4 měsíce - problém s častým buzením se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
440
11.10.13 13:28

@li.hun to s tím palcem jsi mě dost postrašila teda. Malej cucá sem tak a střídá palec, různě prstíky nebo pěstičku, tak to budu raděj hlídat

S kafem to samý, taky mám strach, už teď je malej akční až moc, nejvíc se těším - až dokojím - na extra silný kafe a v létě na velkou dvanáctku na zahradě :)

Zajímalo by mě, jak to dělají mamky s dvojčatama, když takhle špatně spí a třeba nechtějí dudlíka. Tam je asi nejde zvyknout na prsa co.
Jinak vás nechci naštvat, ale máme za sebou další noc celou prospanou:) Zase raděj ťuk ťuk. To mi za ten jeden hysterák určitě stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
11.10.13 14:32

@Hexe Zavidim :palec: a ja větší pytle pod očima…
:mrgreen: kafe nepiju, tak si aspoň colou dodávám kofein :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.10.13 16:45

Taky jsem usnula na záchodě, sice to bylo jen pár minut..já už rok nespala víc jak dvě hodiny v kuse a žiju, kdyby mi tohle někdo řekla v těhotenství, že budu takhle spát, tak by mě z toho asi ranila mrtvice..věřím, že to jednou přejde a bude spát, já sama jsem jako dítě chodila 2× za noc čůrat a mám to do ted, takže i kdyby kluk spal celou noc, já stejně budu nejmín 2× vzhůru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
12.10.13 20:58

Tak po pěti fajn nocích neúspěch. Noc na dnešek buzení co 1 - 2 hodiny, malej usnul po loknutí čaje a s dudlíkem. Ve čtyři jsem ho už nakojila, i když zůstal v postýlce až do rána do sedmi, musím vstávat k postýlce, mezitím nemůžu usnout… Takže akorát mě nebolí záda a můžu se v posteli roztáhnout, jinak stejná pakárna :zed:
Nenapadá mě, co dělat teď. Žádné velké vyřvávání už se mi moc prožívat nechce, prso sice nepotřebuje, ale zvykám ho zas na hlazení a dudlík.
Tak nevím, jestli nakonec to skoro nepřetržité kojení nebylo lepší, alespoň jsem nemusela z pelechu… Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
12.10.13 21:14

Mě tohle dělala malá taky…jako hrůza…dudlík, napít…doktorka mi řekla, že to je zvyk takže na každý písknutí jsem přestala vstávat a vydržela co nejdýl, většinou zaspala dál a když bylo moc tak opatrně dudlík :-) a konečně 9 měsíců a cca měsíc spí celou noc max. 2 krát na dudlík jak kdy..ale bylo šílený období museli jsme to pár nocí vydržet tak držim pěsti…i 20krát jsem vstávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
13.10.13 09:15

@Hexe To je šílený! :( Dětičky s náma pěkně cvičí. A koukám, že taky nemůžeš potom pořádně zabrat!
Já mám totiž holky poslední dobou ještě jeden problém. Když už mi malá docela spí, tak já se stejně nevyspím, protože večer nemůžu usnout (dneska jsem usnula v jednu), po kojení nemůžu zabrat a mezi kojením sice spím, ale tak strašně lehce… Pořád se mi zdají sny, takže ráno jsem zase jak po flámu. Asi jsem si už zvykla na ty brobdělé noci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
13.10.13 09:23

No jinak dneska by byla úžasná noc! Malá se vzbudila v jednu, v pět a v devět ráno a chtěla ještě spinkat, tak mám zatím veget!
Včera jsem se totiž rozhodla, že jí nechám usínat bez prsa. Takže jsem vše udělala jako vždycky, pak jsme zalehly do pelechu, já jí nakojila a když byla najezená, tak jsem jí vzala prso a nechala jí usnout. Noo, trvalo to 40min, protože se úplně vzbudila, začala povídat, pak začala nadávat, mrskala sebou sem a tam, ale nakonec usnula. Ani nebrečela, spíš mi dost hlasitě nadávala :lol:. Já ležela pořád u ní, dokud neusnula úplně. Dneska budeme uspávat stejně, tak jsem zvědavá na další noci. A přes den jí teď také nechávám spát míň. Kojím a když usne, tak usne. Ale když ne, tak jí nechám samotnou a buď zabere nebo ne. Většinou si tedy dlouho povídá a už neusne, ale aspoň si trochu odpočine. No uvidíme, jestli to bude k něčemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
13.10.13 21:00

Na dnešek spal zase celou noc. Dala jsem kaši o hodinu později (hoďku před spaním) a ložnici jsem nechala vyvětranou na cca 20 stupňů, možná se mu líp spalo.

@sjuzn1 Já s tím dudlíkem vedu boj. Někdy pomůže - Jozina si ho nechá a usne, třeba dnes při uspávání, nebo ty první noci při pláči… Ale většinou ho tím ještě víc proberu a rozčílím. Asi je třeba vychytat tu správnou fázi mezi spánkem a bdělostí. Taky k tomu dítěti mohli dát podrobnější manuál :roll:

@vlker Se spaním to mám naprd od začátku, i když jako novošek spal po třech hodinách pravidelně. I přes monitor dechu jsem ho kontrolovala. A když jsem se s touhle stíhou uklidnila, tak zas začal spát neklidně, co chvilku zašustí peřinou a mele hlavou. Já jsem pak hned bdělá a čekám, co bude. Mamka mi pořád říká, že se mám uklidnit a spát, já chci, ale jak? Už mě i napadlo, že malej cítí mou nervozitu. A já jsem věděla, že s mimčem mě čekají probdělé noci, ale, že já i přes únavu nebudu moct spát v těch mezičasech mě nějak nenapadlo.
S tím odnaučováním prsa to zatím nebylo tak těžký, že? I to spaní vychytáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
13.10.13 21:08
@Hexe píše:
Na dnešek spal zase celou noc. Dala jsem kaši o hodinu později (hoďku před spaním) a ložnici jsem nechala vyvětranou na cca 20 stupňů, možná se mu líp spalo.

@sjuzn1 Já s tím dudlíkem vedu boj. Někdy pomůže - Jozina si ho nechá a usne, třeba dnes při uspávání, nebo ty první noci při pláči… Ale většinou ho tím ještě víc proberu a rozčílím. Asi je třeba vychytat tu správnou fázi mezi spánkem a bdělostí. Taky k tomu dítěti mohli dát podrobnější manuál :roll:

@vlker Se spaním to mám naprd od začátku, i když jako novošek spal po třech hodinách pravidelně. I přes monitor dechu jsem ho kontrolovala. A když jsem se s touhle stíhou uklidnila, tak zas začal spát neklidně, co chvilku zašustí peřinou a mele hlavou. Já jsem pak hned bdělá a čekám, co bude. Mamka mi pořád říká, že se mám uklidnit a spát, já chci, ale jak?Už mě i napadlo, že malej cítí mou nervozitu. A já jsem věděla, že s mimčem mě čekají probdělé noci, ale, že já i přes únavu nebudu moct spát v těch mezičasech mě nějak nenapadlo.
S tím odnaučováním prsa to zatím nebylo tak těžký, že? I to spaní vychytáme :)

Tak na to doporucuju spat v jine mistnosti, kor pokud ti spi celou noc. Tebe to nevzbudi, protoze chuvicka tyhle jemny zvuky nezachyti. Uslysis ho az kdyz bude fakt vzhuru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
13.10.13 22:21

No ja uz taky toho koc nenaspim, i když se malej budi treba min za noc. Zvykla jsem si totiž veškeré veci, ktere potrebuji udelat, tak delam v noci, když prcek spí. Tedy mezi 21 a 23 hodinou a jak jsem pak z toho vseho rozhycovana, tak se ki pak nechde spat a zaberu az takmkolem pul druhe ráno.
Alespon si ale pak v klidu vmpostelimprectu treba knizku a krasne si u toho zarelaxuji.
Ted zrovna ctu tu trilogii Padesát odstínů šedi. Cetl jste to někdo? Jsem teprve u prvniho dílu nekde u pate kapitoly, ale tak me to chytlo, ze se těším na každou další chvilku mkdy si budu moc cist :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
13.10.13 22:33

Já jsem ráda, že už večer nic nemusím, obdivuji ty, co zároveň s péčí o miminka pracují.
Taky jsem o spaní zvlášť přemýšlela a pořád to vlastně zvažuju, ale máme dvoupokoják a na gauči se mi spát teda nechce. To bych se vyspala stejně na nic. Hlavně - ložnice je obrovská místnost do zahrady a obývák je malý a směrem k cestě, a i ty auta mě ruší. Proto jsme ty místnosti uspořádali takto. Do budoucna chceme z ložnice udělat dva pokoje, tak mě štve, že už to není teď. Já si myslím, že to oddělené spaní má něco do sebe a že možná i já ruším malého, aniž si to uvědomuju. Ale na druhou stranu nevím, jestli bych vydržela, že není blízko mě, no trubka prostě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.10.13 08:15

@Hexe Mě včera malá spala taky celou noc, ale teda dneska tomu dala na prdel…zase to fňukání o půl šesté vzhůru…nevim, co jí přelítlo, ale nemáme zuby tak možná…prckům se může i něco zdát…tak bych něměla na to aby bla odděleně, my máme ještě menší byt…hluk jí nevadí je zvyklá, ale myslim že má sny má zavřený oči a kolikrát u toho tak vyjekne třeba brečí…ale je to 100 a 1 co bylo…usíná teda pravidlelně v osm…a já jdu spát sní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
14.10.13 09:46

@Hexe Odnaučit na prso fakt není tak těžké. Poslední dobou jsem přišla na to, že to spíš brzdím já. Už dávno mohla usínat bez prsa, ale mě se do toho nechtělo, přišla mi malá… Pořád jsem si říkala, že má nárok na usínání u prsa, ale pak jsem také zjistila, že já jako matka, mám právo na normální noc. :lol: No, asi jsem spíš já potřebovala čas. :mrgreen:

Holky včera jsem zase uspávala bez kojení. Tedy nakojit, vzít prso a nechat holčičku usnout a ze 40min jsme to stáhly na 20min! A k tomu mi ani nevynadala :). Jen si proti oknu pořád prohlížela ruku, najednou se mi zavrtala do trika a spala jako špalek. Noc byla k ránu trochu horší, usnula ve 20.45, kojení kolem jedné, pak kolem páté, znovu po páté (ale to jsem jí nedala a usnula po nějaké době sama :dance: )pak asi v šest. Jak ráno kojím hodněkrát, tak ani nevím. Jednou se obsloužila sama :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
14.10.13 11:03

@vlker Ty noci, když jsem ho měla v posteli byly děs. Buď jsem nespala vůbec a snažila se nešustit, ať se neprobere, nebo jsem odpadla tak, že jsem vůbec ráno nevěděla, kolikrát jsem mu to prso přistrčila. A přišlo mi pak celý den, že jsou prsa úplně vypitý. Kdyby hezky spinkal, ráda bych ho měla u sebe, ale my jsme se rušili navzájem a neustále se po mě sápal :)
@sjuzn1 Taky jsem si říkala, že asi zpracovává dojmy nebo má živé sny, protože kolikrát to vypadalo, že se vzteká, mrskal sebou a když jsem ho přidržela nebi zkusila dudlík, odpadly mu ruce za hlavičku a spinkal jak andílek.

Dneska spal celou noc - do 7, jen o půl 5 jsem mu dala loknout čaje. Teda myslím, že spal, když jsem já v 7 rozlepila oči a vstala, začal se třepat a natahoval ke mě ručky, že už konečně jdu, ale nebrečel. A pak jsem počítala, že půjde po půl 10 do kočáru, ale odpadl už o před 9 takovým způsobem, že jsem ho oblíkala spícího - i se ze spánku usmíval! Tak jestli po té páté vůbec ještě spal 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.10.13 11:11

@Hexe no my jsme od půl šesté vzhůru a odpadla v deset ale jen půl hoďky přes den mi moc nenaspí odpoledne jdem do kočáru tak to bude max. hoďka…:-( spaní nic moc a dávat jen jednou po obědě mi nevydrží..no snad dneska bude lepší noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí