Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
Máte některá zkušenost, že se vám dítě staví na hlavě?
Naše Verunka už to dělá asi čtrnáct dní. Pořád je na čtyřech a s toho se vzepře na nožičkách a je hlavou dolů. Doufám, že jsem to dobře popsala. Podle mě chce stát a neví jak na to.
Díky za případné rady!
Ahojky,
tak teda název Tvého tématu mne fakt pobavil
![]()
Je to asi 14dní, co se „stavěl na hlavu“ náš Pavlík…
A nyní je ve fázi, že se na hlavu už nestaví, pěkně péruje na všech čtyřech. Nejdřív měl loktíky ještě skrčené a od včera už má ručičky natažené … kouká a péruje ![]()
Myslím, že to je spíš vývojová fáze k lezení ![]()
Tak pak dej vědět, jak se to vyvinulo u Vás ![]()
Ahoj.
Syn to v tomhle věku dělal taky. V psychomotorické poradně mi řekli, že mu v tom mám spíš bránit, ale on dělal ještě jakoby kotoul, tak to mi řekli, že do boku může, ale normální dopředu nesmí. Ale to stavění na hlavu dělal jen chvíli. Brzy už si pak stoupl na nožičky ![]()
Nepřihlášená CIBULKA
LILINKO-nevím proč jsem si myslela, že jsi psala, že je tvé holčičce 5m, nicméně syn to dělal v těch 5m…
CIBULKA
Ahoj,
my už jsme o něco straší, ale malej už se o něco podobného taky několikrát pokoušel. V 6 měsících se začal plazit a zároveň se obšas pokoušel pérovat na všech čtyřech. Ale jak nad tím pérováním pořád dumal k čemu to asi bude, dělal různé jiné skopičiny jako třeba dámské kliky a pusinky koberci, někdy se snažil kouknout si na kolínka a občas se mu povedlo právě to, že se zapřel hlavičkou o zem a zároveň natáhnul nožky a opřel se až o špičky. To je asi to co popišuješ. Myslím, že mimčo jen zkouší co se všechno dá s tělem dělat, uvidíš že za pár dní zase příjde na něco ještě zábavnějšího… ![]()
A jestli to má nějakou souvislost se stáním nevím, každopádně malej stojí u nábytku od 7,5 měsíce ![]()
Hodně zábavy,
Věrka
Ahoj, tak mala to dela taky a porad i kdyz uz mesic chodi. Sany.
Ahoj naší malí je skoro 14m a dělá to asi 4 měsíce stále dokola a to tím stylem,že řeknu udělej není Eliška a malá to udělá ![]()
Eli
Ahoj, myslím, že je to úplně normální, taky jsme to prodělali.Ziza.