Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
.
Příspěvek upraven 13.12.13 v 14:12
@Nikola92 Stáhni si nebo kup knížku Každé dítě může dobře spát, nám to pomohlo
Jak večer usíná, jak uspáváš??
A naopak si ho vzít k sobě do postele? Pokud má teď zrovna takové uřvané období (separační úzkost, zuby to být taky klidně můžou), přišlo by mi naopak dost kruté odstěhovat ho někam, kde bude samotný ![]()
@Nikola92 Mam něco podobného, spi od 20 do půlnoci a pak po pár minutách se budi na dudlika, naštěstí hystericky nerve, protože hned zandam dudlik. Je to ale vyčerpávající. Trvá to 2,5 mes. Předtím spala celou noc. Nevim co to je. Taky hlad ani zuby to nejsou. ![]()
@Nikola92 Je to na svestku. Každé ráno se probouzí s úsměvem na tváří a máma se cítí jak zbity pes
porad si říkám, ze to jednou přejde…
@MichelleA3 pořád ještě? ![]()
@Nikola92 u nás taky dost podobné, ale není to každou noc. Někdy se probudí jen 1×-2× za celou noc a hned spí dál, teď poslední 2 dny byl naopak vzhůru každou chvíli. Též doporučuju knížku Každé dítě může dopře spát. Je tam vysvětlený, proč to dělají, proč první část noci spí dobře, ale potom se budí. Je tam i popsaný, jak naučit dítě znovu usínat samotné a proč by měl ten postup fungovat. Věřím, že na většinu dětí ten postup opravdu bude fungovat. Stojí to ale dost pláče a u nás ta situace přece jen ještě není tak zoufalá, abych k tomu přistoupila
.
@Nikola92 Máme doma to stejné, začali jsme podle knížky a je to super ![]()
Přidávám odkaz na diskuzi: https://www.emimino.cz/…-spat-97633/
@verusak.berusak
ano, stále… Se divim, ze uz nejsem průhledná, kg se stále drží, potvory jedny…
Mám stejně staré dítě- dělá to taky. Starší syn to v tomto období dělával taktéž. To jsem studovala a zkoušela kde co. nepomohlo nic. Trvalo to asi dalších 6 měsíců. ![]()
Ted s mladším už nezkouším nic. Jen se snažím na něj v noci být milá. ![]()
To jsem tě potěšila, co. ![]()
Stejně u nás, do šestého měsíce taky spaní na pohodu s usínáním v osm a jedním krmením okolo třetí hodiny. Od šestého měsíce obrat a za noc byla vzhůru i 10×. U nás to bylo tím že začala spávat na břiše. Ve spaní se zpět na záda překulit neuměla a vždycky jí to probudilo. Od šestého měsíce navíc mají lehčí spaní. Malou pak začaly zlobit i zuby, ony to můžou být i když není nic vidět, rostou etapově, nedávno jí během dvou týdnů vylezly čtyři a zlobily ji tak dva měsíce předtím.
Někdy pomohlo jen vrátit na záda a dát dudlík a když se probrala moc tak jídlo. Zlepšilo se to až teď nedávno před devátým měsícem.
@Nikola92 Tak musíš vytrvat. Musí usnout sám, vždycky po pár minutách za ním přijď, pohlaď ho, promluv klidným hlasem, že se nic neděje a odejdi. Třeba u nás byl problém s dudlíkem, pokaždé, když se jen trochu probrala, musela jsem jí ho podat, jinak znovu neusnula, tudíž jediné řešení bylo jí ho sebrat. A kupodivu to bylo v pohodě, usnula i bez něj a spala celou noc!!! A už to trvá týden, takže jsem šťastná. Dřív jsem jí třeba i 10× musela za noc najít a podat dudlíka, takže jsem byla už KO, nevyspala jsem e tak 4 měsíce. A přitom řešení bylo tak jednoduché, opravdu si knížku přečti, já jí stáhla na uloz.to
@Janinka1983 Ty jo, to me bez toho dudlika neusne. Tedy v noci, přes den ano. A to jste ho odnaucily a spani v noci uz dobrý?
@MichelleA3 Můžu říct, že jsem z toho taky měla hrůzu, jí nedat na spaní dudlíka, ale malá mě strašně překvapila. Prostě se otočila na bok a usnula téměř okamžitě bez něj!!! Dnes je to šestý den, co je úplně bez dudlíku a paráda, spí opravdu celou noc, od devíti do sedmi
Zkus to, za to nic nedáš. Pokud ti spí přes den bez dudlíku a dudá jen v noci, tak to bude jednoduchý, u nás to bylo taky tak, dudala jen v noci.