Norethisteron - někdo zkušenost?

543
28.7.23 20:12

Norethisteron - někdo zkušenost ?

Ahoj holky, má někdo zkušenost s tímto lékem viz název diskuze?
Dostala jsem ho na úpravu cyklu. Poslední cyklus jsem měla totiž nějak hormonální rozházený - týden před Ms jsem špinila a pak začala krvácet (ne nějak značně) dohromady se spinenim 14 dni. :roll:
No každopádně jsem šla k dr, na ultrazvuku vše v pořádku, závěr hormonální nerovonovaha kdo víc čím způsobena. Léky mám brát 14 dní, pak mám prý očekávat jatka :) ale aspoň se prý vyloučí ta více narostlá sliznice..a další ms už by prý měla mít normální inzenzitu i délku.
Je tu někdo kdo ho na úpravu cyklu bral? Jako z těch nežádoucích účinku jsem hotova, když jsem to četla, ale jestli to má pomoct…nerada bych ho brala dlouhodobě, pomůže na srovnání opravdu jen jeden cyklus braní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69126
28.7.23 20:49

Mělas jen jeden cyklus rozhozený a jinak žádné obtíže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
28.7.23 20:53

Ja ho mela na oddaleni ms a po dobu brani norethisteronu moje nechut k sexu nabyla vesmirnych rozmeru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
28.7.23 20:58

@ugluk vlastně víceméně dva za sebou, ms i se spinenim 14 dnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
28.7.23 21:18

Beru ho obcas na oddaleni ms, neb mam kratky cysklus a prijde mi, ze v lete to mam snad porad :roll: Ted aktualne ho beru, protoze mam dovcu, nechci se otravovat s ms…nikdy jsem po nem nekrvacela vic, nez obvykle, ani zadne vetsi bolesti…po dobu brani vesmes zadne problemy, fyzicky vzdy vse ok, minuly rok ale po vysazeni, silena nalada, plactivost, uzkosti, ale po cca 14 dnech zase vse ok…tak jsem zvedava letos :lol: Uz jsem na to pripravena… :mrgreen: Jinak zadne problemy.

• Citovat
  • Upravit
769
28.7.23 21:36

Také ho beru pravidelně na oddálení MS kvůli dovoleným. Vždy vše ok. Menstruace za mě stejná, jako bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
28.7.23 23:09

Já ho brala na oddálení MS dvakrát… a od té doby jsem raději ochotná komplet dovolenou prokrvácet, než to udělat potřetí. Takže asi tak. Takže bych musela asi opravdu umírat, abych si to nechala napsat na cokoliv. Ale to je má zkušenost, no, s někým to tolik necloumá a se šťastlivcema dokonce vůbec. Já tehdy skončila na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.7.23 01:54

Já se zde připíchnu k tématu. Týden mám za sebou, o jatkách mi teda doktorka neříkala, proto by mi dost ty zkušenosti zajímaly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
29.7.23 08:03

@ugluk a po kolika dnech užívání jsi začala mít potíže? Já bych si to taky dobrovolně nebrala, u moře jsem taky byla s ms…ale prý to srovná ten cyklus no…já už teď z toho 14denniho krvácení byla fakt psychicky vyčerpaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.23 08:09

Beru to snad každý rok na oddálení menstruace kvůli dovolené. :,( Beru to strašně nerada, ale vždy to tak blbe vyjde. Menstruace na dovolené by pro mě byla za trest, protože ji mám silnou, bolestivou, k tomu průjem, bolesti hlavy. Vždy to je bez větších potíží. Letos jsem měla větší bolesti den po vysazení, ale jinak to bylo jako vždy.

Když jsem byla mladší, měla jsem špinění před menstruaci skoro dva týdny. Taky jsem na to brala norethisteron a to delší dobu. To jsem nežádoucí účinky tolik neřešila a ani si na žádné nepamatuji.

• Citovat
  • Upravit
543
29.7.23 08:10
@Anonymní píše:
Beru to snad každý rok na oddálení menstruace kvůli dovolené. :,( Beru to strašně nerada, ale vždy to tak blbe vyjde. Menstruace na dovolené by pro mě byla za trest, protože ji mám silnou, bolestivou, k tomu průjem, bolesti hlavy. Vždy to je bez větších potíží. Letos jsem měla větší bolesti den po vysazení, ale jinak to bylo jako vždy.Když jsem byla mladší, měla jsem špinění před menstruaci skoro dva týdny. Taky jsem na to brala norethisteron a to delší dobu. To jsem nežádoucí účinky tolik neřešila a ani si na žádné nepamatuji.

A pomohl ti teda srovnat cyklus, ustalo po něm to spineni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.23 09:21
@robatko23 píše:
A pomohl ti teda srovnat cyklus, ustalo po něm to spineni?

Je to už strašně dávno. Brala jsem to asi víc měsíců vždy v době, kdy jsem spinila. A vždy to zabralo. Pak jsem ale byla na kyretáži a hysteroskopii. Myslím, že kvůli tomu špinění, ale jistá si nejsem. Pak už jsem potíže neměla.

• Citovat
  • Upravit
69126
29.7.23 10:11

@robatko23 já měla problémy až ten další cyklus po vysazení, takovou MS jsem nikdy předtím ani potom nezažila. Poprvé jsem to brala jako náhodu, podruhé se to opakovalo, fakt to byl masakr. Na pohotovosti jsem navrch dostala vynadáno, co se divím, když to beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
29.7.23 10:37
@ugluk píše:
@robatko23 já měla problémy až ten další cyklus po vysazení, takovou MS jsem nikdy předtím ani potom nezažila. Poprvé jsem to brala jako náhodu, podruhé se to opakovalo, fakt to byl masakr. Na pohotovosti jsem navrch dostala vynadáno, co se divím, když to beru.

Aha, no tohle je u mě právě požadováno, abych se pročistila, aby se vyloučila veškerá moc narostlá sliznice a mohla mi pak nárůst nová, normální :D tak snad to přeziju 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
29.7.23 10:49

Přežila jsem, to zase jo :mrgreen: A ne každej to snáší tak šíleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí