Noha v sádře ve dvou letech

1247
8.11.13 23:23

Noha v sádře ve dvou letech

Naše 25 měsíční dcera dneska zakopla, spadla a zlomila si zanártní kost, takže nás čekají minimálně 3 týdny se sádrou.
Máte s tím někdo zkušenost? Jak to zvládnout s dítětem v tomto věku? A případně jak to bývá potom? Hojí se to rychle? Jsme z toho dost špatní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1907
8.11.13 23:40

Ahoj, muj synovec mel taky nekdy ve dvou letch zlomenou nohu, ale holen. Jemu se to hojilo dobre, mel ji taky asi 3-4 tydny a po sundani nemusel chodit ne rehabku pry to deti rozchodi, ale jak je to u zanartni kosti tezko rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.11.13 23:51

Moje malá měla nohu v sádře ve dvou letech, měla ji 4 týdny. Dali nám tu obyč bílou těžkou :cert: vůbec se nezeptali. Nemohla s tím ani pohnout, jen seděla a pak se snažila trochu plazit. řekněte doktorům, ať jí dají odlehčenou sádru, ať může chodit. Srostlo jí to dobře, ale další měsíc vůbec nechodila a ještě skoro půl roku vytáčela nohu a nechtěla chodit. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
9.11.13 06:17

Ahoj moje mala mela nohu v sadre v roce, zrovna se naucila chodit, dali ji odlehcenou, vubec ji nedalo problem se v ni plazit, za dva tydny po ni zacala i chodit, coz ale mela zakazany. Hele zvladala to lip nez my :) a urcite je popros at ji daj odlehcenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
9.11.13 07:41

@Tiger-lily
A co konkrétně měla zlomený, kterou kost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
9.11.13 07:48

@Kacenka20
Neter si zlomila zanartni kost ve 2 letech, taky sadra, potom kulhala a vytacela nohu, ale za tyden se to spravilo a litala jak drak.
Mojo v 10ti mesicich holenni, sadra jakoby vlastne nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
9.11.13 08:24

@Kacenka20 moje dcerka 19 m si zlomila kotnik a zahojilo se to docela rychle ale chodili sme na rehabilitace

• Citovat
  • Upravit
35438
9.11.13 14:02

@Kacenka20 Měla zlomenou lýtkovou a holenní kost - doufám, že jsem to napsala správně, prostě obě ty kosti kousek nad kotníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
9.11.13 22:30

@Tiger-lily
Ježiš, no to muselo být hrozný. Já teda doufám, že taková menší kost se bude hojit rychleji. I když člověk nikdy neví no. Ale budu věřit… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
9.11.13 22:34

@Kacenka20 Jak velkou a těžkou má tu sádru? Moje dcerka ji měla až ke koleni. Jestli se může hýbat a aspoň trochu chodit, je to dobré. Jak se dlouho nehýbe, odnaučí se chodit a trvá to dlouho, než znovu začne.
Kdyby se někdy :zed: měla opakovat zlomenina, chci jedině odlehčenou sádru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.11.13 22:39

@Kacenka20 můj syn si zlomil holenní kost při lyžování, když mu byly čerstvě 3. Měli jsme sádru až ke kyčli na 7 týdnů. Neboj, prckům se to hojí dobře :-) :hug: a 3 týdny utečou jako nic.. :-) Z pár dní se s tím naučí nějak pohybovat a bude to ok, já musela tenkrát zdvihat na záchod, už byl velkej, se sádrou přes 20 kg.. Ale jinak fakt v poho, po sundání rehabilitujou hrozně rychle.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
10.11.13 08:11

Zatím má sádrovou dlahu omotanou obinadlem a jenom zalepenou jedním kouskem sádry, na dosádrování jdeme zítra. Já teda doufám, že takhle malým dětem dávají odlehčenou rovnou. I když jak vidím, tak asi ne, to je hrozný teda. No samozřejmě si o ni řeknu. Jinak má ji klasicky pod koleno. No uvidíme, jak to půjde dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
5.9.14 22:14

Ahoj, chci se zeptat, jak se děti pohybují se sádrou? Malá (2 roky) má od včera dlahu, asi zlomená zánártní kost, rtg špatně čitelný, za týden jdeme znova na rtg a pokud to bude opravdu zlomený, dostane sádru. A už dnes je vyřízená, že se nikam nedostane sama. Týden to nějak zvládneme, ale zajímalo by mě, zda i dvouletým dětem dávají nějaké berle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
6.9.14 09:00

@Terusda
Berle takhle malým dětem se nedávají, taokvý neexistujou a ani by s tím neuměly chodit. Dcerka měla sádru 3 týdny a zvládly jsme to v pohodě. Ona je teda takový klidný dítě, takže to nesla celkem v klidu a vůbec se ničemu nedivila. Venku jezdila jenom v kočárku a doma se tak cca po týdnu začala pohybovat tak, že lezla. Ale většinu dne teda trávila vsedě no. Chodilo k nám hodně návštěv, aby ji zabavili… Po třevh týdnech sádra dole, ale ještě víc než týden odmítala na tu nohu stoupnout, bála se. Po týdnu začala pomaličku našlapovat, ale ještě nějakou dobu vytáčela nohu a chodila jenom pomalu. Ale brzo na nějakou sádru zapomněla a zase běhala jak předtím.
Když jsme se vrátily z nemocnice, tak jsem z toho byla dost špatná, ale malá to zvládala úplně s přehledem, takže se neboj, ono to uteče jako voda a bude běhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
6.9.14 09:36

No malá je právě hrozně živá, takže i ten týden bude náročný. Musím doufat, že to bude za týden dobrý a sádru jí nedají, já si to myslela, že takhle malým nic nedávají. Moc děkuju za info, nějak to musíme zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák