Nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
26.12.04 18:53

Ahoj holky.
I já momentálně řeším problém s nočníkem.Mám 23 měs.dceru a teprve nedávno(ve 22.měs.) jsem ji začala posazovat na nočník(předtím děsně brečela 8O ,a tak jsem to raději nechala až na teď).Jenomže ona na nočníku jen sedí a kouká a nic-raději si počká na plínu :roll: .Nevím,kde dělám chybu a dost mě to trápí(já vím,že nic se nemá uspěchat :oops: ).Kdyby bylo léto.tak ji nechám bez plíny,ale v takové zimě a ještě v paneláku to jde dost špatně :lol: Můžete mi prosím někdo poradit,jak na to mám jít?Jak často ji mám posazovat?A nebo ji mám raději učit rovnou na záchod?(prkýnko už taky máme).Díky.Gabka

• Citovat
  • Upravit
6429
26.12.04 21:11

Ahoj,
povídáš si s holčinou o tom = pozná, že se počůrala, že už čůrá? Jestli pozná, že čurá, tak už bude brzy schopná poznat, že to „přichází“ a naučí se chvilku podržet a počkat, až se stáhnou kalhoty a po:,–(í se..
Jestli ji jen tak po:,–(íš a ona neví proč, tak to smysl asi moc nemá… Aspoň tak jsem to vyčetla nejen z diskuzí zde na e-miminu..
Držím palečky, ať jste brzy bez plínek :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
28.12.04 21:21

Naši malou jsem začala zkoušet dávat na nočník asi v 11 měsících. Teď je jí 13 měsíců a stane se jen výjimečně ,že se pokaká do plínky (asi jí to jde na nočníku líp). Někdy si nočník sama přinese. Rozhodně bych ji nenutila, kdyby protestovala. Myslím, že by se to nemělo lámat přes koleno, do školy v plínkách nepůjde. Třeba moje známá děti na nočník přivazovala, no to je strašný!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
29.12.04 14:14

Ahoj!
Objevila se tady zmínka o tom, že po narození mladšího dítěte se starší dítě vrací k plenkám. Já mám děti od sebe přesně rok a půl, když byl malé rok a čtvrt, chtěla jsem ji začít učit na nočník, ale naše dr. mi přímo poradila, abych počkala až pár týdnů po narození malého. Počkali jsme a asi dva měsíce po narození syna jsme ji začali učit na nočník. Brala to spíš jako zábavu, něco nového, prostě byla frajerka, která plneu nemá a brácha jo. Do čtrnácti dnů byla přes den úplně bez plen, okolo druhých narozenin jsme vyrušili plenu na odpolední spaní a o maličko později plenu na noc. Malému je teď rok a čtvrt, když slyší, že malá říká, že chce čůrat, tak jí přinese nočník, občas se u:,–(í na ten svůj, ale o nějakém učení nemůže být ani řeč. Je to spíš tím, že se opičí po starší sestře, ale do nějakých skutečných souvislostí to zatím ještě nedává. Zatím to mám naplánované tak, že někdy na jaře začneme se skutečným učením. Také jsem se hodně často setkala s tím, že děti, které se začaly učit na nočník hodně brzo (někdo tady zmiňoval šest měsíců, což mi přijde skutečně hodně neadekvátní) se často k plenkám vracely. Takže mně osobně zkušenosti velí nespěchat, každé děcko je jiné a o pár měsíců s plenami déle přeci nic nijak výrazně nemění. Mějte se krásně,

Jindra + Sofinka (dva a tři čtvrtě) + Matýsek (rok a čtvrt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.12.04 21:40

nočník?

Snažíme se a snažíme jít s dobou,ale bohužel ty babičky…Stačila malá chvilka a už byl náš chlapeček na nočníku,to mu bylo sedm měsíců( už sám seděl).Naštěstí to vzal jako novou hru a je to snad to jediné,co babičce prošlo,protože od té toby (je mu 9 měsíců) by se dalo spočítat na prstech jedné ruky,kdy jsme kakali do plíny.Nechápu,proč bych ho měla brzdit,když má z toho takovou radost,a on opravdu má.(je fakt,že už máme svoje rituálky kolem této činnosti.)prostě přišel na to,že kakat v sedě je mnohem lepší,než tlačit vleže do plíny.máme vytipovanou dobu a taky mi to dává jasně najevo,že něco bude.taky mi to přijde ujetý,když vidím,že bude kakat,nechat ho „zapráskat se“ v plínce,když to jde čistěji a důstojněji.jinak na čurání ho dávám při přebalování,častěji to nehrotím,zatím.sedne si a je to.nevím,proč by tam měl vysedávat,jak někteří myslí.taky plinka zustane dýl suchá,když něco ušetříme pro nočníček.možná,že nočník má rád,protože mu po vykonání potřeby zahraje písničku(doufám,že později na záchodě nebudeme muset zpívat,i když to taky není špatný,hudba je zdravá,že).přejem mnoho zdaru s nočníky.a možná,že je dobré zkusit nočník když umí dítě jen sedět,pak se mu bude z něho hůř zdrhat (zkušenost mé kamarádky)

• Citovat
  • Upravit
6429
30.12.04 13:02

Nesouhlasím s posledně uvedenou anonymní přispěvovatelkou.. Odpovědi na její otázky nalezne v dřívjších diskuzích…
Proč nedávat tak brzy, i když podle ní už jim to tak hezky jde..
Jde o zbytečné zatěžování zad… o vypěstování spouštěcí reflexu, který si děti vytvoří a později, až se vytratí, tak začnou problémy a opětovné pomočování.. Nehodlám trávit čas zachytáváním moči, kdy asi přijde, ničením zad své holčině a zadělávat a na možné pozdější problémy… Počkáme si, až z toho holčina bude mít rozum a bude už vědět, o co jde… Ušetřit na plínách mi nestojí za to hazardovat s jejím zdravím a vývojem…
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
30.12.04 13:32

Plně souhlasím s Efinou. Moje tchýně také chtěla Lucinku posazovat na nočník hned jak začne sedět. Já se ale nedala a stála si za vým názorem. Nočník jsme koupili asi v 15ti měsících. Semtam jsem jí po:,–(ila a ona se semtam vyčůrala. Bylo to takové postupné nenásilné seznamování a nová hra. S tréninkem jsem začala v 18ti měsících a celkem se nám daří. Sedí na nočníčku ráda, někdy si na něj sedne i oblečená a říká EE. :lol: Když se vyčůrá nebo vykaká, tak to zkontroluje a hned se žene na záchod kam to spolu vylijeme a spláchneme. To je super zábava. :lol:
Myslím, že nutit dítě předčasně nevede k ničemu a to, že se nemůžu pochlubit, že je moje dcera od roka bez plen, je mi fuk. :roll: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.04 14:41

reakce anonyma

posledni dvě maminky moje psaní četly asi z vrtulníku,protože moje dítě nenutím!prostě při přebalování malého na nočník po:,–(ím a ihned se vyčurá,opakuji ihned.nikdy tam neseděl déle.taky to dělám proto,že mě můj klučík měl ve zvyku při výměně pleny řádně vysprchovat.ale podle některých to pouze odchytáváme do nočníku.říká se tomu tedy různě,budiž.jo a taky nevím,nakolik se mu za tu necelou půlminutu zatěžuje páteř.???když nečurá hned,tak prostě nebude a beru ho pryč.šetření na plenách u nás nepřipadách v úvahu,nemáme to zapotřebí.i když znám matky,které nechají tisícovku každý měsíc u kadeřníka a děcko nechají několik dní ve vysokých horečkách,než aby mu koupily lepší očkování.atd…je to ale každého věc,že.doufám,že se moje dítě nebude počurávat coby straší předškolák,jak tady někteří straší.ted má rozhodně nočník jako hračku a podle jeho reakcí ho má v oblibě.kéž by to mohly říci i některé maminky starších dětí.,že.každé dítě je ale jiné,vím to,pracovala jsem několik let s malými dětmi.hlavně nic nehrotit!!!aneb,když to tam ještě není,tak to nehledat!

• Citovat
  • Upravit
595
30.12.04 15:00

Milá Anonymko,
Ty asi taky čteš z vrtulníku. Já totiž jen napsala svůj souhlas s Efinou, s tím proč dítě neposazovat moc brzy a anonymní příspěvek nijak nekomentovala. :roll: Napsala jsem svůj názor do diskuze. Ta se za ten svůj stydíš, že se ani nepodepíšeš? :?: :?: :?: Hádat se s Tebou nehodlám. Nemám na to čas. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
30.12.04 20:12

Milá Anonymko,

nesvědčí skutečnost, že se dítko po sednutí na nočník vymočí, již o vytvořeném reflexu? Takhle udělá okamžitě potřebu, ale ne vědomou, takže když vám to bude fungovat nadále, tak nebudeš nic měnit… a až se reflex třeba kolem 3 roku vytratí, tak pak zjistíš, že dítko neumí to samé udělat na WC… ani na nočníku, protože najednou prostě nebude moč sama spouštět, jak tomu je nyní…

Třeba to tak nebude, ale za to riziko mi to skutečně naprosto nestojí..

A záda? Kolikrát za den tedy zachytáváte? Kolik půlminut předčasně za týdny dohromady ta zádíčka nasčítají??

Ale to je věc maminky.. jestli se chce důladně poinformovat o případných rizicích…

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.12.04 22:21

Ahoj holky.
Diky za Vaše rady a názory.Dnes se malé konečně povedlo vyčůrat se do nočníku. :lol:Já vím,že každé dítě je jiné a tak svoji holčinu nebudu do ničeho nutit,ale pozvolna ji to budu"učit".Trochu jsem se uklidnila,když jsem přečetla ostatní diskuze ohledně nočníku,ale mrzí mě to,že nám to jde tak pomalu.Ona je totïž velmi :roll: tvrdohlavá,takže u nás nejde nic jednoduše.Ještě jednou díky a přeji všem krásný Nový rok 2005 a pevné nervy 8O .Gabka

• Citovat
  • Upravit
6429
31.12.04 11:13

Gabko,
zkus klidně rovnou i to dětské prkénko. Četla jsem zkušenosti maminky, které dítko nočník odmítalo, ale jako dospělá chodit chtěla…

Nebo jiná maminka, když dala do WC nalepovací rybičku, tak synek začal rád chodit čurat na dospělácké WC, aby čural na rybičku :-)

Poraď se samozřejmě i s pediatričkou, ale jestli malá cítí, že je to pro tebe ohromně důležité, to vše kolem nočníku, může tě zlobit naschvál… Chce v této činnosti mít navrch a jestli tě tím rozhodí, tak vyhraje :-)

Tak pevné nervy, bez stresíku, brzy se to zlomí, některé dítko potřebuje měsíců 26 některé 30, jak jsem také někde už četla, takže klídek..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
1.1.05 20:52

Je to kazdeho vec, ale kdyz vsude ctu, ze dite neni schopno vedome kontrolovat sverace pred 18 mesici, proc to proboha zkouset (berete ho jako pokusneho kralika nebo si snad myslite, ze se prave ten vas genius vymyka prirode)??? Nebo protoze to rikala babicka ??? Tak to jim rovnou muzeme davat dospelacke jidlo od 3 mesicu a delat podobne hlouposti.

Holky, neblaznete, vysazovani na nocnik prece neni zadna soutez a chlubeni se tim, ze dite v roce (a driv) cura do nocniku je pro me znamkou nevedomosti.
Odpuste mi tahle drsna slova, ale je mi lito, ze mnohe z vas jeste o tomhle predcasnem vysazovani mluvi jako o necem pozitivnim?

Pupina
PS. Cekam smrst nadavek ;))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.1.05 22:18

Taky to nechápu, je to stejné jako když se někdo chlubí tím, že mu dítě sedí samo třeba už v 6 měsících a přitom v té době ani neleze. Tyto děti jsou svými rodiči posazovány a tvrzení že dítě už drží samo záda je hloupost.Základní podmínka proto aby si samo sedlo je lezení, tím si posílí zádové svaly, které pak drží páteř. Dítě si je schopné dostat do sedu právě z polohy na kolenou. Takže děti sami sedí skutečně až kolem 9 měsíce. Vím že to je od tématu, ale dost podobné, protože se taky maminky nechají ovlivnit sousedkami a babičkami které tvrdí že mi už dávno seděli atd. Doba už je naštěstí dál . Já sama mám 10 měsíčního syna a dřív jak v 15 měsících ho na nočník dávat nebudu i přes chytré rady babiček a sousedek. :lol: Lucie

• Citovat
  • Upravit
2237
2.1.05 10:04

Ahoj mamky ,tak mě napadlo tu napsat jestli některá nechcete učící plenkové kalhotky (slipové).Babylove 22ks p.c.299,– nyní 150,– a pampers 20ks cena stejná nejsou to igelitky .Jsme z Ostravy a máme přebytky -jsme už 4.měs. úplně bez. Jsou super když už mimi se učí, tak jsou pohodlnější na sundávání .Pokud má někdo zájem může poslat SZ. Díky mějte se krásně a hodně zdaru přeje Anna+Eli :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí