nepsala sem ze pred odjezdem do porodnice ale tesne pred porodem, tim sem myslela ze sem si tak nak vse zaridila v 37tt takze se da rict tesne pred, taky sem chtela mit od 38tt klid a valendu. Ze bych pred odjezdem do porodnice cili s rozjetym porodem jeste treba „smejcila barak“ :) to by na me uz bylo moc :D Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
5.1.06 07:45

Ahoj veera :)
Neboj sa, ono sa to fakt zlepsi, ja som na tom bola podobne a mozem ti povedat, ze snad najhorsie bolo to, ze som tu stale mala nejaku navstevu a tym padom som si nevedela vytvorit ziadny pravidelny rezim…ked navstevy odisli tak sa to zlepsilo o 100%, ale to uz mal maly 3,5 mesiaca :wink: :lol:

Neboj sa, bude lepsie, šimonko sa nauci hrat sa s hrazdickou-budes mat 15 minut :) pre seba, ale nie, naozaj sa to tyzden po tyzdni zlepsuje.

Nas den v obdobi, ked mal maly cca 2 mesiace a nahodou tu neboa navsteva vyzeral takto-rano sme vstali cca o 8.30, rychlo som postlala postele, rychlo sa umyla, ak sa mi podarilo nieco som zhltla a isla von s bezdetnou :wink: kamaratkou, od 10 cca do 13tej, potom domov, prebalit, najest sa, potom zase von, pre manzela do prace, s nim nakupit, domov, urobit nejake rychle jedlo, okupat, uspat a venovat sa jeden druhemu…
vydrz. .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
5.1.06 08:47

Ahoj, neboj je to úplně normální. Mě malej spal sice krásně přes den, ale tím, že jsme s ním měli noční párty tak jsem ráno pak taky nějak nestíhala. A ten pocit, že dělám pořád dokola kojení, přebalení, kojení, přebalení… to moc dobře znám. Řekla bych že se to upravilo tak kolem toho 2.měsíce, najeli jsme na určitý režim a hned bylo veseleji. Neboj bude to i u tebe, nejsi v tom sama. Pa Lenka a Péťa 22m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
5.1.06 08:59

Věruško,
taky se trošku připojím do diskuze. neboj, ten počáteční zmatek brzy odpadne, přeci jen šestinedělí je náročné, oba si máte nač zvyknout.
Já měla to obrovské štěstí, že jsem před porodem dělala v dětské nemocnici a u miminek, průprava do života k nezaplacení. Jinak bych se asi vůbec nedokázala nějak srovnat. Tak hlavu vzhůru, být v pyžámku přeci nevadí, užívej si mimiška a uvidíš, že to za chvíli bude úplně jiné a lepší. Držím ti pěstičky…moc moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
5.1.06 09:13

Ahoj,
nemyslim si ze bys byla neschopna. Rozhodne ja jsem na tom byla ze zacatku uplne stejne a to pres to, ze tchyne vozila kazdy den jidlo, babicky se stridaly na zehleni a uklizel manzel. Byla jsem vyrizena z nevyspani, byly problemy s kojenim, 6hodin denne jsem stravila odstrikavanim a jeste jsem mela krasnou poporodni depresi, takze v case kdy malej spinkal a ja mohla „odpocivat“, sedela jsem v kuchyni a brecela :oops: . Mamka me porad opakovala, ze to budel lepsi, ze si na sebe zvykneme, ja jsem si rikala to urcite, ale je to fakt. Cim byl malej vetsi tim lip spinkal, vyresili jsme papani, vsechny ukony kolem mimi se tak nejak zautomatizovaly. Asi tak od 4 mesicu jsem uz spokojena a da se rict, ze mam pocit ze to zvladam. Jezdime na nakupy do mesta, na navstevy a ted uz jsem si vymyslela i drobnou praci navic :) Smozrejme ze to nikdy nebude dovolena, treba ted tenhle prispevek pisu uz 20 minut, protoze malej chce bavit, ale proste uz vim, ze to neni tragedie, nebojim se na nej slahnout a asi jsem si i na jistou „nesvobodu jednani“ zvykla. A ze za nim musim ted hodne behat, protoze je pohyblivy a ma sebevrazedne sklony me prijde daleko jednodussi nez ty dny nazacatku.
Takze hlavu vzhuru, bude lip :)))
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
5.1.06 09:37

Ahoj,uplne si me pripomnela. První mimco, vubec nic nevis, nestihas, vsechno na tebe pada, a jeste k tomu hormony. Ja porad brecela. Tak po 3 mesicich si najdete svuj rezim a zvyknete si na sebe a pujde vse daleko lip. Ulevu a leharo , o tom jak pise Sany, jsem pocitila az tak po puli roce. Neboj, utece ti to jako voda a budes v pohode. U nas dokonce prvni dny byla moje mamca. Byla jsem ze vseho tak vyjukana a jeste bolava po porodu. Urcite zacnes vzladat. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.1.06 09:40

Ahoj Věrko,

věř že bude časem lépe. Já když se podívám zpět, tak se divím jak se mi podařilo prvního půl roku přežít.
Náš drobeček měl jen 2,5 kg a už v porodnici mne upozorňovali, že bude baštit častěji - prvních 3,5 měsíce malá baštila po hodině. Navíc měla trochu reflux … Takže to znamenalo nakojit, pak cca 15 minut nepokládat, aby se nepoblinkala.
Také spaní moc naše malá nedala - většinou spala v kočárku a pak doma si pospala po kojení tak 5-10 minutek a nejvíc samozřejmě řádila večer
Manžel dělal v podstatě vše - vařil, nakupoval, pral .......
No kolikrát jsem ještě byla v pyžamu, když dorazil mažel domů z práce…

Procházky byly spíše bleskovky než procházky - přeci jen vrátit se do hodiny domů na další krmení (halt v zimě to nešlo přikrmit venku) to nebylo velké procházení. Naše potvůrka spala pouze když se s kočárkem jelo, jakmile jsem zastavila do 2 minut byla malá vzhůru a kňourala a dožadovala se nečeho dobrého.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky