Nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
14.1.05 12:10

zase ten nočník

Ahoj holky.
Mám taky trápení s nočníkem.Už jsem tady přečetla snad úplně všechny rady,ale na tu svoji nenašla odpověď. Mám 2-letou dceru a ta stále nechodí na nočník.Prostě tam nechce,a ani na dětské prkýnko.Je velmi chytrá,rozumí všemu co ji řekneme,ale je děsně tvrdohlavá.když jí řeknu ať volá,že chce aá,tak to prostě neřekne a jakmile se jí zeptám kam se dělá aá,tak mi ukáže na plínu.Tak už si fakt nevím rady.Neřešila bych to,kdyby jí byl rok,ale myslím si,že už je dost stará na to,aby to pomalu uměla.Mám z toho všeho pocit,že jsem jako mamina tak nějak „selhala“.Jestli můžete,poraďte mi jak na ni.Budu vděčná za každou radu.Díky.Natállie

• Citovat
  • Upravit
455
14.1.05 15:42

Ahoj,Nat.
Mam dvouleteho kluka.Na nocnik jsem ho ucila od 10.mesicu.Zbytecne.Myslela jsem,ze uz se plinek nikdy nezbavi. :? Ale…Kdyz mel 2.nar.,uz jsem mu plinku nedala ,jen na noc.I za cenu neustaleho prani.Nocnik opet odmital,ale zacal chodit na prkynko.Ze zacatku s bojem,ale ted je to mesic a uz se skoro nepocurava ani v noci.
Urcite ji motivujete.U nas fungovalo-mavat bobkovi,kdyz si ho sam splachuje,splichat vonavkou,kdyz se mu to na zachode povede a tak.
Preji rychle zbaveni plinek a napis,jak se to vede. :) S

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.2.05 02:08

problém s nočníkem

Mám 15-ti měsíční dcerku.O nočník si říká (kakat) Pak si na nočník sedne posedí i pět minut.Zvedne se počká až jí dám plínu a udělá potřebu do plíny.Co s tím opravdu nevím.Poradíte??? :?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
14.5.14 12:51

Ahoj..
zkoušíme dva dny na nočník a zatím nám to celkem jde..( jen čurání, kaká zatím jen v noci do pleny )
Udělala jsem to tak že jsem mu plínu vzala uplně a běhá nahatý a chodí si čurat..chtěla jsem se zeptat jak postupovat dál..mám to pár dní trénovat takhle a potom mu začít dávat slipy a tepláky at se naučí svlíkat?
Myslím že kdybych mu dala slipy hned tak si myslí že to jsou pleny a bude čurat do nich tak nevím

• Citovat
  • Upravit
sad 1
14.5.14 12:56
@smurfka píše:
Ahoj..
zkoušíme dva dny na nočník a zatím nám to celkem jde..( jen čurání, kaká zatím jen v noci do pleny )
Udělala jsem to tak že jsem mu plínu vzala uplně a běhá nahatý a chodí si čurat..chtěla jsem se zeptat jak postupovat dál..mám to pár dní trénovat takhle a potom mu začít dávat slipy a tepláky at se naučí svlíkat?
Myslím že kdybych mu dala slipy hned tak si myslí že to jsou pleny a bude čurat do nich tak nevím

psala jsem to v jiné diskusi. Zkus mu dát za 1-2 dny slipy, a za další 1-2 dny tepláčky. Podá se to. Hodně štětsí.
Ty slipy a tepláky mu dávej prioritně ne proot, aby se naučil svlékat, na to je ještě malý a no stress, ale proto, aby se naučil, že to není plena a zvyknul si na to, že lidé chodí oblečení. prootže donekonečna nejde běhat nahatý :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.05.14 v 12:58

• Citovat
  • Upravit
2359
14.5.14 12:57

@smurfka Vyzkoušej to. Jinak nezjistíš jak to je. Každý dítě je jiný a na nočník dozraje jindy. A hlavně se připrav na to že můžou být nehody a hromady prádla. Za každý úspěch ho pochval. Nic jiného ti neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
14.5.14 12:57

@smurfka Ono si to každé dítě asi spojí jinak, zkusila bych ješět chvíli nahatého. Naše třeba pochopila hned, že kalhotky nejsou plínky. Nebo dát tepláčky zatím bez slipů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.5.14 13:02

No on totiž někdy si zajde na nočník sámm ( neříká si nic ) a někdy ho vidím že čurá, tak křiknu, on čurání zastaví a jde na nočník..tak kdyby byl oblečený tak to nepoznám..jasně že budou nehody to je mi jasné, jen nevím jestli z toho nebude zmatený tak jestli mám raději počkat nebo dát raději slipy hned.. :think:
ach jo..asi ho strčím babičce, ta se furt chlubí že jsme bez plín od roka, a za měsíc si ho vyzvednu naučeného..jsme hrozně nervní a netrpělivý člověk no.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
sad 1
14.5.14 13:06

@smurfka Mojí malou to fakt zprvu mátlo, ty tepláky, kalhotky. Jakmile jsem ji nechala 1. den nahou, tak byla v ten den odplenkovaná. nebyla jediná nehoda. Tak jsme za dva dny dala kalhotky, a za další dva dny tepláky, a bylo vyhráno. nehody u nás byly snad dvě, a to jen takové, že si malilinko učůrla, už v těch teplákách třeba, a hned běžela na nočník. Vyzkoušej a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
2693
14.5.14 13:07

Dcera bude mít 27. druhé narozeniny a do nočníku se vyčurala jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
14.5.14 13:08

Holky, mám dotaz za kamarádku..má prcka, kterému budou v srpnu tři, nedávno se naučil přes den chodit bez plínek, ale neví, jak ho naučit bez plínky na noc :nevim: Jediná možnost, která jí napadla byla, že ho nechá párkrát počůrat nebo i pokakat, aby si to uvědomil, že si i v noci musí říct nebo si dojít vedle postýlky na nočník, ale do toho se jí moc nechce…nemáte nějaké jiné tipy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
14.5.14 13:10
@sad 1 píše:
@smurfka Mojí malou to fakt zprvu mátlo, ty tepláky, kalhotky. Jakmile jsem ji nechala 1. den nahou, tak byla v ten den odplenkovaná. nebyla jediná nehoda. Tak jsme za dva dny dala kalhotky, a za další dva dny tepláky, a bylo vyhráno. nehody u nás byly snad dvě, a to jen takové, že si malilinko učůrla, už v těch teplákách třeba, a hned běžela na nočník. Vyzkoušej a uvidíš.

oka..zkusím teda aspon týden at je nahatý a pak zkusím dát slipy zase na týden a pak tepláky..uvidíme jak to pujde..naráz to teda dávat nebudu..díky

• Citovat
  • Upravit
sad 1
14.5.14 13:14
@zdeňka41 píše:
Holky, mám dotaz za kamarádku..má prcka, kterému budou v srpnu tři, nedávno se naučil přes den chodit bez plínek, ale neví, jak ho naučit bez plínky na noc :nevim: Jediná možnost, která jí napadla byla, že ho nechá párkrát počůrat nebo i pokakat, aby si to uvědomil, že si i v noci musí říct nebo si dojít vedle postýlky na nočník, ale do toho se jí moc nechce…nemáte nějaké jiné tipy? :)

já jsme vzala plenu na noc asi 14 dní po vzetí na den. Dávám ji vyčůrat před sapním, a hned od počátku vydrží v 90% celou noc nečůrat, a to nemá ani 2 roky. No a koupila jsme tu nepromokavou podložku, pak ty bavlněné učící kalhotky, a prostě plenu jsem nedávala a nedávám. Když se v noci vzbudí, a začne kňourat, a vrtět se, tak se jí zeptám, jestli chce čůrat, a někdy hned vstane, že jo, někdy skoro spí a dám ji na nočník, a vyčůrá se, ale v noci si teda neříká. Přes den od počátku bez jediné větší nehody. A v noci s emi za ty 2 měsíce bez plen 3 x počůrala. Ale jaks jsem psala, v 90% vydrží bez čůrání celou noc. A to mám hodně nalívací dítě.

• Citovat
  • Upravit
2359
14.5.14 13:19

@zdeňka41 A plínky jsou ráno suché? Může zkusit v noci probudit, posadit na nočník a pak zase dát spát. To u nás nefungovalo.
Naše malá se odplenkovala ze dne na den. Večer zahlásila že je velká holka a plenu nechce. Ale předcházelo tomu měsíční přesvědčování a ptaní se jestli jí chce. V noci se budí sama a chodí na záchod. Dodávám že do posledního dne byla ráno plena snad tříkilová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
14.5.14 14:24

@smurfka Taky jsem taková, že chci mít všechno hned - teda u první u druhé už to tak nehrotím :mrgreen: Tak mu ty slipy ještě nedávej a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí