4 měsíce - problém s častým buzením se

1541
9.10.13 23:06

4 měsíce - problém s častým buzením se...

Ahoj maminky,

máme problém a nevím co s tím…
Mám čtyř měsíčního chlapečka, naprosto zdravé mimčo, krásně přibírá, vše v pořádku.
Jediný problém je, že se v noci budí až 6× a ja netuším čím to je :nevim:
Nejprve jsem myslela, ze je to hlady, ale mlíčka mam dost a hlad nema, většinou si jen tak třikrát potáhne a pak spí dál. Prdíky už také nemáme, no zkrátka vubec netuším čím to je, ale jsem z toho už šíleně unavená :(
Moje kamarádky když mi řeknou, ze k prckům vstávají 1× maximálně 2× za noc, tak jen nechápavě kroutím hlavou :nevim:
Nemáte některá zkušenost či radu co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
9.10.13 23:14

Přežít, jiná možnost není, moje dítě bylo schopné vstávat ještě v roce po hodině a prvorozená spala od miminka s jedním kojením celou noc. Já zhruba někdy okolo druhého měsíce vzala malou do postele, spala těsně u mě, krapet se to zlepšilo, jen jsem v polospánku vyvalila prso, ona se napila a spaly jsme dál. Nepopulární, nevýchovné, leč účinné. Spát začala v 15-ti měsících, když jsem jí sebrala prso. V posteli mi už ale zůstala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
9.10.13 23:24

Hm, tak to není bohužel moc pozitivní :lol:
On když mi usne kolem té osmé večer, tak spi až do půlnoci, ale po půlnoci se mi budí opravdu každou chvíli.
Já normalne plne kojím a vcera jsem uz ze zoufalství zkusila dát lahev nutrilonu v domnění, ze se zasytí a bude dyl spát. Láhev vypil celou, ještě se nechal dokojit, ale vubec nic se nezměnilo :zed:
Tak to prostě fakt nechápu :zed: :nevim:
Do postele si ho beru az ráno, pres noc to zkousim vydržet, ale nevím jak dlouho to ještě půjde :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
9.10.13 23:42

Našemu druháčkovi je 11 měsíců a budí se třeba 10×… :cert: prvorozený spal od 3 měsíců jako špalek celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
10.10.13 07:36

Mame stejny problem jen u 6 mesicniho.do 3 m spinkal s jednim buzwnim.ted od cca 2 rano se budi po hodine max dvou.cim je to nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
10.10.13 07:44

@li.hun jenom mě napadá, jestli nemá převrácený režim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
10.10.13 07:48

@li.hun Jak ja te chapu :( me tohle malá zacla dělat ve 3mes. a trvá to stále. Ve 20.30 krasne usne sama v postylce, vzbudi se tak 1×, od půlnoci se ale budi 5 i víckrát za hodinu. Ráno je cila jak rybicka a ja padam na h.bu :( uz aby to přešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.10.13 07:57

@li.hun Dělal mi to a už nedělá. Nudí se 1× na jídlo a občas 1×, že chce na bříško.. Dala jsem si pár nocí a odnaučila ho to.. Nebudil se totiž hlady ale ze zvyku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
10.10.13 08:00
@terinka4444 píše:
Přežít, jiná možnost není, moje dítě bylo schopné vstávat ještě v roce po hodině a prvorozená spala od miminka s jedním kojením celou noc. Já zhruba někdy okolo druhého měsíce vzala malou do postele, spala těsně u mě, krapet se to zlepšilo, jen jsem v polospánku vyvalila prso, ona se napila a spaly jsme dál. Nepopulární, nevýchovné, leč účinné. Spát začala v 15-ti měsících, když jsem jí sebrala prso. V posteli mi už ale zůstala :lol:

Pod to se muzu podepsat, jen jsem odstavila v 18 mesicich a myslim, ze mit dite v posteli je moderni, popularni a pozitivni pro dite i matku :)

LI-hun, flasku jsi zkusila, hlad nema, je syty, budi se tedy nejspis pro potuleni u prsa, proste chce byt s Tebou, horsi by bylo, kdyby Te. nechtel, ne? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
10.10.13 08:07

Je to pár dnů, co jsem se tady chvástala, jak bych miminko nenechala vyřvat… Malej spinkal od od 2 do 3.5 měsíců celou noc, i 12 hodin. Pak začal budit a po více jak měsíci to přestávalo být únosné, zkracoval intervaly a nakonec to už bylo co 45 min, jen se přisál, uspal se a spal. Taky jsem zkoušela Nutrilon, kaše (malý má teď 4,5 měsíce) - nic. Prostě si zvykl usínat u prsu a jinak neusnul (jedině přes den v kočáru). Já už nemohla spát ani přes den, bolely mě záda, jak jsem mu pořád držela s tím prsem, hrozný.
Pár dnů jsem zvažovala estivillovu metodu, ale zdál se mi maličký a bála jsem se, přišlo mi, že to nemůže pochopit, navíc je docela vztekloun a taky už se o obrací na bříško, na kterém neusne. Dudlík odmítá.
V neděli jsem se odhodlala to zkusit a nechat ho vyplakat. První probuzení byl očistec, 40 minut jsem vydržela ho nechat v postýlce, pak jsem to nezvládla a vzala na ruky - ale nedala prso. Vtiskla jsem mu dudlík, pevně držela a chodila po bytě (2 h ráno). Už jsem myslela, že to vzdám, že se malej z toho hysterického křiku zblázní. Po hodině a půl se zklidnil, unavil a já ho uspala hlazením v postýlce.
Druhý den se budil co 2 hodiny, poplakal malinko (nejdýl poprvé - max 10 min a žádná hrůza). Poslední dvě noci spí v kuse, denní spánek si jen malinko zkrátil, jinak je zlatý -ťuk ťuk. Večer pokládám do postýlky, pohladím, odcházím, ani nefňukne. Jo a i po té první hysterii byl druhý den vysmátý, jen měl červené oči :)
Takže u nás asi pomohlo, snad to vydrží, i když je mi jasné, že přijdou zuby atd. a probdělé noci mě zase čekají. Četla jsem, kdy malí závisláci usínají u prsa i v 24, 28 měsících a to teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
10.10.13 08:11

@kve-tinka
Převrácený režim určitě nemá, přes den nespí skoro vůbec :zed:

@Almira-Alm
A odnaucit znamena nechat ho proste se vyřvat? Nebo jak?

To je tedy fakt zahul tohle. Nic není pro me horší, jelikož chodím i do prace, takže to jemopravdu mazec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
10.10.13 08:15

@Hexe
O tak to by me asi vomylo. Tak holt zkusíme nechat vyřvat no.

Moc díky za rady všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
10.10.13 08:16

Jo žádná estivillova metoda to asi nebyla, nevstávala jsem v žádných intervalech, bylo to prostě nechat brečet, co to bude únosné a hlavně nedat prso :) Teď ráno si v dobu, kdy lezeme z postele kupodivu chtěl ještě po celé noci schrupnout. Dala jsem prso, jestli se ještě napije a čekala, že hned zavře oči. Vyplivl ho a otočil se k oknu, počučel na větve, jak se houpou ve větru a chrní :)
Takže na usínání u prsa snad zapomněl (někdo mi říkal, že miminka prý mají třídenní paměť).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
10.10.13 08:19

Aby si ten režim, ale takhle fakt nepřevrátil. Malej si prodlužoval denní spánek a už potom neudržel večer ani ten první hluboký spánek dýl jak 1,5 - 2 hoďky. To byl druhý důvod, proč jsem do toho šla. Babička s mamčiným bráchou takhle prak prožila 10 měsíců s otočeným režimem, taky celkem peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
10.10.13 08:23

Jo a ještě jsem chtěla napsat - vyčetla jsem, že to probouzení začíná mezi 3 - měsícem, protože děti ztrácí ten hluboký spánek a pevně se střídají spánkové fáze, kdy se děti budí. Ty, které pak mají nějakého pomocníčka, tak ho pak vyžadují - prso, dudlík, nošení, hlazení… dítě si upevňuje zlozvyk a rodiče mají peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí