Nočníček???

178
6.4.05 09:24

Nočníček???

Ahojky,mám dost kamarádek s různě starými ratolestmi a tak by mě zajímalo jaký máte názor na to, kdy učit dítě na nočník.V jakém věku by se ten pinďa měl učit,aby z toho měl rozum,cože se to po něm vlastně chce? :)
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1790
6.4.05 10:22

Ahoj Milo,

malému je 10 měsíců a já ho budu dávat na nočník až tak nejdřív v 15. Ale zkus se kouknout do starších diskusí, už to tady proběhlo. Tuším, že se jednalo „Od kdy na nočník“ nebo nějak tak, přesně už se to nepamatuju.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1290
6.4.05 11:33

Zdravím,
dobrá diskuze na toto téma je na :
https://www.emimino.cz/modules.php?…

Z+E

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
6.4.05 12:27

Ahoj Milo :roll: já mám 13ti měsíčního kluka a taky ještě nočník nepoužíváme a ani jsme to zatím nezkoušeli. Mám vyčteno že to má
smysl až kolem 15 měsíce věku,
to si prý dítě začíná uvědomovat že čurá, tzv. chápe že to patří k němu a až potom je schopné ovládat svěrače a počkat až na ten nočníček. Což je klidně až kolem 24 měsíců. Dřív to prý nemá smysl, sice se prý někdy do nočníku dá něco chytit, hlavně kakání ale je to jen odpozorování rodičů kdy dítě kaká. Takže já bych tomu nechala volný průběh a sama začnu malýho dávat na zkoušku na nočník až kolem 15 měsíce. A taky se má za to mooooc chválit. Tak nočníkum zdar Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
26.4.05 09:30

Ahoj,

holky asi mi to nebudete věřit, ale naše malá chodí na nočník už tři měsíce, nyní je jí 11 měsíců. Takže poprvé jsem to zkusila v 8 měsících a věřte nebo ne od té doby se nám už nikdy nepokadila do plenky. Je teda pravda, že na nočník chodíme zatím jenom kakat, ale když jí na něj po:,–(ím i několikrát během dne, tak se mi do něj pokaždé vyčůrá. Nedržím jí na něj násilím, prostě jí po:,–(ím a tak po pěti minutách jí sundám a je to. Nevím jestli z toho má rozum nebo ne, ale přece by se do toho jinak nevykakala a ani nevyčůrala.Je to každýho věc kdy začne dítě dávat na nočník podle mě je stejně blbost studovat všechno z knížek, jsou ve většině věcí napřed a v něčem zase pozadu. Je lepší si vyslechnout kamarádky a podle nich si udělat svůj vlastní názor. Doufám, že to nikoho nerozčílí, ale je to můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
26.4.05 10:42

Myslím, že ti nikdo nemůže poradit, protože každé dítě je úplně jiné, ale když budeš to svoje dobře pozorovat, poznáš sama, kdy je jeho čas pro nočník. Například já jsem si vždycky myslela, že má smysl učit dítě na nočník nejdříve v 18 měs. spíš až kolem dvou let. Když malá měla necelý rok koupila jsem nočník jen proto, že byl ve slevě a vypadal fakt pohodlně a stabilně a hezky. Vůbec mě nenapadlo na něj malou zkoušet po:,–(it, uložila jsem ho pod postel, že si tam rok poleží než ho budem potřebovat. No a když jí bylo necelých 13 měsíců, bylo horké léto a chodila u babičky na zahrádce hambatá, hrála si na takovém tom spartakiádním lehátku jako na trampolíně a několikrát slezla z lehátka, čupla si do trávy, vyčurala se a okamžitě se vrátila skákat na lehátko. Tak mi došlo, že už to pozná. Hned jak jsme přišly, vyndala jsem nočník a asi dva dny mi trvalo než se dceru podařilo po:,–(it na nočník v tu pravou chvíli. Tím pochopila, že se nečůrá do trávy, ale do nočníku a od té doby jsme přes den bez plen a buď si říká, nebo když má kalhoty co si zvládne sundat, tak se sama po:,–(í. Tu a tam se stala čurací nehoda, ale nikdy si kalhotky nepokakala. Na noc máme pleny dodneška, je jí teď 22 měsíců. To že malá byla zralá na nočník hned po roce je dost extrém, obvyklejší je to trochu později, ale u každého jindy. Možná to mají v manželově rodě, protože jeden synovec začal taky používat nočník už po roce, jeho mladší bráška až po druhém roce což je obvyklejší. Jak vidíš i dva kluci, kteří vyrůstají ve stejných podmínkách ve stejné rodině mají víc jak rok rozdíl v tom, kdy byli schopní používat nočníček:))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.4.05 11:06

Je to strašně individuální - od kdy. Naše malá se seznámila s nočníčkem asi v 10 měsících. Pravda je že se jí na něm líbilo a nikdy jsem ji nemusela držet nebo nutit. Nechala jsem ji tam tak 5 minut u toho jsme si povidaly basničky, pohádky a prohlížely fotky. Když se zadařilo tak jsme ji tleskali (ona sama sobe taky) a hodně chválili. Na den je bez plínek asi od 15mesíců a na noc od 2 let. Důležité není to kdy to zkusit , ale to jak na to to dítě reaguje, pokud řve vzteká se tak to nemá cenu a je třeba počkat, ale pokud se nebrání tak proč to nezkoušet.Lenka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure