4 měsíce - problém s častým buzením se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
440
14.10.13 11:44

@sjuzn1
To jsme měli do asi tří měsíců - skoro přes den nespal. Dopoledne půlhodiny v kočárku (musela jsem jezdit, takže procházka, odpoledne výjimečně cca 20 minut. Pak asi měsíc fungoval mimivak a naspal v něm někdy i 3 - 4 hodiny. Já jsem se obložila polštářema a četla nebo v polosedě spala s ním :) Už z něj ale vyrostl, a ergonosítko ho zatím nenadchlo :(
Jak přestal v noci hezky spát, tak se ale naučil chrnět pěkně přes den. Paradoxně v kočáru, a nesmí se s ním až usne hýbat!!! :D Teď spí už 2,5 hoďky, ale byla jsem ho před chvílí ještě uvozit, protože na jednu jdem na očkování a to už by byl zas protivnej.
A to ti nezávidím, protože mi přijde, že je hrozně těžké tyhle mimina tolik hodin denně zabavit.
Jak se s nima holky vlastně bavíte?
My vstaneme, někdy převlečeme, pomazlíme, malej jde na puclíky na bříško. To vydrží i přes půl hodinky. Pak třeba poskáem na balonu nebo se houpeme na hudbu. Pak baští ovocný příkrm, dokojíme a jde do kočárku (na 2h.).
Dopol je zeleninový příkrm, a po něm už musím činnosti hodně střídat - na chvilku na puclíky, na rukách, honíme psa, nebo ho nechám nahého a blbnem, to taky miluje, někdy jdem v klokance na chvilku na zahradu. Pak zas kočár (1,5 - 2 h.). Po odpol spaní si ho naštěstí pomuchlají babička s dědou (bydlí v bytě nad náma).
A pak už jdem koupat, kaše, pomuchlat, poblbnout na rukách a jdem do hajan. Rád se kouká do zrcadla, z okna, nebo se nechává „okusovat“, to se strašně řehtá. Pořád musíme něco kutit, ale díky bohu za ty dva dlouhé spánky :) Já mám vlastně zlaté dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.10.13 12:08

@Hexe dlouhý spánek měla jan jako miminko jinak to neznám…taky jsme spali v polosedě i v noci jsme tak spali, hodně mi blinkala…a budilo jí to a tahle poloha se jí moc líbila…přes den mi spala i 4 krát po půl hodině…strašný usínala mi nejlíp v lehátku. To jsme už zrušili, no abych něco udělala tak jsme jí měla prostě v postýlce a musela si vystačit teď jak je větší tak tam už být nechce…ni náhodou takže leze po celým bytě a musí si najít sama. Ráno vstanem, mlíčko, nočník pouklidit, něco uvařit kolem té 10-11 spánek někdy hodinu až dvě dneska bylo třeba půl…oběd nějaký hraní a chystání se ven aby mě kolem té třetí spala a nemusela jsem dávat třeba v šest. takže kočár je na usínání ideál-svačinka, hraní nebo jsme venku v sedm kaše, o půl osmé koupání a v osm spánek. Malé je 9 měsíců a taky mi každý říkal jak se spánek změní nooo zatim jsme nic nazaznamenala jenom v noci to je lepší. nemá ještě žádný zub tak si myslim, ž možná tim to může být…očkování jsme snesli dobře to jsem se vyspala to chrněla jak anděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.10.13 17:50

Taky mi zatím po očkování líp spal, ale nechci to zakřiknout, aby po dnešku nějaká reakce nebyla. S devítiměsíčním už si člověk asi pohraje víc, a hrozně se těším, až malej bude lozit. Teď odpoledne nechtěl moc spát a už jsem teď nevěděla, co s ním, tak jsme prubli sporťák v pololehu. Vypadal spokojeně, že může konečně koukat, asi už ho na chvilku navečer vytáhnu párkrát do týdne. Už řve :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.10.13 20:36

Sporťák jsme vytáhli až tak v sedmém měsíci a to ležela že jí to nevadilo a zvedli jsme až sedí…ale nějak mi začla knuček v autě tak budem měnit vajíčko za autosedačku tak snad se nebude vztekat víc..když uvidí dopředu..odpolední spaní bylo od půl třetí ani ne do půl čtvrtý ale usla o půl osmé sama…tak aspoň do sedmi doufám :-) nooo ta si už stoupá k nábytku takže hlídat, nejdřív se plazila a pak se krásně rozlezla,,,a kolik je malýmu?? 4 měsíce??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.10.13 23:03

Za týden má pět měsíců. Právě nemám extra dobrý pocit z toho sporťáku, ale zase se utěšuju tím, že je to vlastně jako v autosedačce, kde je max 1 - 2 hodiny týdně, tak mu ten pololeh snad neublíží. Byl tam i se spánkem 40 minut. Měl ale fakt náročné odpoledne, jestli byl podrážděný z těch injekcí :nevim: Takže nám ta procházka udělala dobře oběma řekla bych.
Ve vajíčku řve taky, zlatá doba, když byl novoš, to se nastartovalo a hned spal. Řve, i když je po směru jízdy :oops:, přemýšlím, jestli mu nebývá zle (mně bývá), ale když zastavíme a vytáhnu ho, je okamžitě klid. Doufám, že až bude větší, něčím ho zabavíme a budeme se moct vydat i dál než na nákup nebo k babičce :)
A kdy se malá rozlezla? Bylo to od plazení dlouho? Malej se posune občas (nahrne nožičky pod sebe a jakoby se požďuchne), spíš se otáčí kolem vlastní osy a jednou jsem ho našla o metr dál od podložky, když jsem se vrátila z koupelny - takže jsem neviděla, jak se tam za tu chvilku dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.10.13 08:09

No právě hodně mi spala v autě no nevim snad se to autosedačkou zlepší…nebo jestli měla nějakou vzteklou no my moc nejezdíme nějaký dálky…nejdřív se plazila a pak postupně dávala nožičky k sobě kolem 7.měsíce teda lezla…v ohrádce být nechce to nehrozí…noo a pak si klekla a z kleku si stoupla to bylo během týdne a pak si sedla. Teď stojí u nábytku pořád za mnou staví se mi u noh myslim, že za chvilku bude chodit…jinak dneska jsme chrněli celou noc i když do sedmi do nebylo do šesti…děláme paci paci je strašně šikovná až se tomu divim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
15.10.13 08:49

My jsme chrněli do půl 8(!!!), i když v půl 1 jsem strkala dudana. Já se tak strašně těším, až bude Jozina tyhle věci zkoušet a umět. Zatím je chvilku na dece a už ječí. Ale dlouho si zas hrál pod hrazdou v posteli, než jsem polítala, co bylo třeba. Malá se právě otáčí na bříško už přes měsíc a sem tam se poplazí, ale pak je vždy pár dnů, kdy se ani nehne. No ale je ještě maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.10.13 14:16

Jééé já chci taky…mě usla v devět u svačinky ale zase půl hodiny :-( a po obědě jsme uspali kolem jedný a zase půl hodiny :-( nevim kdy se to zlepší závidim maminkám tich 3,5 hodiny člověk si chce oddychnout a v klidu něco udělat…tak jsme teď vyslala tátu ještě s kočárem at uspí na chvilku do večera mě nevydrží…než se nadějete prcek bude chodit…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
15.10.13 14:25

Nezávidím :), ale zas hlavně, že je malá šikulka. Je to sice klišé - ale kdxž se pak ten prcek na nás usměje… já bych mu dopustila všechno. A ráno ten rozzářený úsměv, že už konečně vstávám :)
A s tím spaním pořád ťukám na dřevo, už mám zkušenost, že ze dne na den může být všechno jinak, k horšímu i lepšímu. Skoro pokaždé, když jsem si něco pochválila, za dva dny to zase nefungovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.10.13 14:28

Jooo tp je jasný jak se usměje tak má odpuštěno…je zdravá to je hlavní…no já si zase říkám jé dneska spala dvě hoďky, včera taky tak to bude už dobrý…bum a zase jinak :-( potvůrka příště budu mlčet radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
15.10.13 14:59

No přesně, neradovat se :D. Já se teď úplně klepu, malý si hrál a vzpřímil se na ručkách a přepadl zrovna z těch puclí a deky už na plovoučku, rána a řev. Do 10 vteřin se uklidnil, ale tak ještě nezaječel, snad se jen lekl. Už se mu to párkrát stalo, ale to spíšjen tak zafňukal, že je jako zas na zádech. A zrovna už byla doba, kdy chodí spát, takže nešel udržet bdělý, je v kočárku a kontroluju, teď se dokonce vzbudil a smál, tak snad je to ok. Si říkám zlaté vstávání v noci, než tyhle šoky. A co teprv ty pády, co přijdou… Už teď jsem neurotik :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
15.10.13 16:04

Tak pády jsou u nás každý den…už jsme měli modřinu i…jednou z nočníku a jak si stoupá tak na zadek a do hlavy každou chvilku…ale chce to klid…někdy se otřepe a nic a někdy teda řvanec…ale za chvilku zapomene..jj bolí to za ně taky jak se mi učila přetáčet se řízla do šešule převážila se…:-( ale tohle člověk neuhlídá to je mžik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elitlemimi
31.10.13 17:00

Knížka káždé dítě může dobře spát, kterou jsem stáhla na ulož to a přečetla si jí nám pomohla na 100% doporučuji každému opravdu dodržovat režim a budete spát vy i miminko. malej mi vstával každou hodinu v noci bylo to na budku a potom co jsem začla s tím režimem co je v knížce hned první den zlepšení opravdu doporučuji, pro ty co nemají čas číst já také neměla, ale už jsem byla opravdu zoufalá tak jednoduše čtyři hodiny předtím než jde večer spát nesmí vůbec spát pokud usne sám tak ho po čtvrt hodině vzbudit je v pohodě a pak chce spát.30 min před tím než jde spát ho nakrmit jako ne ho nakrmit a hned dát spát to ne alespon 30min.pak dát do postýlky samotného být sním minutu dvě zazpívat dát pusu. pokud řve jít tam nejdříve za 3min být tam zas minutu dvě zazpívat nbo potichu mluvit pak po pěti minutách pak po 7minutách a pak už tam chodit každých 7min pokud řve. další den začít na 5minutách pak 7min a pak každých 10min

• Citovat
  • Upravit
70
1.11.13 17:16

Náš malý (5 měsíců) večer chodí spát mezi sedmou a osmou. Ne že bych ho nutila tak brzo ale dýl nevydrží, je pak hodně protivný. Někdy spí půl hodiny, někdy hodinu a pak nastane doba kdy se začně opakovaně budit.jako by ho něco rušilo, nebo se mu zdály škaredé sny a ty ho dycky vytrhly ze spaní. Zkusila sem toho už hodně, dát mu láhev se sunarem, s čajem, zpíat mu. Dycky usnul ale jen na chvilku. zkusila sem i několikrát ho vzít do obyváká za námi k televizi, říkala sem si že je asi vyspaný, tak aby se znova unavil a šel brzo spát. ALe to mi začal křičet a dával na jevo že chce pořád spát a nějaké hraní a podobné věci si můžu strčit někam. Tak ho dám znova spát a situace se opakuje asi po půl hodině začnu lítat za ním k postýlce a uspávat a uspávat. Pak jako by nic usne tvrdě a spí až třeba do 1 a pak se budí co dvě hodky hlady.
už sem se smířila s tím večerním divadlem, nebo jak to nazvat. Jen doufám že se to brzo změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
1.11.13 22:49

@vejka123
Ja to mam uplne stejne, jen ty casy mam trochu jinak… me usne take mezi 7 a 8 a spinka az do pulnoci, nekdy do jedne rano, ale pak to začne, presne jak pises… :zed:
Take uz jsem zkusila vse, dokonce jsem mu dala i hustější kasi v domnění, ze bude spat dyl, ale nic nepomohlo. Takze v noci vstavam co pul hodiny na uspavani - obcas zabere dudlik, ale spis prso. No a rano mi vstava v 5 a nudi se v postylce a tak si brepta a zpiva a ja jsem totalne k. o. Ale to uz jsem vyresila… koupila jsem si spunty do usi, takze v tech 5 rano ho nakojim, dam ho zpatky do postylky, pustim mu kolotoc, nasadim spunty a spim dál. On si tak hodinku brepta a zpiva a pak usne taky :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí