Norethisteron - někdo zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
29.7.23 18:21

Já teď dostala Orgamentil to je vpodstatě to samé začala jsem 15tý den cyklu a po třech dnes letěly do koše…úzkosti, podrážděnost..
Hrozná únava :zed: to raději budu na dovolené s MS…jen se mi bohužel zkrátí cyklus na 21 dní pokud začnu krvácet do 3dnů, ale tyto stavy to opravdu ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
29.7.23 19:29

@Sisi1988 já naštěstí zatím nic, kromě občasného bolení břicha jako před ms :palec: ale třeba se ještě něco projeví no..každopádně dobrovolně bych je opravdu nebrala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
29.7.23 19:39
@robatko23 píše:
Aha, no tohle je u mě právě požadováno, abych se pročistila, aby se vyloučila veškerá moc narostlá sliznice a mohla mi pak nárůst nová, normální :D tak snad to přeziju 8o :)

No ona je otázka, zda nějaká “normální” naroste. Mně na vysokou sliznici pomohla jen kyretáž. A znám holky, co na ni musely i opakovaně. :think: Je to dost svinstvo, tak snad vám to sedne a hlavně pomůže. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
29.7.23 20:24
@lucad77 píše:
No ona je otázka, zda nějaká “normální” naroste. Mně na vysokou sliznici pomohla jen kyretáž. A znám holky, co na ni musely i opakovaně. :think: Je to dost svinstvo, tak snad vám to sedne a hlavně pomůže. :kytka:

Uvidíme no, kyretáž je druhá možnost :roll: snad na ni nedojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
29.7.23 20:28
@ugluk píše:
Přežila jsem, to zase jo :mrgreen: A ne každej to snáší tak šíleně.

opravdu ne

já to beru na oddálení před a během dovolený a stačí mi poloviční dávky a je mi výborně :think:
plus mi to stačí, ty půlky a spolehlivě funguje…možná i z nadšení že mě vopruz nebude nějakou dobu otravovat, :mrgreen: ale fakt se cítím dobře

je to vyloženě indiviuální, někdo o tom neví, že to bere, jiná to netoleruje, nebo jen – horko těžko a nějak to kvůli dovolené dá
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.23 07:26
@lucad77 píše:
No ona je otázka, zda nějaká “normální” naroste. Mně na vysokou sliznici pomohla jen kyretáž. A znám holky, co na ni musely i opakovaně. :think: Je to dost svinstvo, tak snad vám to sedne a hlavně pomůže. :kytka:

Já po kyretáži měla hrozně problémy s menstruaci. Mívala jsem vždycky bolavou menstruaci. Po kyretáži to bylo ale ještě mnohem horší. Měla jsem bolesti celého těla. Trvalo to rok - dva. Nikdo nedokázal pochopit, ze je mi opravdu zle a nemůžu vyrazit třeba na kolo. Nezabíraly mi ani běžné léky na bolest.

• Citovat
  • Upravit
543
30.7.23 08:41
@Anonymní píše:
Já po kyretáži měla hrozně problémy s menstruaci. Mívala jsem vždycky bolavou menstruaci. Po kyretáži to bylo ale ještě mnohem horší. Měla jsem bolesti celého těla. Trvalo to rok - dva. Nikdo nedokázal pochopit, ze je mi opravdu zle a nemůžu vyrazit třeba na kolo. Nezabíraly mi ani běžné léky na bolest.

Jej, to mě mrzí, hlavně že už je to teď lepší…já zkusím ty prášky a pak mám ještě v zásobě Gynex na vyzkoušení, tak uvidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
1.8.23 21:05
@robatko23 píše:
Jej, to mě mrzí, hlavně že už je to teď lepší…já zkusím ty prášky a pak mám ještě v zásobě Gynex na vyzkoušení, tak uvidím

Gynex byl na bolestivou a silnou MS úplně na nic. Ale třeba vám sedne líp a pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
1.8.23 21:17
@lucad77 píše:
Gynex byl na bolestivou a silnou MS úplně na nic. Ale třeba vám sedne líp a pomůže.

S bolestivou a silnou ms problém nemám, měla jsem teď dva cykly problém se spinenim před ms :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.8.23 22:30

Dobrý večer,
poprvé jsem brala Norethisteron na oddálení menstruace kvůli dovolené. A můj dotaz je - jaké nežádoucí účinky jste při jeho užívání měly vy? Já jsem ho brala po dobu cca 10dni a a zhruba po 4 dnech mám obličej jak pubrtacka, samý pupinek, na čele červená vyrážka.. Lék jsem včera vysadila, dnes jsem zacla spinit. Za jak dlouho se mi pleť aspoň trošku zlepší?
Moc děkuji za oddpoved :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
23.8.23 08:18

@Hana84Fe tak já nakonec vedlejší účinek vůbec žádný, takže záleží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 09:30

@Hana84Fe já užívám dlouhodobě kuli nepravidelné na vždy po vysazení zase nové kolo teď sem se rozhodla se dát tělu volný průběh bez hormonů, přibrala sem 10 kg strašně bolesti břicha, bolesti prsou na dotek náladovost, navalí horka a zimi

• Citovat
  • Upravit
5010
31.8.23 22:23
@ugluk píše:
Já ho brala na oddálení MS dvakrát… a od té doby jsem raději ochotná komplet dovolenou prokrvácet, než to udělat potřetí. Takže asi tak. Takže bych musela asi opravdu umírat, abych si to nechala napsat na cokoliv. Ale to je má zkušenost, no, s někým to tolik necloumá a se šťastlivcema dokonce vůbec. Já tehdy skončila na pohotovosti.

Já si ho zrovna dnes poprvé přinesla z lékárny. Hlavní dovolená teprve před námi a já úplně zapomněla plánovat cestu k moři dle ms, no jak na potvoru komplet vychází na celý pobyt. Tak jsem se ptala u gynekologa a ten mi tohle doporučil. Tak snad to nebude potom masakr, protože už takhle mívám ms dlouhou a silnou, což ovšem lékař ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
1.9.23 11:54

@Samy já neměla jediný vedlejší účinek, takže je to fakt individuální..jen pleť dva týdny od vysazeni hrůza :) ale to se srovná lehko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
3.11.23 08:53

Ahoj holky,
mám ještě takový dotaz. V červenci jsem teda užívala 14 dní ten norethisteron na úpravu cyklu (špinila jsem týden před MS). Po vysazeni jsem dostala MS normální délky i intenzity. V září přišla taky normální MS, akorát s týdenním zpožděním (41. den - normalne to dostávám mezi 30-35 dny). Na začátku října jsem měla kontrolu u svého gynekologa, řekl, že to zpoždění mohl způsobit právě norethisteron, že to může rozházet cyklus, jinak po kontrole vše v pořádku. Teď už mi ale zase mešká ta říjnová MS, dnes uz je to zase 41. den a pořád nic. Takže opět už týden zpoždění. Už dva týdny se prolévám kontryhelem a heřmánkem a žádný účinek :) :) :). Je možné, aby mi to norethisteron rozházel ten cyklus takhle na dýl?
Podotýkám, že těhu určitě nejsem a po gynekologické stránce vše v pořádku - ultrazvuk i cytologie. Díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí