Nočník

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
14.10.15 13:34

Zdravím maminky,
potřebuji poradit s plínkama. Syn má 25měsíců a na nočník posazujeme od jednoho roku.. ze začátku jen po a před spaním postupně jsme se snažili i více. O prázdninách běhal venku nahý a čůrat chodil sám na kanálek popř. zalít kytičku. Dokonce si i sám řekl a sám šel. Bohužel, když jsme se volání snažili přenést domů tak nic! Přestal chtít chodit na nočník (ani velký záchod ho nebere), přestal volat:( už jsou to skoro 3 měsíce :(. Když se ho zeptám, tak ví co volat, slíbí, že bude a stejně nic. Když jej chci sama posadit nebo vzít vyčůrat, tak začne akorát vřeštět :(. Nechala jsem ho běhat jen ve slipkách, ale zavolal až už byl mokrý a vůbec mu mokro nevadilo. Mám doma všude koberce a pořád jej čistit od nehod už nemám sílu :( Rovněž, když se ještě starám o 4měsíční holčičku. Prosím poraďte.. Zkoušela jsem to po dobrém, zlém, bunkry, odměny atd. a stejně nic!! Jen pořád od všech poslouchám, že je malý ostuda, protože je pořád s plínou :( Uvažovala jsem o tréninkových kalhotkách, co myslíte vy? Máte třeba s nimi zkušenost? Děkuji za odpověďi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.10.15 13:45

@Smailík A nemůže to být tím, že se vám narodilo miminko? :think:
Mému synovi teď jsou čerstvě 2 roky, v létě se naučil chodit na nočník a venku čůral na trávu, taky si vždycky řek, ale je to zhruba 2 měs. co si říká pozdě, párkrát se už i počůral, ale většinou má už cvrnknuto v boxerkách. Řekne si až když už to má jen tak tak a nestihne to. U nás je to ale pravděpodobně tím, že syn je velice živý a neposedný dítě, tak prostě nemá čas chodit čůrat, páč by mu něco uteklo a nebo si v zápalu hryprotě zapomene říct. Vyřešila jsem to tak, že ho dávám na nočník sama, nečekám až mi řekne a venku to samý,,už je zima na to aby chodil připočůrnutej :nevim: Plínu mu rozhodně vracet nechci ani na ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
14.10.15 14:00

Nasemu synovi je 22 mesicu a take jsme zacali v lete trenovat venku, kdyz byl nahatej.To si to uvedemoval uz velice dobre, tak jsme zacali zkouset i doma. Prvni problem nastal, kdyz si myslel, ze kdyz ma teplaky nebo slipy, takze to je plenka a muze curat. Takze jsem ho nechala behat nahatyho a nastal druhy problem. Zacal rikat „ciii“,ze chce curat a vynucovat si plenku s tim ze na zachod nebo nocnik rozhodne nepujde. Chvili jsem mu tolerovala, ale pak uz me to nastvalo a i kdyz seto nema, jednoho dne kdy uz jsem videla, ze se mu chce tak strasne moc az breci, zlomila jsem ho na nocnik a vycural se.Na ten jeho pohled-pohled ulevy a ze je to vlastne fajn nezapomenu :-) od ty doby chodime bez plenky celkem bez nehod. Jinam uz nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
14.10.15 14:03

@Smailík mame to stejne, jen syn je mladsi 23M a nemame doma miminko. Ja jsem ale vratila plinku a zacnu znovu holt az se zase otepli. Doma ho teda po spani a pred nebo i jen tak posadim na zachod, vycura se a ma radost. Ale ne vzdy se necha, je to fatk sem tam. A vsimla jsem si, ze se radeji nevykaka a bude to zadrzovat pokud ho nutim na nocnik ci zachod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.10.15 14:41

Malej má teda plenu ještě na spaní, ale kolikrát je suchej, po odpoledním spánku vždycky a z noci většinou už pár dnů též. Zajímavý je, že je schopnej se v noci nebo brzo ráno vzbudit s tím, že chce čůrat, ale přesden se prostě zapomene :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
14.10.15 14:45

Tak nejprve začni ho nechat s holým zedečkem, ať si v případě potřeby zajde sám. To bych zkoušela max 1 x týdně. Až toto zvládne můžeš zkusit přidávat oblečení. Hlavně ho nenuť, jinak mu to zprotivíš a bude to trvat o dost déle. Ještě asi není zralý, navíc žárlí na miminko. Dej mu čas a netrestej. A neboj, není jediný. Syn se i přes veškeré mé snahy odplínoval až ve 2 letech a 7 měsících. Najednou přišel, že se jde vyčůrat. Předtím jsem dělala všechno možné a stejně nic nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.10.15 09:57

Byla jsem s malým na poslední kontrole u neuroložky a ta mi řekla, že je nadprůměrný ke svému věku a ta plína může souviset právě s malou… ale i přes tato ujišťování mám pocit, že jsem selhala a že narození malé je pouze výmluvou.. No musím hold začít od začátku asi a snad to jednou zlomíme.. Děkuji Vám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
15.10.15 14:59

Dcera, 21 měsíců, se plen asi jen tak nezbaví. Z nočníku i záchoda má nějakou paniku, odmítá tam sedět, když ji chci na nočník posadit, tak má úplný hysterák. Kakání hlásí když už má v pleně, čurání vůbec :nevim: Preventivní vysazování nehrozí, prostě si nesedne nebo spustí řev. Pořád doufám, že se to nějak zlomí. Moc nevím, co s tím. Počkám asi do jara a pak bude nahatá, snad to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.10.15 10:57
@kacka52 píše:
Dcera, 21 měsíců, se plen asi jen tak nezbaví. Z nočníku i záchoda má nějakou paniku, odmítá tam sedět, když ji chci na nočník posadit, tak má úplný hysterák. Kakání hlásí když už má v pleně, čurání vůbec :nevim: Preventivní vysazování nehrozí, prostě si nesedne nebo spustí řev. Pořád doufám, že se to nějak zlomí. Moc nevím, co s tím. Počkám asi do jara a pak bude nahatá, snad to zabere.

u nás něco podobného.. a to už si v létě chodil a volal venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.21 00:48

Nočník

Ahoj maminky, kdy se Vám, prosím, podařilo odbourat plenky? Malý má 17 měsíců, ale nejde nám to. Posazuji, hačá, ale neudělá nic. Natáhnu plinku a šup-je uděláno hned. Nejvíc mě ale s..e skoro tchýně. Pořád se ptá, jestli už to umíme, každou fotku komentuje s tím, že ta plinka je ostuda, že její děti uměly od roka a teď naposled se strašně nenápadně ptala maminek na hřišti, jestli i ony ještě plinky používají, že my jo. Podle mě ještě nehoří, jak jste to měly vy? Děkuji předem za názory a odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.21 01:09

Přeju pevné nervy :kytka:.
U generace našich maminek a tchyní to prostě tak je. Ony musely mít odplenkováno už kolem roka věku dítěte, nebo to aspoň před sousedkami předstírat, aby je nepomluvily.
Na to nedej, dnes už se ví, že posazovat dítě v roce je brzy, nervová soustava ještě není zralá.
Třeba se ti to teď v létě ještě podaří, teď je v dobrém věku. To ale nezaručuje úspěch, tak nezoufej, kdyby se nepovedlo.

A jinak starší dceru mi odplenkovali rodiče kolem jejích 2. narozenin - mně se to nedařilo, tak mi holt máma musela ukázat, že je lepší než já :roll:.
Mladší syn se odplenkoval sám v cca roce a půl - jednou, když jsem mu sundala plínu, si to namířil rovnou k nočníku. Tak pak jsem ho v teplých dnech nechávala jen v tričku nebo v bodyčku. Ale on měl vzor, viděl u ségry, co se na nočníku dělá.

• Citovat
  • Upravit
22424
7.8.21 02:52

Odplenkovani deti:
1.syn -2,5 roku
2.syn - po 2.roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
7.8.21 03:24
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, kdy se Vám, prosím, podařilo odbourat plenky? Malý má 17 měsíců, ale nejde nám to. Posazuji, hačá, ale neudělá nic. Natáhnu plinku a šup-je uděláno hned. Nejvíc mě ale s..e skoro tchýně. Pořád se ptá, jestli už to umíme, každou fotku komentuje s tím, že ta plinka je ostuda, že její děti uměly od roka a teď naposled se strašně nenápadně ptala maminek na hřišti, jestli i ony ještě plinky používají, že my jo. Podle mě ještě nehoří, jak jste to měly vy? Děkuji předem za názory a odpovědi

Klasika…starsi generace si mysli, ze je to ostuda. Pust to jednim uchem tam a druhym ven. To dite na to ocividne neni zrale a akorat tejras sebe a muzes i to dite tim tlakem. Kasli na to. Dcera je sikovna a hodne chapava, skoro vse ji staci ukazat jednou a vi. Odplenkovala se az ve 2 letech a cca 2 mesicich. Proste ze dne na den…v lete behala naha a sama chodila na nocnik, jak mela cokoli na sobe, nikdy nesla a pustila to. Tak jsem se na to vykaslala a plinu ji nechala. Po mesici cca ze dne na den bez plinky, mela jednu nehodu doma, jednu venku a to bylo vse…zadny behani po byte a uklizeni po ni 14 dni a tak…na noc se pak odplenkovala behem dalsich asi 2 mesicu. Jeden vecer si sundala plinu, ze ji tlaci, a bylo…nehoda opet jen jedna…

Hlavne bud v klidu ty, zkouset muzes, ale netlac na pilu. A neboj, taky jsem poslouchala, ze ma jeste plinu…v rodine to nastesti temer vsichni chapali, ale vetsinou cizi lidi treba na hristi to meli desnou potrebu komentovat :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5078
7.8.21 05:50

Nasi maly budou za mesic 2. Nocnik mame na viditelnym miste, ale jak se o nem byt jen slovem zminim, tak zacne jecet…nechce o nem ani slyset. Zatim ji nenutim, vsimam si ale ze si posledni dobou vsima ze curala a kakala…ze uz si to uvedomuje. Jeste ji tak mesic dva necham, bez natlaku… I co jsem si nacetla, tak kolem druheho roku, si dite samo zacina uvedomovat tyhle potreby…jakoze se daji ovladat ty sverace a co po nich clovek chce kdyz se posadi na nocnik… A ze odplenkovani po druhem roce byva pak rychle a bez nehod. Taky posloucham od starsich rocniku, jak jejich deti…zpetne mi prijde ze jejich deti mozna ve trech letech umely i velkou nasobilku😂 Ja se nenecham, kdyz uz do me nekdo hodne vandruje utrousim neco o tom, ze ja u jejich vychovy tenkrat nebyla a tak nemuzu posoudit, a ze s dovolenim svoje dite si vychovavam ja :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.8.21 06:27
@Anonymní píše:

Je jeste strasne brzo. Bud rada, ze je tvarna a nocnik ji zatim nevadi, ale fakt velky pozor na to, abys ji ho tim castym posazovanim nezprotivila. Z toho se pak totiz nehnes.
Taky premyslej, co ji tim posazovanim ted ucis - pouze sedet na nocniku. Nic vic.

Ja osobne bych to nechala uplne byt, pockala do dvou let. Pak bych posadila rozespale dite vzdy hned po probuzeni, to se ti skoro na jistotu vycura a mas presne co potrebujes - fixuje se curani do nocniku. Na zbytek dne bych normalne nechala pleny a cekala, klidne mesic i dele. Jakmile se dostanes do situace, ze se po kazdem probuzeni vycura na nocnik, mas skoro vyhrano (protoze uz vi, ze na nocniku se cura, a dela to) a uz je jen otazka casu, kdy si rovnou zacne sama rikat, nebo obcas posadis i behem dne. Porad s plinkou. Jakmile zacne byt plena sucha, teprv pak ji sundas.
Musis presne vedet, co cim ucis, postupovat po jednotlivych krocich a pripadne se o krok vracet, kdyz to nejde.
Neni to pokus/omyl („ted sundam plenu a porad si“).
Je to trenink/uceni jako kazde jine. V autoskole te taky neposadi do auta se slovy „ted jsme ti to vysvetlili, tak si tam sedni a jezdi“. Uci te to postupne. Je to stejne.

Pak jeste existuje metoda co kdysi pouzivala ta tchyne, ze za ditetem behas co deset minut s nocnikem, peres kalhoty a utiras louze, a takto nekolik mesicu. No, na to mam svuj cas a nervy moc rada. Navic se tim snadno vytvori blok vuci nocniku, zadrzovani, pocuravani, to nechces.

Tchyni budes muset usadit, ze nocnik budes resit po svem, az prijde cas, a do te doby o tom nechces slyset ani slovo. Taky jsem to tak musela udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí