Nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25133
14.5.14 14:27

@zdeňka41 Já jsem si myslela, že taky půjdu touto cestou… ale nakonec si na to malá přišla sama. Bylo to asi 8 měsíců od chvíle, kdy začala být bez plíny přes den. Pak se odbouralo počůrávání při denním spaní a až pak časem začala mít plínku suchou ráno. Dala bych mu ještě čas, tady ty věci se nesmí uspěchat.
A zkoušela ho probudit během noci a nechat vyčůrat? To je celkem osvědčená metoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.5.14 14:29
@avm3 píše:
@zdeňka41 Já jsem si myslela, že taky půjdu touto cestou… ale nakonec si na to malá přišla sama. Bylo to asi 8 měsíců od chvíle, kdy začala být bez plíny přes den. Pak se odbouralo počůrávání při denním spaní a až pak časem začala mít plínku suchou ráno. Dala bych mu ještě čas, tady ty věci se nesmí uspěchat.
A zkoušela ho probudit během noci a nechat vyčůrat? To je celkem osvědčená metoda.

bože to mě ještě čekjí věci :jazyk: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
25133
14.5.14 14:34

@smurfka To ne, naše první si na to všechno přišla sama, pomalu. PRvně nehody, párkrát jsem to vzdala. Když ji bylo 22 měsíců a vyčůrala se do nočníku a viděla moji radost (poněkolikáté), tak ji to asi nějak secvaklo a asi za hodinu najednou přišla sama s nočníkem, měla tam načůráno a šla to sama vylít (chodila doma nahatá). A od tý doby s pár nehodama začala chodit na nočník. Paradoxně se sama naučila krásně vyslíkat a chodila sama, takže venku si neuměla ze začátku říct. Kakání jí šlo asi za měsíc (to byly boje) a v noci se přestala počůrávat někdy v březnu (v cca 29 měsích)… Chce to klid a u nás hodně zabralo jiné prostředí - právě ta babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
14.5.14 14:35

Ještě chci napsat, že jsem měla strach, jak to bude s příchodem miminka - jsou 20 měsíců od sebe. Bála jsem se, že nočník bude bojkotovat úplně - ze žárlivosti a ono to bylo naprosto v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
14.5.14 15:53

Ráno má právě plínku plnou, jak počůranou, tak pokakanou… s tím probuzením jí to určitě řeknu :) Díky za tip.. Jinak, co já vím, tak pokud se to za týden nezměnilo, tak má malej pořád postýlku se šprušlema, tak mi to přišlo, jestli to nemají i díky tomu komplikovanější, že si malej nemůže dojít vedle postýlky na nočník sám, ale musí zahlásit, aby ho vyndali… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
14.5.14 21:33

@zdeňka41 Naše to tak taky měla, načůráno k prasknutí a ještě nakakáno. Dozrála k tomu. Jeslti je teprve chvíli bez plín přes den, tak bych mu dala ještě čas.
A došel by si??? On už je sám v pokoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
16.5.14 11:56

Holky a jak jste vychytali kadění do nočníku..
vyčurá se teda už sám, chodí si sám kdy potřebuje - nic neříká..( teda zatím když je nahatý ), ale kadí mi furt na podlahu..na nočník nechce..nebo spíš asi neví že se to má dělat tam..
jak jste je přesvědčili na kadění na nočník

• Citovat
  • Upravit
2359
16.5.14 12:38

Zase vysvětlovat a vysvětlovat. U nás byl problém že to držela až do večera než dostala plenu na spaní. Anebo zkusit vzít ho na záchod. U nás byl nočník v kurzu asi měsíc. Pak začala chodit na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
24.5.14 12:10

Zdravím a jdu s dotazem. Děláme od 8mesicu bkm. Od roka je na noc bez plenky, od 15ti měsíců už se ani nebudí na curani. Na spaní přes den nepotřebovala plénu asi nikdy. Před týdnem jsem sebrala plenky. Chodíme ven, curame na travicku, doma si většinou dojde sama, ale to je většinou dole bez. Nehody byly asi tři. Jenže jak jsem zvyklá na tu bezplenkovku tak mi přijde že ji dost hlidam já. Teď nevím co, vracet plenky se mi nechce, ale třeba má fakt ještě čas. Dcerce je 20mesicu.

• Citovat
  • Upravit
gk
570
7.8.14 22:06

neumí si říkat, že chce na nočník

Ahoj, chci se poradit ohledně nočníku. Dala jsem i dotaz na jinou diskuzi. Tak čekám na reakci.

Náš Vojta 24 měs chodí na nočník tak, že ho vysazuji každých 40 minut a na 90% se vyčůrá. Umí mluvit, ale že chce čůrat si neřekne. Ani
jiné slovo pro čůrání nemá. Bobek dělá kde se mu zachce-do slipů nebo i venku na pískovišti, do trávy apod. Chodí doma nahý nebo ve slipech. Venku na zahradě nahý. Venku čůrá na trávu. Plíny přes den nemá přes měsíc. Jen na noc a odpol. spaní. Většinou na 90% jsou suché. Taky to může být tím, že málo pije. Vypije denně asi 600ml.

Trápí mě, že si neříká a taky že neumí si slipy ani tepláčky sám sundat. jak ho to naučit?
Občas dáváme za odměnu razítko na ruku. Jiné odměny nemáme.
Na gauči ani v autě se nepočůrá.

ŘÍKAJÍ DĚTI, ŽE CHTĚJÍ ČŮRAT A PAK SE I VYČŮRAJÍ. NEBO UŽ MAJÍ NAČŮRÁNO V KALHOTECH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
8.8.14 06:53

Moje dcerka uz hlasi dopredu. Jinak pokud chlapecek nedava najevo nic, tak ma treba jeste cas. Dcera ma 22mesicu a sundat obleceni taky neumi. Obcas pokud ma volnejsi kalhotky tak se to povede. Jinak bych teda kazde curani komentovala jednim slovem. Mi zacali kolem roka na tsssss, ted uz si rika curat. Pokud se nechcete vracet k plenam, tak bych doma nechala nejakou dobu naheho a venku to proste hlidala za nej. Zraly na to podle vseho jeste neni.

• Citovat
  • Upravit
gk
570
16.8.14 22:57

Já mám další dítě k tomu-miminko 3 měs. A tak to nestíhám s oběma sladit. Syn lítá doma nahý, ale stávají se mu často nehody, že při hře se počůrá. Dávám-li ho na ten nočník každých 45min, tak z 10 udělá 7×, zbytek že nechce za chvíli. no moc mě to neba. Je ukecaný a mrzí mě, že si to nedokáže sepnout a říct čůrat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
17.8.14 07:46

Já bych ho ořád nevysazovala. Logicky se to naučil a spoléhá na tebe. Nech ho nějaký den být a ať si to řídí sám. Chvíli budeš uklízet, ale pak by mu to mělo sepnout. Já jsme dcerku nechala být a v 21 měsících už si v pohodě říkala čůrat i kakat dopředu. Svléct se ale neuměla. To s enaučila až po 2. roce, zejména jí v tom pomohl nástup do školky. Tak dneska, v 25 měsících už se svlékne, utře, i oblékne sama.

• Citovat
  • Upravit
5724
17.8.14 07:54

Synovi je 36m, bez plen je půl roku, a často mu to připomínám, nebo ho rovnou pošlu vyčůrat (jednou za hodinu až dvě). On se nikdy nepočůrá, ale sám si řekne, až když je to opravdu velmi akutní, klidně až po 5h. :roll: Pije hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
19.8.14 23:04

No já to zkusila, když se malá posadila, jenže bez výsledků :,( Tedˇnám je rok a občas jí posadím :? Nočník máme stále na očích :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí